Mi lesz a neve a születendő gyermekednek?
Mi már három éve tudtuk, hogy mi lesz a baba neve, mielőtt teherbe estem volna. :) Krisztián lett.
Kérdező, te milyen nemű picit vársz? :)
Add neki 2. névnek a Bencét, de mindenekelőtt szerintem először tedd túl magad rajta, ha semmiképpen nem akarjátok így elnevezni, mert nehéz úgy másik nevet választani, hogy már megvolt a tökéletes név, és szomorú vagy, hogy az már nem lehet. Sok szép név van még, megfogjátok találni a neki megfelelőt, és ha meglesz, már el sem fogtok tudni neki másikat képzelni.
Mi az Ádámon és az Áronon gondolkozunk. Nekem tetszik még a Kristóf és az Alex is.
Sajnálom, hogy megelőztek titeket, biztos nehéz feldolgozni. :( Esetleg a Bencéhez hasonló név még a Bercel, és azt lehet Bercizni és Benizni is.
Remélem, hogy megtaláljátok majd azt az alternatívát, ami megnyugtatja a lelkedet! Drukkolok! :)
Biztos, hogy így lesz, meg fogjátok találni a megfelelő nevet:) Nekem gyerekkorom óta egyetlenegy női név tetszett, de a férjem testvérét így hívják, és mikor a babanevekről beszélgettünk, egyértelművé tette, hogy nem akar ugyanolyan nevet közeli rokonnak. Én előtte más nevet el sem tudtam képzelni, hiszen megvolt a tökéletes.
Mikor az a név így kiesett a pakliból, el kezdtem nézegetni a neten a neveket, ízlelgetni más neveket is, és azóta már egy kisebb listám van, nyitottabb is lettem a névválasztással kapcsolatban. Úgy képzeld el mindezt, hogy én előtte minden más nevet ki nem állhattam, kizárólag az az egy név tetszett. Most viszont már örülök, hogy így alakult, mert tényleg vannak még nagyon szép nevek.
És lehet, hogy nem véletlenül alakult így, azért, hogy te is meg én is egy hozzá jobban illő nevet választhassunk a gyerekünknek. Szóval fogd fel inkább izgalmas kihívásnak:)
Kedves kérdező! A Bence igazán szép név. Ne tartson vissza az, hogy már van ilyen nevű kis lurkó a családban. Választhatsz mellé második nevet, vagy akár lehet a Bence is a 2. név, de ha önmagában áll a név az sem baj. A család meg legyen kreatív, és találjatok ki egy olyan egyedi becenevet, hogy egy beszélgetésben egyértelmű legyen, hogy a ti picitekről van szó. :)
Egyébként én még nem vagyok terhes, de már évek óta tudom, hogy ha lányom lesz Eszternek fogják hívni, ha fiam akkor Ferencnek. Régimódi, de nagyon kedves férfinév számomra. Legfeljebb kap majd második nevet is, ami kicsit modernebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!