Adnád ugyanazt a keresztnevet születendő gyermekednek mint a tiéd? Érvek, ellenérvek?!
Jajjj, neee! Én ugyanaz vagyok, mint anyu, ráadásul ő meg ugyanaz, mint a nagynénje, és amikor kislány volt, megfogadta, hogy bármi lehet a majdani gyermeke, csak az nem! És mégis az lettem! És nem szeretem! Nem a nevet nem szeretem, hanem azt, hogy egy családi vacsorán kimondják a nevem, és mindenki odafigyel, és mindenki egyszerre kérdezi: Melyik???
Szóval megfogadtam, hogy bármi lehet a majdani gyerekem, csak az nem!
Szia
Nem adnam, mert nem szeretem a nevemet.
2 nevem van a masodikkal semmi bajom nincs (Dora), igy a lanyomnak a masodik neve Dorka lett.
Ha szeretnem a nevemet akkor sem biztos, hogy adnam.
A ferjem viszont ragaszkodik a nevehez, igy beleeggyeztem ha fiunk lesz akkor megkapja a masodik nevnek.
Nem adnám.Egyrészt azért mert a sajátomért sem rajongok, másrészt meg sosem tetszett az a szokás, hogy a gyerek a szülei keresztnevét vigye tovább.
Az előttem szólóhoz csatlakoznék, nálunk a rokonságban is 6 egyforma nevű férfi van és elég nagy a káosz ha együtt van a família...
Ha nekem lesz gyerekem sem az apja, sem az én nevem nem kapja , ehhez ragaszkodom:D
Én sem adnám:D
Ugyan az a keresztnevem mint az anyukámnak.Engem inkább becézve szólítanak így tudom,hogy engem szólítanak meg.Anyát viszont a rendes nevén.De egy családi barátunk (anyukámnak az osztálytársa) őt is úgy hívják ahogy minket és annak a gyerekét is.Tehát 4 ugyan olyan nevű.A kislányt is úgy becézik ahogy engem és kapkodom a fejem ha meghallom a nevem:p
Elég zavaros:S Igazából a nevemmel nincs semmi baj,nem utálom,ki vagyok vele békülve.De a gyerekemnek majd azt a nevet szeretném adni amelyik tényleg tetszik:D
Nem mert a sajátom nem tetszik, a férjem meg ne legyen idősebb X. Y. a fiam meg ifjabb X. Y.
Szerintem az csúf.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!