Adnád ugyanazt a keresztnevet születendő gyermekednek mint a tiéd? Érvek, ellenérvek?!
Mar egyszer valaszoltam.
Nalunk is divat volt regebben a csaladban, de mar leszoktak rola :)
Pl keresztanyukam Borbala unokatesom Barbara, mert ugyan azon a napon van a nevnapjuk.
Nagynenem Katalin unokatesok Kata, igy szinten ugyan azon a napon unnepelnek.
30 akar hany eve meg ez is nagy ujitasnak szamitott es a nagymamam peldalul fel volt haborodva, hogy miert nem lesz Borcsika a kisunokaja ha mar az anyukaja ezt a szep nevet kapta.
Nem!
Mert sok félreértés lehet belőle.
Meg annyi szép név van még.
Mindenki szerint (es szerintem is) szep nevem van (Noemi) de nem adnam a lanyomnak. Nem tetszik,hogy a szulo nevet kapja a gyerek. Bar a fiunk megkapta a ferjem nevet masodknak (Tibor)de csak azert mert a ferjem ragaszkodott hozza.Kizarolag az elso neven szolitjuk (Erik).
A ferjem csaladjaba nagyon gyakori ez. Anyosomek 5-en vannak testverek. Az egyiknel szulok, Sanyi es Gabi a gyerekek Sanyika es Gabika. Masiknal Feri es Marta, a gyerekeik szinten Feri es Marta. Szerintem borzaszto. Fantaziatlansagra vall.
A ferjem szeretne,hogy a lanyunk masodik neve Noemi legyen de en nem szeretnem, nem is lesz igy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!