Elveszítheti emiatt a babát? És mit tehet ellenem?
Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok alapjáraton nyugodt, csendes természet. Kedvesen beszélek az emberekhez, segítek nekik, amiben tudok. Sokáig kell tűrnöm ahhoz, hogy robbanjon a bomba... és ma robbant, egyszerre a nyakamba szakadt minden. Illetve már tegnap elkezdődött, amikor kirúgtak a munkahelyemről (ahol tavaly októbertől ott voltam), mert szerintük nem rendelkezem megfelelő fizikummal. Emiatt pattanásig feszültek az idegeim - szerettem ott lenni -, ma suliban pedig ment megint a képmutatás, a szarkavarás, kibeszéltek mindenkit, hogy kijár, ki nem jár, miért nem jár, miért nem fizetünk osztálypénzt. És itt jött a bibi... osztályfőnöknek mondtam, hogy én nem tudom befizetni, mert nincs már pénzem, jövőhéten sem lesz, majd következő fizetéskor az utolsó. Nem értették meg, hogy mi az, hogy nekem nincs pénzem. Az osztályfőnököm, az osztálytársaim mind-mind márkás ruhában járnak, mutatják egymásnak, hogy épp milyen kabátot vettek negyven ezerért, milyen cipőt, hova mentek a hétvégére wellnesezni - szóval a többség gazdag. Az pedig, aki gazdag vagy gazdagnak tetteti magát nem tudja, milyen szegénynek lenni, milyen mikor hó végére nem marad pénz és nem az a legfontosabb, hogy az osztálypénz be legyen fizetve. Ezzel egyébként semmi baj nem lett volna - mármint azzal, hogy be kell fizetni, amikor lesz pénz, beadom. Viszont: elmondtam a véleményemet és mialatt beszéltem, kiröhögtek. Egyszóval nem érdekelte őket. Az egyik gazdag lány be is szólt valamit, amin nagyon felhúztam magam és lekevertem neki egy pofont... hozzáteszem, nem szoktam verekedni, távol áll tőlem, de nagyon ideges voltam a munkahelyem elvesztése miatt. Lehet, be se kellett volna menni suliba és akkor elkerültem volna ezt a helyzetet. A csajszi visszaütött és azt mondta, ha emiatt elveszíti a babát, akkor rajtam veri le... Én nem tudtam, hogy terhes, de pont ő volt az egyik, aki gúnyolódott azon, hogy nincs pénzem, beszólt és ciccegett is... Mint az óvodában, mikor elvileg ez egy osztályközösség, ahol mindenkinek van szava, mindenkit meg lehet hallgatni. Ráadásul azt mondta osztályfőnök, hogy aki nem fizet, nem megy vizsgázni. Most mondtam volna, hogy azért nem volt pénzem, mert odaadtam apának, hogy fizesse ki a bírságot, amit a munkahelyén sikerült összehoznia? Elegem van az egész képmutató bagázsból, mindegyik rázza a rongyot, azt szeretik, akinek sok pénze van és tudja támogatni az iskolát stb... Nem is értem, miért mentem ebbe az elit suliba, mert folyamatosan csak azt látom, hogy minden a pénz körül forog. Persze, hogy nem értik meg a helyzetemet! Szerintetek is én vagyok a hibás 100%-ig?2015. ápr. 16. 18:16
1/13 anonim válasza:
Milyen suliba jártok ti 21 évesen, ahol osztálypénzt fizettek? :D
2/13 anonim válasza:
Gondolom nem a hasát ütötted meg, mert azt mondtad pofont adtál. Ebben az esetben biztos nem történhetett semmi.
3/13 A kérdező kommentje:
Szia! OKJ-s szakmánk lesz egy hónap múlva. Osztálypénz pedig azért kell, hogy minél jobban tudják rázni a rongyot: tanároknak 3-4 ezer forintos virágcsokor, férfiaknak bonbon, bor névnapjukra, vizsgabizottságnak ajándékcsomagok...
2015. ápr. 16. 18:27
4/13 anonim válasza:
De hisz ti már felnőttek vagytok...
Nem veszítheti el emiatt a babáját ne aggódj!
Mi karamboloztunk egyszer egy kismamával, és ő sem veszítette el a babáját... pedig az nagyobb sokk volt, mint egy pofon. :(
5/13 A kérdező kommentje:
Neked is szia, második! A hasához hozzá sem értem, viszont hallottam, hogy utána elszívott dühében egy szál cigit. Nem szeretném, hogy rám kenje, hogy a babának miattam lett valami baja... hogy azért szívott cigit, mert ideges volt a "bunyónktól".
2015. ápr. 16. 18:28
6/13 anonim válasza:
A cigitől sem vetél el. (Bár az ilyen megérdemelné).
De az könnyen lehet, hogy beteg babája lesz a cigi miatt.
7/13 A kérdező kommentje:
Harmadik: elméletben. Gyakorlatban azoknak van szava, akik jobban tudnak se_gget nyalni. Én nem szoktam, ezért az én véleményemet sose kérdezik. Most, hogy elmondtam, ez bizonyára szokatlan volt nekik, meg is kaptam érte a magamét... Osztályfőnök persze váltig állította, hogy nincsenek kedvencei, mikor mindenki tudja, hogy vannak: azokat szereti, akik olcsóbban tudnak beszerezni dolgokat és vannak kapcsolatai, ami által ő is kapcsolatokhoz juthat..
2015. ápr. 16. 18:31
8/13 anonim válasza:
Nem ettől nem lesz baja a babájának, de a kérdésedre válaszolva, igen te vagy a hibás, felnőtt értelmes ember nem pofozkodik.
9/13 A kérdező kommentje:
Felnőtt, értelmes emberek nem gúnyolódnak a másikon, nem nevetik ki csak azért, mert elmondja a véleményét. Nem szólnak be, és megértik, ha valakinek nem olyan az anyagi helyzete, mint másnak... Szerintem ez így lenne korrekt. Lehet, nem kellett volna felpofoznom, de túl közel volt, túl dühös voltam, és túl hamar odaért a kezem, mielőtt gondolkozhattam volna.
2015. ápr. 16. 19:56
10/13 anonim válasza:
A cigit nem te dugtad a szájába - attól lehet baja a babának, nem a pofontól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!