Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tarhatnám meg ez állásom...

Hogy tarhatnám meg ez állásom 2 kisgyerek mellet? Már mindenki ellenem van.

Figyelt kérdés

Sajnos sűrűn lebetegszenek,és ilyenkor a munkatársaim

csinálják az én feladataimat is.Van úgy,hogy hétvégére is

csúszik át munka,de én akkor nem tudom kire bízni őket és nem tudom vállalni.Ők vagy idősebbek és nagy gyerekeik

vannak,vagy fiatalok,akiknek nincs ilyen gondjuk,de már szóltak a vezetőségnek,hogy nem fogják többet a hétvégéjüket feláldozni miattam,eddig ment,de nekik is van más dolguk.én még nem kaptam vissza jelzést fentről,de félek,hogy kirúgnak.Nincs szerződés meg semmi,csak a kollégák jóindulatára számíthattam eddig is,de ennek vége.

2009. ápr. 5. 23:56
 1/6 anonim ***** válasza:
95%

Hány évesek a gyerekek? Ezen sok múlik. Lehet, hogy egy 4 órás munkában talán flexibilisebbek lennének vagy 1-2 évet még otthon maradhatnál velük, ha nagyon picik.

Szerintem jogos a kollégák felháborodása, ha emiatt a hétvégéjüket is fel kell áldozni és gondolom, hogy túlórabért nem nagyon kapnak ezért. Nekem az édesapám dolgozik 5 ember helyett a munkahelyén hasonló okokból kifolyólag, ezért hétvégén is dolgozik, pedig amúgy nem kellene. Kicsit gondolj bele az ilyen emberek helyébe is, mert lehet, hogy nincs kisgyermekre gondjuk, de ettől még ők nem kötelesek megcsinálni a munkádat és ezt nem úgy kellene interpretálni, hogy mindenki ellened van. Valószínűleg a helyükben te is így éreznél, nem szabad mások türelmével visszaélni.

2009. ápr. 6. 00:32
 2/6 anonim ***** válasza:
56%
Fizesd ki a túlóráikat (amit helyetted végeztek). Rögtön más lesz a hangulat.
2009. ápr. 6. 02:34
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Igaza van az első válaszolónak. Én se örülnék neki, ha más munkáját kéne végeznem állandóan.

Amúgy azt se nagyon értem a magyar társadalomban, hogy hol van az megírva, hogy ha a gyerek beteg, akkor csak az anya maradhat otthon. Pont ezért alkalmaznak kevesebb kisgyerekes nőt, viszont a férfiaknál ez valamiért szóba sem kerül. Talán ha a szülők felváltva maradának otthon? Az apa főnökének is kötelessége erre lehetőséget adni. Ha van nyugdíjas nagyszülő, akkor ők is vigyázhatnak néha az unokákra (rám is ők vigyáztak anno.).

2009. ápr. 6. 08:55
 4/6 anonim ***** válasza:
81%

azt te sem gondolod komolyan, hoyg miattad feláldozzák a kollégáik a szabadidejüket! mi közük ahhoz, hogy te nem tudod hova tenni a gyerekeidet! már ne is haragudj...

én sem dolgozom senki helyett, főleg enm ingyen.

2009. ápr. 6. 10:22
 5/6 anonim ***** válasza:
77%

Hát nagyon nehéz helyzetben vagy. Nincs nagyszülő vagy valaki akira számíthatnál néha? Vagy nem tudsz kompromisszumot kötni a munkatársaiddal, hogy vagy kifizeted, ami szerintem elég gáz, mert így is otthon vagy a gyerekkel táppénzen és alig kapsz pénzt, de még fizesd ki nekik teljes bérrel a te hiányzós napokat, ez megoldhatatlan, hacsak nem keresel nagyon szuperul. De úgy is ráfizetéses. A másik megoldás szerintem az lenne, hogy ha tud apuka besegít néha, úgy hogy kivesz egy hét szabit olyankor és akkor te non stop dolgozol a segítő kollégáid helyett. Így talán látják az igyekezetedet és hogy te nem direkt maradsz otthon. Persze a gyerekeknek ez rossz lenne ezeken a heteken, de néha meg lehetne oldani.

Amúgy elmondom annak aki nem tudja hogy a gyerekkel, ha gyesen van még anyuka, akkor csak ő mehet el táppénzre kortól függően max meghatározott napot és akkor is hiába keres akármennyit csak minimálbér után kap táppénzt. Vagy ez érvényes arra is aki gyesen van éppen. Ha pedig nagymama dolgozik de átadná neki a gyest akkor nagymama csak 4 órát dolgozhatna, a munkaidő korlátlansága gyes mellett csak a szülőknek lehet. Csak hát ez is szemét dolog valahol, mert 12 órát kisgyerek mellett dolgozni elég káros a gyerekekre nézve. Én értem hogy a kormány mikor ezt megengedte segíteni akart a gyesen lévő anyukáknak hogy ne legyenek munkaidőben korlátozva, de valahol így ki is lettek szolgáltatva.

Ha nincs gyesen az anyuka már a gyerekkel, akkor szerintem is elmehet bármelyikőjük a gyerekkel táppénzre, kérdés hogy akkor lehet mindketten elvesztik az állásukat. Így legalább csak a kérdező! Mondom mindezt szomorúan!

Én úgy gondolom, hogy míg a gyerekek nem lesznek nagyobbak, bár nem tudom mennyi idősek, az lenne tényleg a legjobb ha részmunkaidőben próbálnál meg dolgozni. Vagy ha meg bírjátok oldani anyagilag akkor bébiszittert kéne keresni. Ha meg nem keresel annyit hogy ki tudjatok fizetni egy bébiszitter, akkor még mindig jobban jársz anyagilag ha otthon maradsz, és esetleg keresel másik munkát. Mert sajnos ebben a helyzetben nem lesznek segítőkészek a munkatársaid. Valahol megértem őket és biztos te is, csak vhol le kéne nekik is ülniük veled és valami közös megoldást találni és nem fen árulkodni. Pláne hogy némelyiknek nagyobb gyereke van, legalább ők segítenének vmi megoldás létrehozásában, hiszen ők tudhatják milyen nehéz kisgyerek mellett dolgozni, de azt is biztos hogy tudják hogy ha kell a munka és pénz hogy enni tudjunk adni a családnak akkor muszáj dolgozni. Remélem vhogy megoldódik a helyzeted! Még ha el is küldenek, akkor remélem százszor jobbat fogsz helyette találni és rövid időn belül! A régi munkatársaidnak meg köszönd meg hogy eddig is ennyit segítettek, dolgoztak helyetted, önhibádon kívül, de jelezd nekik azt hogy nekik is volt kicsi és beteges a gyerek illetve hogy nekik is lesz gyerekük és akkor majd meglátják milyen nehéz, pláne segítség nélkül. Persze örökké nem dolgozhatnak helyetted, én ezt megértem de az első akkor is egy közös megoldás kieszelése lett volna a megoldás, már ha megoldható. Persze ez számodra is áldozatokat követel. Ha pedig meg tudjátok oldani hogy apuka is besegítsen, bár nem biztos hogy a munkahelyén díjaznák, na mindegy, de ha meg lehet oldani, akkor oldjátok meg úgy. Ha te vagy gyesen és megoldható apukánál akkor menjen ő el gyesre helyetted és akkor ő megy táppénzre a gyerekkel ha betegek, márha az ő munkahelye rugalmasabb. Remélem találtok megoldást!!!

2009. ápr. 6. 16:09
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szeintem ahhoz hogy meg tudd tartani a munkád, nagyon kell pedáloznod! Amikor dolgozol, akkor 1000%-ot kell teljesítened, ha egy kollégád szabin van, vagy beteg akkor Te legyél aki elsőnek bevállalja a plussz melót. Próbáld nekik visszaadni a szívességet, amit akkor tesznek, mikor miattad szívnak.

2009. ápr. 6. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!