Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A babám 1. születésnapja vagy...

A babám 1. születésnapja vagy temetésre menni?

Figyelt kérdés
Sogórnőmnek meghalt az édesapja. Nagyon jó a kapcsolatunk a lánnyal, ma is volt nálam, teljesen kikészült, hirtelen történt. Az apukája temetése pont jövő héten a babám születésnapján lesz. Nagyon nagy dilemmában vagyok. Kis babazsúrt szerveztem a babámnak, tortával stb. Először azt mondtam nem baj, ő még kicsi, mindegy neki, hogy aznap ünnepeljük, vagy átrakjuk szombatra. Most viszont egyre szomorúbb vagyok, ha rá gondolok, hogy abban az óràban és percben temetésen fogok állni, amikor ő született. Mert pont akkor délelőtt temetik. Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom hogyan legyen. Igazából ma mondtam neki, hogy elhalasztjuk az ünneplést és elmegyek a temetésre, addig férjem itthon marad a kicsivel. Csak mondogatta, hogy jó, de szerintem szegény nem is figyelt rám. Anyukám azt mondja majd beszél vele, biztosan megérti ha nem megyünk el. De nem tudom, hogy nem haragudna-e meg. Nem tudom, hogy mi a helyes ilyenkor. Nagyon szeretnék mellette lenni, vígaszt nyújtani. De a fiam 1. születésnapja nagyon fontos nekem, ez nyilvánvaló. Mit kellene tennem?
2015. ápr. 10. 20:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
95%
Én a temetésre mennék. Vannak néha az embernek szomorú kötelezettségei, amelyek fontosak, nem halaszthatóak. Ilyen az élet.
2015. ápr. 10. 20:53
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
Megértem a dilemmát, én nem mennék a temetésre ebben a helyzetben.
2015. ápr. 10. 20:57
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is a temetésre mennék. A gyermeked zsúrját megtarthatjátok másnap, ugyanakkora élmény lesz:) Ha ennyire jó a kapcsolatod a sógornőddel, akkor ott a helyed mellette.
2015. ápr. 10. 20:59
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ki, mikor beszelgetett a sajat elso szulinqpjarol a szuleivel? a budos eletben nem jutott eszembe az elso szulinapomon toprengeni, marhara nem fontos az ember eleteben, csak az anyaeban maximum.. bar nekem is kozel egy eves a fiam es nem kattog rajta az agyam.. a temetes eleg kezenfekvo sontes lenne, te.hogy.erezned magad ha o nem jonne el pl edesanyad temetesere, mert neki most tortazni es unnepelnie kell? en nem tudnek unnepelni mikozben a tesomek a temetoben sirnak..
2015. ápr. 10. 21:01
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

én értem mi a problémád, viszont gondolom ismerted a sógornőd apukáját. igen, nem szeretnél úgy emlékezni erre a napra, hogy temetésen voltál, de ha nem mennél el és vennél végső búcsút, azt is pont úgy bánnád. talán még jobban, hisze most nagy dolog a babád szülinapja, de lesz még vagy 60 reméljük amit megélsz, ahhoz képest az egy temetés...

nekem a kicsi fiam kórházba került mikor a nagybátyámat temették. természetesen nem mentem és ezt nem is bánom, de hogy nem tudtam elbúcsúzni akkor, azt igen.

én a temetésre elmennék, fél óra az egész, de a torra már nem. délelőtt lesz, délután meg ha úgysem lesz buli, elmehették még akár állatkertbe vagy játszóházba is

2015. ápr. 10. 21:03
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén megmondom, hogy ha nekem valaki fontos, azt egy ilyen nehéz napon támogatni szeretném. Nekem nem lenne kérdés, hogy mi ilyenkor a helyes lépés. A babazsúr úgyis máskor lesz, egy 1 éves még nem tudja, hogy neki aznap születésnapja van, a sógornődnek viszont ez lesz élete egyik legnehezebb napja. Tényleg nem érzed, mit kellene tenned?
2015. ápr. 10. 21:04
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a 2. szülinap sem aznap lesz megtartva, pedig vasárnap. De apa dolgozik, így egy héttel később lesz.

Nem hiszem, hogy ezt valaha számon kéri rajtam a fiam.

És visszagondolva nekem akkor van a szülinap, amikor ünnepeljük.

Már most sem tudom, mit csináltam tavaly áprilisban azon a napon este 10 kor abban a szent pillanatban, amikor egy éve megszültem a fiam.

Nem kell ekkora misztikumot adni a születés pillanatának az évfordulójának.

Menj el a temetésre, légy a sógornőd mellett, a gyerekkel meg majd ünnepeltek, és az marad majd meg az emlékeidben szülinapnak, ami a zsúron volt.

2015. ápr. 10. 21:06
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Én a temetésre mennék. A gyerek tényleg nem tudja, max neked rossz érzés, de kibírod. Főleg, hogy gondolom nem egész nap tart, 1-2 óra és otthon vagy vele aztán nosztalgázhatsz amennyit csak akarsz :) Megértem, hogy rossz érzés, de ha azt nézed, hogy hosszútávon melyiknek lehet következménye, nyilván nem a szülinap elhalasztásának.
2015. ápr. 10. 21:16
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom,de amikor nekem igazán fontos valaki,és az illetőnek is szüksége van rám,ott vagyok.Rugalmasnak kell lenni és félretenni az egyéni vágyakat.Ha pedig még sem olyan fontos a másik,akkor nem kell olyan felajánlásokat tenni,amire lehet,nem is volt szüksége az illetőnek.
2015. ápr. 10. 22:35
 20/22 piroska és a farkas ***** válasza:
68%
Ha jol értelmezem, a kérdező már döntött, csak épp szomorú. ne tartsátok már emiatt rossz embernek, csak mert le meri írni.... Egyébként én azzal értek egyet, hogy ha a babazsúr más napon lesz megtartva, akkor a szülinap délutánján legyen valami közös kis családi program, délelőtt pedig ugye a temetés.
2015. ápr. 11. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!