Mennyi idősen lett a gyermeked szobatiszta?
Kedves Kérdező!
Nem ellened irányult, hanem a linkelt kerdes kapcsán irtam ugy, ahogy. Mert ha valaki itt oszinten le meri irni, hogy mi van egy adott helyzetben, akkor rogton terem 15 ember, aki kikialtja lusta, szar, kényelmes szülőnek. Igen, meg akkor is ha nem rajta mulik. 😞
Nekem konkretan olyan melyalvo a fiam, hogy nem csak hogy bepisil álmában, de ha pl. Valami hajfosabb ételt eszik siman be is kakal alvás alatt es nem ébred fel ra. Azt mondta a gyerekorvos, hogy egyelore ne is eroltessuk ilyen alvási paraméterekkel a dolgot, ha legalabb 4 nqpig csontszaraz pelussal jon ki reggel akkor próbáljuk meg. Hat eg meg sose fordult elo. 😞
szeptemberben töltötte a 3-at, így akkor kezdte az ovit. Májusban még esze ágában nem volt letenni a pelust, szóval aggódtam. Aztán júniusban egyik napról a másikra nappalra és éjszakára is letettük a pelust. Pelenkacserénél szólt, hogy nem akar pelust, mondtam hogy akkor bizony bilibe, vagy WC-be kell pisilni meg kakilni.
Tavasszal voltunk ovit látogatni, nagyon tetszett neki, nagyon várta, ez nálunk jó aduász volt a szobatisztaságra szoktatáshoz. Mindig mondogattuk neki, hogy az ovisoknak kis WC-jük van, aki pelust hord, nem mehet oviba, jött velünk folyamatosan a WC-re, mindig mondtuk neki, hogy a felnőttek is a WC-re járnak, állati izgi volt, hogy mindig nézte, hogy mit csinálunk :)
Soha nem csináltam azt, hogy időközönként ültettem a bilire, vagy kaja, és ivás után. Alvások előtt kellett pisiltetni, meg reggel nem hagyni sokáig aludni, mert akkor volt baleset, nagy durmoló a legény :)
Szerintem ne aggódj, beszéljetek neki sokat a szobatisztaságról, legyen szem előtt a bili, tudja mire való a WC. Sok sikert ;)
Nem kaptam fel a vizet, csak nem értettem... teljesen mindegy. Egyébként a linkelt kérdést nem olvastam a kérdésem kiírása előtt.
Akkor azt mondjátok még ráér a fiam? Mert azt mondják hogy jön a nyár és most lesz szobatiszta...hát nemtudom :D
Köszönöm, ezeknek a könyveknek utána fogok nézni, ez jó ötlet!!! :)
Az első fiam 1,5 évesen már ismerte a bilit, nyár volt, otthon pucéron szaladgált, akkor magától ment bilizni. De amint alsógatya került rá, egyből bepisilt. Ősszel hanyagoltuk a dolgot, hiszen már nem lehetett pucéran, bölcsit kezdett. Időnként kérdeztem a bilit, ha volt kedve belepisilt, de inkább nem. Köv. tavasszal már a bölcsiben is szóltak, hogy el kéne kezdeni bilizni, hiszen ősszel kezdődik az ovi. Én mondtam a kisfiamnak, hogy majd szóljon, ha elég nagyfiúnak érzi magát és akkor levesszük a pelust, mert ősszel a nagyfiúk mehetnek oviba pelus nélkül. Júniusban egyik este közölte, hogy nem kell pelus. Néhány napig szobatiszta volt, majd a bölcsiben bepisilt, akkor kérte vissza. Kb. két hét múlva, mikor vége lett a bölcsinek, újra szólt, hogy nem kell neki pelenka, azóta szobatiszta teljesen éjjel-nappal. Az oviban az első 1-2 hónapban történt 2-3 baleset, de mondták, hogy ez teljesen normális jelenség, nem kell neki jelentőséget tulajdonítani. Szóval 2,5 évesen lett szobatiszta kb. egyik napról a másikra.
A kisebbik fiam szeptemberben lesz 3 éves, ő is még most teljesen pelenkás. Ismeri már ő is a bilit, volt, hogy belepisilt, de nem érdekli a dolog. Vele is a nyarat várom, de már neki is mondogatom, hogy oviba csak pelus nélkül lehet menni. Vele annyi gond van, hogy ő közölte, hogy nem is akar menni oviba, szereti a bölcsit! :D Szóval nála valami más taktikát kell majd bevetni, de egyáltalán nem érzem úgy, hogy bármiben is el lennénk maradva, vagy sürgetni kéne.
A szobatisztaság viszonylag hamar, két éves kora körül kialakult. Márciusban volt kettő, júniusban próbálkoztunk a leszoktatással, meleg, kint lehetett egész nap, pancsolt, kitettem a bilit. Alig egy hét kellett és stabilan szobatiszta lett, kakabaleset egy se volt.
A nappali alvásnál talán 1-2 alkalommal volt baleset, de azóta se.
Viszont az ágytisztaságot kőkeményen megszenvedtük. A szobatisztasággal együtt az nem ment. Rendre összepisilte magát, visszakapta a pelust. Próbálkoztunk egy évvel később, kicsit szigorúbban, az összes praktikát, taktikát bevetettük, de semmi eredmény. Volt, hogy kétszer, háromszor is bepisilt éjszaka, még csak fel sem ébredt rá! Ő is az a fajta mélyalvó, akit az ágyúdörgés se zavar.
Most már mondhatom, hogy ágytiszta is, a negyedik szülinap utána levettük a pelust éjszakára. A múlt héten minden nap ágyneműt, takarót, plédet, pisis pizsamaalsókat mostam...
Ma volt az első reggel, hogy úgy ébredt, még alsót se kellett váltani, felébredt, pisilt a szobájában lévő bilibe és visszafeküdt. Úgyhogy, haladunk! :)
2 évesen nincs elkésve, de ha úgy látod, próbálkozhattok. Fürdés előtt üljön bilire vagy wc-re, kérdezgesd többször, kell-e pisilnie, akar-e a bilire ülni. Ha szívesen próbálkozik, örömmel, akkor nyugodtan lekerülhet a pelus. Ha viszont kézzel-lábbal tiltakozik, akkor még hanyagoljátok egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!