Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Mikortól lett alvás közben is...

Mikortól lett alvás közben is szobatiszta a gyermeked?

Figyelt kérdés
2014. júl. 23. 15:13
 1/8 anonim ***** válasza:

2 és 3/4 évesen (vagyis a 3. születésnapja előtt nagyjából 3-4 hónappal megbízhatóan). Azóta nem volt pisis balesetünk, már nagy ovis.

Kisfiúról van szó.

A nappali szobatisztaság kb. 2,5 éves korában vagy utána 1 hónappal történt, az ágytisztaság gyorsan követte.

érdekes, nálunk előbb volt rendben a kaki, (2,5 éves kora előtt 2 hónappal megbízhatóan bilibe, majd pár hónap után wcszűkítővel a normál wc-n), mint a pisi. :)

2014. júl. 23. 15:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Levettem róla a pelust nappalra pontosan 2,5 évesen. Rá 2 hétre kérte este hogy vegyük le alváshoz is. Onnantól kezdve nem volt baleset sem.
2014. júl. 23. 15:17
 3/8 anonim ***** válasza:

A nagy 18 hósan lett szobatiszta nappalra (nem szoktattuk, egyszerűen nem pisilt pelenkába) nappali alváshoz nem kellett neki onnantól, de éjjel viszont nagyon sokáig, közel 3 éves koráig kellett, mert becsurgott neki, és nagyon sírt, ha arra ébredt.

A középső 24 hósan lett éjjelre-nappalra egyszerre.

A kicsi meg 23 hósan lett szobatiszta nappalra. Én adtam rá pelenkát alváshoz, bele is pisilt, de a bölcsiben nem adtak rá, és nem is volt baleset, így le is került itthonra is, kerek 2 évesen.

2014. júl. 23. 16:28
 4/8 anonim ***** válasza:

!8 hosan!

Ahogy elkeztük a bilit rä egy hetre mär ejszaka Sem Volt rä szükseg.

-DE... az kell hogy figyelj az iväs szokäsaira...

-Ne cumibol igyon hanem ha meg nem poharas akor ezt a csörös izet ad neki ,igy ritkäbban es többet fog pisilni 1xre.

-ejszaka ha külön szobäban alszik pär nappra költözz be hozzä ,ne ad rä a pelust!es ha fel sir több mint biztos hogy pisilnie kell.

-ha lehetösege lessz bilibe pisilni ,mindeg fel fog ebreszteni ha kell neki ,ha rajta a pelus ,felsir, nincs ott anya be engedi a pelusba es igy fogja meg szokni...

-En igy csinältam egy het es teljesen szoba tisza lett a fiam.Most 22 hos nincs vissza eses ,es boldog hogy most mar egyedül megy a bilire rä csücs es ha kesz ordit hogy ADA ADA,pisi Kaki es oriäsi mosolyal muttatja az eredmenyt!

2014. júl. 24. 15:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Elözö vok.elirästörtent nem 8 hos hanem 18!!! :)))
2014. júl. 24. 15:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Érdekes, nekem mindkét gyerekem hamarabb lett éjszakára szobatiszta, mint nappalra. Kétéves korukra (ekkorra figyeltem meg, hogy rendszeresen szárazan ébrednek) nem pisiltek be éjszaka, de nappalra csak 2,5-3 éves korukra.
2014. júl. 24. 23:40
 7/8 anonim ***** válasza:
kb 4 hónappal a 3. szülinapja előtt. De a pelenkát csak jó 2 hónap után engedte elhagyni :)
2014. júl. 25. 09:10
 8/8 anonim válasza:

valamivel 5 éves kora előtt.

érdekes volt, mert nappal már 2 éves kora után nem kellett pelenkázni (ő kérte, és nem is volt baleset egyszer sem).

viszont ő olyan, hogy nappal keveset iszik, viszont este lefekvés előtt sokat, ezért éjszaka gyakran bepisilt.

pár hónapig azt csináltuk, hogy éjfél-1 körül felébresztettük pisilni, ez jól működött.

van a tágabb családban óvónő és gyerekpszichológus is több, őket kérdeztük erről, azt mondták ha 6 éves kor után sem múlik el, akkor kezdjünk aggódni.

2014. júl. 29. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!