Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Esetleges fóbiátokat hogy...

Esetleges fóbiátokat hogy kezeltétek mikor anyukák lettetek?

Figyelt kérdés
Rettegek a darazsaktól/méhektől/dongóktól...meglátok egyet lefagyok, le sem veszem róla a szemem, ha közeledik kikelek magamból...van egy 8hós fiam, szeretném élvezni a nyarat, strandolni kirándulni...de így? mit csináljak, elég rá gondolni és bepánikolok hogy nem állok helyt helyesen. adjatok tanácsot kérlek...
2015. ápr. 8. 14:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Jó kérdés... Mi a férjemmel mindketten betegesen retteünk a tűktől, injekciótól, vérvételtől főleg. El se tudom képzelni hogy fogom kezelni mikor a gyerekemet kell majd ilyen helyre vinni, hogy ne lássa, hogy én is félek.
2015. ápr. 8. 14:18
 2/12 anonim ***** válasza:

A pókfóbiámat sikeresen kezeltem. Vagyis hát csak egyszerűen elmúlt az a nagy rettegés, a fiam sem fél tőle.

De...a darazsak, méhek, lódarazsak... Na ezt én sem tudom kezelni. Alapból tartok tőlük, de mióta van 2 gyerekem (2,5 éves, 7 hónapos), hát komolyan...tavasztól őszig rettegek, nehogy megcsípje őket. :((( Én is szeretnék valami ötletet, mert nem akarok pánikolni hónapokig. Neten olvasgattam, hát lódarázs ellen semmi nincs. :(

2015. ápr. 8. 14:19
 3/12 anonim ***** válasza:
Hát nekem pókfóbiám van, nem lett jobb gyerek után sem, ugyanúgy reagálok, mint előtte, igyekszem elmenni onnan,nem pánikolva, vagy ha nem megoldható (pl. lakásban van), akkor jön a porszívó, vagy a papucs. Inkább, mint gyerek előtt/mellett rettegjek.
2015. ápr. 8. 14:20
 4/12 anonim ***** válasza:
Én is a mehek/darazsak. Férjem a papuccsal ütögeti őket, már néha nekem is van bátorságom hozzá így már nem felek annyira.
2015. ápr. 8. 14:35
 5/12 anonim ***** válasza:
62%
Valahogy felül kellene emelkednek rajta a gyerek miatt, mert bizony a gyerek átveszi a fóbiáidat. A sógornőm fél a tyúkoktól, az öt éves kisfia hisztérikus kitörést mutat, amik tyúkot lát.... Én a mélyvíztől félek, de a tengerbe jó messzire bemegyek, hogy a kisfiam lássa, hogy a víz nem ellenség:) Ha kell kérd szakember segítségét, mert a gyerek a fóbiáidat átveszi, és gondolom, azt nem szeretnéd...
2015. ápr. 8. 14:37
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekem is pókfóbiám van, ugyanúgy, mint nálad, korábban én is lefagytam, csak a pókot lestem, képes voltam elsírni magam.. mindig valakinek el kellett távolítania.. Nem mondom, a nagyobb példányok ma is komoly gondot okoznak, de a kisebbek, vagy pl. kaszáspók már nem annyira. Persze csak ha a falon látom. :) Ha rám mászna, akkor lenne sikítás.

Igazából úgy érzem, jobb lett a helyzet, bár hogy mitől, nem tudom. Talán mostmár az van bennem jobban, hogy a fiam előtt ne mutassam ki, vagy hogy őt védjem meg elsősorban, ne én pánikoljak? Nem tudom :)

Viszont tériszonyom sosem volt korábban, mióta szültem, azóta iszonyat módon van. Tapasztalta más is már?

2015. ápr. 8. 15:11
 7/12 anonim ***** válasza:

6-os!

Igen, nekem is azóta van tériszonyom.

Sőt. Nekem még az első terhességem alatt ha vért vettek, nem érdekelt. De amióta az első gyereket szültem, komolyan mondom, nagyon fáj , amikor vért vesznek...Olyan, mintha szülés óta nehezebben bírnám a fájdalmat. :S

2015. ápr. 8. 15:43
 8/12 anonim ***** válasza:
Bocsi az offert:mintha en irtam vllna ki a kerdest..kicsi korom ota reztegek toluk. 2,5 eves lesz a fiam es sajnos nem valtozott semmit,babakocsival is futottam mar eloluk. Azt hallottam hogy kineziologus segithet ezen de en meg nem voltam.
2015. ápr. 8. 16:38
 9/12 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, igazából nem nagyon nyugtattatok meg :)

én attól félek hogy egy ilyen kikelés és pánik során bántani fogom a fiam. elejtem, megütöm, vagy a babakocsit elengedem és elgurul valamerre...stb

2015. ápr. 8. 19:08
 10/12 anonim ***** válasza:
Én rettegtem a darazsaktól, és most is irracionális mértékben félek tőlük, viszont mikor a húgom hajába beleszállt egy méh, aki nálam is pánikolósabb, és csak én tudtam megoldani a helyzetet, mert ő nem is látta, hol van, vagy mikor nyáron a stégen rászállt a nagylábujjamra egy dongó, vagy mikor az egyik barátnőm esküvőjén a fátyla alá berepült egy darázs, amit csak én vettem észre, akkor sok választási lehetőségem nem volt, össze kellett szednem magam. Helyt fogsz állni, én legalábbis ki tudtam kapcsolni átmenetileg a félelmemet, neked is menni fog, mert nem lesz választási lehetőséged. Ha viszont olyan a helyzet, hogy csak ott szálldos körülöttetek, hát akkor nem tudom, mit csinálj. Azért a legtöbb helyen csak minimális időre tűnnek fel darazsak, hacsak nem egyhelyen piknikeztek egész nap. Én is olyan vagyok, mint te, le nem veszem a szemem, ha a közelben van egy darázs, ha a pokróc körül repdes, akkor meg felállok, és 5 méterrel odébbról figyelem, a férjem meg ezen szörnyülködik:D Mivel általában a kajára jönnek, próbáld az evést zárt helyen, vagy minél rövidebb idő alatt megoldani, és szemeteskukáktól a strandon minél messzebb letelepedni. A vízben meg már ritkább, hogy közel jönnek. Amúgy, ha ráfújsz, általában odébb mennek, de ha csapkodsz, az nagyon nem segít...(viszont azért ne nyitsd túl nagyra a szád, ha közel van:)). Legyen nálad klciumos pezsgőtabletta megnyugtatásképpen. Ja és a gyerekbe próbáld nem belenevelni valahogy ezt a félelmet. Mondnaám, hogy próbálj urrá lenni rajta, de az nekem se megy. Mindenesetre ne hagyd neki, hogy 8 évesen megnézze a Rajzás című filmet....
2015. ápr. 8. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!