3 gyerek mellett elég heti 2x mosni?
Elég nehezen tudom elképzelni, hogy lenne elég. Mi egyelőre ketten vagyunk a férjemmel (a babánk nyáron érkezik), de én így mosok heti 2x, van, hogy 3x is (minden nap tiszta ruhát veszük fel, csak nadrágot nem cserélünk naponta).
Ha van még ágynemű, konyharuha, törölköző vagy ilyesmi, akkor az még plusz 1-2 adag, bár ilyet nem mosok minden héten. Három gyerekkel szerintem én is simán mosnék naponta. Anyósnak amúgy nem mindegy? Mit fáj neki, hogy te mennyit mosol, nem neki kell...
szerintem bőven elég 2x mosni, anyósnak is kell valami elfoglaltság, nem? biztos szívesen mos az unokákra :D
mi hárman vagyunk, csak a férjem munkás ruhái heti 1 adag és a rendes ruhája a másik adag... nekem és a gyereknek nyáron elég a heti 2 adag mosás, télen nem, és akkor még ott vannak a függönyök, törülközők, terítők, konyharuhák, stb....
Nekem van egy 5 éves fiam, 4 éves lányom és 13 hónapos fiam. Minden nap nem mosok, mosok hétfőn, szerdán, pénteken, szombaton. Tehát kedden és csütörtökön, vasárnap nem mosok.
Minden mosásnál 3 adagot indítok, tehát ez heti 12 mosás. Ez elég. Pénteken plusz a párom munkásruhája, ugye az mindenképp külön megy.
Hát figyi, ha annyi ruhája mindenkinek, akkor akár havonta is elég mosni, feltéve, hogy van mondjuk hat mosógép a házban, ahol egyhavi koszos ruhát ki lehet mosni :)
De egyébként három gyerek mellett naponta mosni egyáltalán nem sok. Mi hárman vagyunk (egy gyerek, de ő is már kisiskolás), és így is heti legalább háromszor mosunk.
Szerintem 2 emberre is kell hetente minimum 3:
1 törölközöknek (hetente cseréljük)
1 zokni/alsónemű (ugye fejenként napi 1 pár zokni meg 1 alsó az 14 pár zokni meg 14 alsó...)
1 egyéb ami szín épp összegyűlt (pólók,pulcsik nadrágok)
Akinek meg mondjuk koszosabb a munkája és naponta teljes ruházatot kell hogy cseréljen na annak meg még gyakrabban.
Az egyéb mosásokat meg még nem is számoltam, azért egy adag ágyneműhuzat meg egy adag konyharuha is összejön 2-3 hét alatt az tuti.
Kérdezőnek meg ha van, szobatisztaságot tanuló gyereknél meg lehet heti 1-2 alkalommal is kell huzatot cserélni.
Ja meg nem akarom tudni milyen szag van annál aki a babája által összekakilt ruhát hetekig tartogatja a szennyesben hogy kijöjjön a heti 2 mosás:S
18, én pl. a torolkozot, mivel fehérek kimosom a fehérekkel...nem teszem kulon. a sotét ágynemuk mellé meg simán bedobom a sotét polokat, fekete zoknikat.
a kakis ruha pedig be van áztatva...
egyébként még a moshato pelenkákat is egybe lehetne tenni az osszes tobbi ruhával..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!