Bolcsohalal? Ti tudtok konkret esetrol?
1. 4-5 hónaposan már nem elfogadható halálok a bölcsőhalál, a nemzetközi szakirodalom 3 hónapos korig beszél SIDSról.
2. A férjem klinikai centrum orvosa, nem találkozott még ezzel hála Istennek. Tapasztaltabb, idősebb neonatológus ismerős egyszer, nyugdíjas védőnő ismerős is egyszer, ugyanazzal az esettel.
Utolsó válaszoló, nem lehet, hogy azért csak régi esetről hallottál, mert manapság már hálistennek elterjedt a légzésfigyelő használata? Bocs, ahhoz most lusta vagyok, hogy ilyen statisztikákat keresgéljek a neten. Viszont érdekelne a hozzáértők véleménye is.
És persze emellett azért lehet olvasni a megelőzésről, a kockázatnövelő tényezőkről, tehát tájékozottabbak már manapság a szülők.
Amúgy én légzésfigyelő-párti vagyok, minden gyerekem alatt ott volt kb. fél éves korukig.
Egy ismerősömnél riasztott a légzésfigyelő, tényleg nem lélegzett az akkor 2 hónapos kislány. A nő próbálta lélegeztetni a babát, az apa a mentőknek telefonált. A gyors mentői segítségnek hála él a gyerek. Utána ők járkáltak alváslaborba, vizsgálatokra is emiatt.
A másik eset pedig egy idősebb barátnőmnél, a negyedik gyerekénél, szintén lány. Nem volt légzésfigyelőjük, mondván, az első háromnál se kellett... Születésétől kezdve nagy evő, nagy alvó volt a pici lány, este nyolc-kilenc között beájult és szundi reggelig 5 hetes kora óta. A barátnőm azt mondta, többször is ránézett, mert volt valami furcsa megérzése. A család csitítgatta, hogy mindig így alszik a baba, ne zavarja. Este 11 körül végigjárta még a házat, benézett a nagyokhoz is, a kicsihez is odalépett és talán ez volt a szerencséjük... Ő fel tudta rázni a babát. Viszont utána azonnal vettek légzésfigyelőt és totálisan belebetegedett az esetbe, mert onnantól (a másik gyerek krupposan befulladt) nem mert elaludni, folyton a gyerekek légzését hallgatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!