Anyukák, milyen vitamint/multivitamint szedtek? Nagyon le vagyok rongyolódva egészségügyileg, szükségem lenne konkrét márka tippekre!
Sokmindent lehet, de egy biztos, a multivitaminoknak ne tulajdoníts túl sok jelentőséget, mert nem sok mindent tartalmaznak.
Ha konkrét márka kell, én most Coop-os vitaminokat szedek, elég jó árban vannak. C vitamin 500 mg, talán ez a legfontosabb az immunrendszer erősítésére, a nagy adag C vitamin. Ezen kívül Gingko Biloba mert elég szétszórt lettem 3 gyerek mellett. A védőnő azt mondta, a kicsinek felírt D vitamint (Vigantol) én is nyugodtan szedjem.
Ezen kívül én a természetes dolgokban hiszek, inkább fokhagyma, citrom, méz fogyasztása, sok folyadék, gyógyteák, citromfű, bodza, csalán, megfázáskor kakukkfű, hársfa, kamilla.
Van aki a Béres cseppre esküszik, de abban is ott a csel, hogy nagy adag C vitaminnal kell szedni. Szóval az immunrendszer erősítésére, fáradékonyságra, betegségek ellen mindenképpen sok-sok C vitamin, de ha fáradékony vagy egy vérkép nem árt a vashiány kizárására.
Most a rossmannban és a DM-ben is kapható immunovit csomagot vettem meg. Az 1*1 vitaday márkából van benne:
- 1 doboz 500 mg Cvitamin 60 darab (min. 2 havi adag)
- 1 doboz multivitamin 60 db
- 1 doboz d3 vitamin 500 nemzetközi egységes 60 db
Mindegyikből 1 szem a napi adag- szopogatós/rágótablatták
2.999 Ft, de mindkét drogériában vannak 10%os kuponok, azzal csak 2.700 Ft a KÉT havi adag- vagyis havi 1.350 Ft, napi 45 forint és ha nincs betegséged, ennyi bőven elég.
Gyógyszertárban is kapható, de ott most drágább.
Én ebből szedek napi 2 szemet:
Valamint napi 1500-2000mg aszkorbinsavat iszok mellé.
A Lenkei vitaminja még jobb, csak az nekem sajnos túl drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!