Kis közvélemény kutatás: ti hányas osztályzatot adnátok a nagymamáknak (anyukátoknak és/vagy anyósotoknak) "nagymamaságból"?
Én úgy érzem, kicsit csalódtam anyukámban ezen a téren, főleg ahhoz képest, hogy mennyire akart már unokát.
3 éves kisfiammal sokszor olyan türelmetlen, pedig nem is az az "égetnivalóan vásott kölök", csak simán egy kisgyerek a maga kis életkori sajátosságaival.
Sokszor kiabál vele kis piti dolgok miatt (ne menj a fűre, ne nyúlj ehhez-ahhoz, stb.).
Az én agyamban egy nagymama teljesen másmilyen (az enyém legalábbis nem ilyen volt), inkább arról hallok panaszkodni, hogy elkényeztetik az unokát.
Nálunk mondjuk kicsit más a helyzet, mert egy telken lakunk, szóval minden nap találkoznak. Rábízni kb. sosem szoktam emiatt, mert tudom, hogy sokat veszekedne vele.
Nálatok hogy van?
Anyukám összességében 4/5
szeretet: 5
törődés: 4
türelem: 5
segítség: 4
Anyós szintén 4/5
szeretet: 5
törődés: 5
türelem: 3
segítség: 5
Tulajdonképpen "törődésből" én is ötöst adnék, mert azt főzi, amit a gyerek kiejt a száján, persze a gyerek ezt nem annyira "értékeli", hiszen az neki csak egy úgymond kötelező étkezés, meg próbál neki mesélni, de ha nem figyel oda megsértődik, ma pl. ebédnél ránk vágta az ajtót, mert a gyerek nem akart enni (már fáradt volt és nyűgös), ő etetni akarta, a gyerek ellenállt, erre elviharzott, hogy ő nem fogja ezt a cirkuszt csinálni minden nap, holott senki nem kérte, hogy csinálja, csak segíteni próbál (van egy 5 hónapos pici is, aki persze minden ebédnél sírdogál,vele is kell közben foglalkoznom) . De néha már úgy érzem, hogy úgy könnyebb lenne, ha nem "segítene", mert ez még egy plusz stressz nekem. De nem akarom ezzel megbántani sem, mert ezen biztosan megsértődne.
És akkor jön az "úgy nyakon váglak mostmár", stb., amit nekem szintén olyan rossz hallani (persze nem vágja nyakon :)).
Néha mintha elfelejtené, hogy ő még csak egy 3 és fél éves kisgyerek, akitől azért nem lehet elvárni amit egy felnőttől (pl. Szépen, nyugodtan egyen,stb.)
Anyukámnak 2-est. Sz.rik az unokájára, egyedül akkor jön át kicsit segíteni, amikor mennem kell a kórházba kezelésre és nem találok senki mást, aki vigyáz addig a gyerekre. De legutóbb megcsinálta azt, hogy fel se tudtam kelni az ágyból, miután hazahoztak és odanyomta a gyereket a kezembe, hogy kezdjek vele valamit, mert megunta. Mondjuk nem vártam túl sokat tőle, velünk se foglalkozott soha.
Anyósomnak 5-ös: ő nagyon igyekszik, lehet rá számítani és nagyon szereti a gyerkőcöt.
Anyukám csillagos ötös, apukám szintén, anyósom ötös.
Mindenben segítenek, szeretik a gyerekeket, törödnek velük, türelmesek, jobbat nem kivánhat az ember. Anyukám nyugdíjas ovónéni, 6unokával (ketten vagyunk tesók 3-3gyerekkel)
Anyósomnak csak azért nem adok csillagot, mert egyetlen egy dolgot nem szeretek amit csinál- az az édességel tömjük a gyereket.... Nincs bajom vele, hogy ad nekik csokit, kekszet, csak mindig ilyen olcsó vackot vesz nekik. Már szóltam, hogy inkább egy tábla milkát hozzon- az mondjuk 300ft,minthogy hoz valami óccsófajta kiscsokikákat és túrórudit. Mivel mindenből 3-3db-ot hoz, a Milka csoki így is olcsóbb. Meg rászoktattam egy időben, hogy inkább almát-banánt hozzon, de kezd visszaszokni az édességre. Ja és mindig valami legolcsóbb nagyon mű üdítőket hoz nekik.
de tudom, hogy ez is a szeretet-törődés jele, és egyébként meg nagyon szeretem őt, mert egy nagyon dolgos és rendes asszony, nagyon jóindulatú, ahhoz képest milyen nehéz életút van mögötte. Úgyhogy bár nem szeretem ezt az édességes témát, de elnézem neki! :))
Anyám 3
anyósom 0
apám 1
apósom 5
Ez a szomorú helyzet. Nálunk nem törődnek az unokákkal a nagyszülők. Bezzeg annak idején azért élvezték, amikor teljese nyarakat töltöttünk a mamáéknál... nagyon nagyon haragszom rájuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!