Kis közvélemény kutatás: ti hányas osztályzatot adnátok a nagymamáknak (anyukátoknak és/vagy anyósotoknak) "nagymamaságból"?
Én úgy érzem, kicsit csalódtam anyukámban ezen a téren, főleg ahhoz képest, hogy mennyire akart már unokát.
3 éves kisfiammal sokszor olyan türelmetlen, pedig nem is az az "égetnivalóan vásott kölök", csak simán egy kisgyerek a maga kis életkori sajátosságaival.
Sokszor kiabál vele kis piti dolgok miatt (ne menj a fűre, ne nyúlj ehhez-ahhoz, stb.).
Az én agyamban egy nagymama teljesen másmilyen (az enyém legalábbis nem ilyen volt), inkább arról hallok panaszkodni, hogy elkényeztetik az unokát.
Nálunk mondjuk kicsit más a helyzet, mert egy telken lakunk, szóval minden nap találkoznak. Rábízni kb. sosem szoktam emiatt, mert tudom, hogy sokat veszekedne vele.
Nálatok hogy van?
Anyám:
Sosem volt jó a kapcsolatunk, én voltam a takaritónő otthon , a bébicsősz meg minden xar. Aztán 17 évesen kihajitott otthonról, mert terhes lettem és nem engedtem elvetetni. Mostmár 3 gyerekem van. Néha eljönnek, évente 1x elviszik 1 napra a gyerekeket magukhoz. Vigyázni nem vigyáz rájuk ha kérem. Talán 2x fordult elő.
Nagymamaságból 10-es skálán 2es kb.
Anyós: róla inkább nem írok, de ha nagyon érdekel privátban mesélek. Neki 3-ast adnék mamaságból.
én nem osztályoznám. már rég túl vagyok a neheztelésen :)
anyám 2 hetente viszi el 3-5 órára, az igen aktív program, nyáron kirándulni, télen nála vannak és számítógépezik a gyerek (itthon nem lehet) meg mesét néz.
anyósom sajnos nem él :( apósomat nem érdekli a gyerek, apám kb. mint anyám 2-3 hetente van nála rövidebb ideig (1-2 óra max mert utána felhúzza magát)
egyébként kifejezetten jó gyerekem van, 2-3 éves korában még rosszalkodott, most már hogy nagy és okos, semmi panasz nincs rá, itthon sem büntettem már meg vagy fél éve annyira szófogadó. 5,5 éves
Anyukámnak és apukám feleségének (számunkra ő is igazi nagymamája a fiunknak) 10-es skálán 10-est. Nagyon szeretik a fiunkat, nem lehet rájuk egy rossz szavunk sem. Anyukám kicsit keményebb, de ezzel sincs gond, ő alapvetően is ilyen és kell is néha a fegyelem azért egy 3 évesnek.
Anyósom 3 hetesen látta utoljára az unokáját (apósom sosem látta) és talán a 3 év alatt ötször telefonált, ő így egy szép 0-ás értékelést kap.
Anyukás 5-ös nagyi, sokat foglalkozik a lányommal, ha ott vagyunk, vigyáz rá, ha megkérjük és nyugodt szívvel is hagyom rá. Imádja a lányom és a lányom is őt.
Anyósom, hát.. jó indulattal 2/3, ha oda megyünk elvan vele, de irányítja, nem hagyja, hogy a lány azzal játsszon, amivel szeretne. Telefonon sem érdeklődik sosem az unokája felől. Sosem hagynám vele egyedül a gyereket egy percre sem.
Anyunak 5/5.
Nem enged meg mindent a gyerekeknek (2,5 éves és 6 hónapos), de nem is "szól be" nekik, nem kiabál, nem tilt, csak amit tényleg kell. Türelmes vele (inkább most a nagyobb gyerekről beszélek, a pici még "csak van" :D ), sokat vannak kint az udvaron (anyu nagy udvaros családiban lakik, mi nem) és türelmesen kísérgeti, ücsörög vele. Sokat rajzolnak, olvas neki meséket, külön főz neki (abban az időszakában van megint, h nem hajlandó enni azt amit mi). Nem vesz meg neki mindent halomra.
Anyós: 5/2
Hát. Ő is türelmes, meg rendes vele, nem kiabál. De... egy csomó mindent megenged, amit mi nem, azt is, mert szerinte a "mamáknak az a dolguk, h mindent megengedjenek az unokának". Már az 5. Duplo-t veszi neki, ami csak áll, mert a sima építővel játszik. Hétvégén náluk szoktunk ebédelni, a fiam az általában levesben főt répát kap vagy sült krumplit. Ennyi. Szóval ha én nem viszek neki kaját, akkor 5 kis szál répa az ebédje. Meg elég fura dolgai vannak apóssal... 65 évesek, a lépcsőn a hátán viszi fel a gyereket, amikor mindene fáj, após majdnem eldobta a fiamat, mert ugye nem bírta el a 14 kg-s gyereket lóbálni az ölében. Szóval elég para náluk hagyni a gyereket.
Anyukámnak csillagos 5-öst adnék. Egyrészt sokat segít a gyerekek körül, nagyon sokat foglalkozik is velük, türelmes, kedves (mondjuk ő amúgy is egy nagyon barátságos ember), bármikor rá merném a gyerekeimet bízni, legalább annyira ismeri őket mint én és a férjem.
Anyósom 2-est kap, mert szarik a fejünkre, ha menni szeretnénk hozzá mindig kitalál valami ürügyet hogy ne tudjunk menni, közben meg állandóan sír a szája hogy nem látja a gyerekeket és hogy miért nem megyünk hozzá... Ajándékokat szokott küldeni de pár napja amikor fél év után végre láthattuk akkor sem foglalkozott túl sokat a gyerekekkel...
Mindkét nagymama csillagos 5-ös!
Tökéletes nagymamák, jobbat nem is kívánhatnék.
Imádja a 2 éves lànyom őket.
Anyósom napi szinten találkozik vele, 2-3 órát van náluk a lànyom, 10 percre laknak csak.
Anyukám pedig heti rendszerességgel van vele. Elviszik és egy teljes napot tölt náluk. Ők fél órára laknak. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!