Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kis közvélemény kutatás: ti...

Kis közvélemény kutatás: ti hányas osztályzatot adnátok a nagymamáknak (anyukátoknak és/vagy anyósotoknak) "nagymamaságból"?

Figyelt kérdés

Én úgy érzem, kicsit csalódtam anyukámban ezen a téren, főleg ahhoz képest, hogy mennyire akart már unokát.

3 éves kisfiammal sokszor olyan türelmetlen, pedig nem is az az "égetnivalóan vásott kölök", csak simán egy kisgyerek a maga kis életkori sajátosságaival.

Sokszor kiabál vele kis piti dolgok miatt (ne menj a fűre, ne nyúlj ehhez-ahhoz, stb.).

Az én agyamban egy nagymama teljesen másmilyen (az enyém legalábbis nem ilyen volt), inkább arról hallok panaszkodni, hogy elkényeztetik az unokát.

Nálunk mondjuk kicsit más a helyzet, mert egy telken lakunk, szóval minden nap találkoznak. Rábízni kb. sosem szoktam emiatt, mert tudom, hogy sokat veszekedne vele.

Nálatok hogy van?

2015. márc. 31. 13:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Anyám:

Sosem volt jó a kapcsolatunk, én voltam a takaritónő otthon , a bébicsősz meg minden xar. Aztán 17 évesen kihajitott otthonról, mert terhes lettem és nem engedtem elvetetni. Mostmár 3 gyerekem van. Néha eljönnek, évente 1x elviszik 1 napra a gyerekeket magukhoz. Vigyázni nem vigyáz rájuk ha kérem. Talán 2x fordult elő.

Nagymamaságból 10-es skálán 2es kb.

Anyós: róla inkább nem írok, de ha nagyon érdekel privátban mesélek. Neki 3-ast adnék mamaságból.

2015. márc. 31. 13:31
 2/15 anonim ***** válasza:

én nem osztályoznám. már rég túl vagyok a neheztelésen :)

anyám 2 hetente viszi el 3-5 órára, az igen aktív program, nyáron kirándulni, télen nála vannak és számítógépezik a gyerek (itthon nem lehet) meg mesét néz.

anyósom sajnos nem él :( apósomat nem érdekli a gyerek, apám kb. mint anyám 2-3 hetente van nála rövidebb ideig (1-2 óra max mert utána felhúzza magát)

egyébként kifejezetten jó gyerekem van, 2-3 éves korában még rosszalkodott, most már hogy nagy és okos, semmi panasz nincs rá, itthon sem büntettem már meg vagy fél éve annyira szófogadó. 5,5 éves

2015. márc. 31. 13:32
 3/15 anonim ***** válasza:
Egyiknek 5-öst, másiknak 1-est. (A nagypapákat nem kérdezted, de azért leírom, hogy mindkettő csillagos 5-ös.)
2015. márc. 31. 13:34
 4/15 anonim ***** válasza:

Anyukámnak és apukám feleségének (számunkra ő is igazi nagymamája a fiunknak) 10-es skálán 10-est. Nagyon szeretik a fiunkat, nem lehet rájuk egy rossz szavunk sem. Anyukám kicsit keményebb, de ezzel sincs gond, ő alapvetően is ilyen és kell is néha a fegyelem azért egy 3 évesnek.

Anyósom 3 hetesen látta utoljára az unokáját (apósom sosem látta) és talán a 3 év alatt ötször telefonált, ő így egy szép 0-ás értékelést kap.

2015. márc. 31. 13:37
 5/15 anonim ***** válasza:
én szerencsés vagyok, mindegyiknek 5-öst (még exanyósomnak is:) ) anyu is, jelenlegi anyósom is ahol tudnak segítenek, jönnek, viszik az unokákat, bármikor számíthatok rájuk, és ahogy írtam volt anyósom is csillagos 5-öst kap, sajnos ők az ország másik felén laknak, de minden szünetet náluk tölt a lányom hetente telefonon beszélünk van amikor kamerázunk, szóval velük is nagyon jó a kapcsolatom a mai napig :)
2015. márc. 31. 13:40
 6/15 anonim ***** válasza:
Az anyámnak egyes alát. Az anyósomnak közepest.
2015. márc. 31. 13:52
 7/15 anonim ***** válasza:

Anyukás 5-ös nagyi, sokat foglalkozik a lányommal, ha ott vagyunk, vigyáz rá, ha megkérjük és nyugodt szívvel is hagyom rá. Imádja a lányom és a lányom is őt.

Anyósom, hát.. jó indulattal 2/3, ha oda megyünk elvan vele, de irányítja, nem hagyja, hogy a lány azzal játsszon, amivel szeretne. Telefonon sem érdeklődik sosem az unokája felől. Sosem hagynám vele egyedül a gyereket egy percre sem.

2015. márc. 31. 13:52
 8/15 anonim ***** válasza:

Anyunak 5/5.

Nem enged meg mindent a gyerekeknek (2,5 éves és 6 hónapos), de nem is "szól be" nekik, nem kiabál, nem tilt, csak amit tényleg kell. Türelmes vele (inkább most a nagyobb gyerekről beszélek, a pici még "csak van" :D ), sokat vannak kint az udvaron (anyu nagy udvaros családiban lakik, mi nem) és türelmesen kísérgeti, ücsörög vele. Sokat rajzolnak, olvas neki meséket, külön főz neki (abban az időszakában van megint, h nem hajlandó enni azt amit mi). Nem vesz meg neki mindent halomra.

Anyós: 5/2

Hát. Ő is türelmes, meg rendes vele, nem kiabál. De... egy csomó mindent megenged, amit mi nem, azt is, mert szerinte a "mamáknak az a dolguk, h mindent megengedjenek az unokának". Már az 5. Duplo-t veszi neki, ami csak áll, mert a sima építővel játszik. Hétvégén náluk szoktunk ebédelni, a fiam az általában levesben főt répát kap vagy sült krumplit. Ennyi. Szóval ha én nem viszek neki kaját, akkor 5 kis szál répa az ebédje. Meg elég fura dolgai vannak apóssal... 65 évesek, a lépcsőn a hátán viszi fel a gyereket, amikor mindene fáj, após majdnem eldobta a fiamat, mert ugye nem bírta el a 14 kg-s gyereket lóbálni az ölében. Szóval elég para náluk hagyni a gyereket.

2015. márc. 31. 13:53
 9/15 anonim ***** válasza:

Anyukámnak csillagos 5-öst adnék. Egyrészt sokat segít a gyerekek körül, nagyon sokat foglalkozik is velük, türelmes, kedves (mondjuk ő amúgy is egy nagyon barátságos ember), bármikor rá merném a gyerekeimet bízni, legalább annyira ismeri őket mint én és a férjem.

Anyósom 2-est kap, mert szarik a fejünkre, ha menni szeretnénk hozzá mindig kitalál valami ürügyet hogy ne tudjunk menni, közben meg állandóan sír a szája hogy nem látja a gyerekeket és hogy miért nem megyünk hozzá... Ajándékokat szokott küldeni de pár napja amikor fél év után végre láthattuk akkor sem foglalkozott túl sokat a gyerekekkel...

2015. márc. 31. 13:57
 10/15 anonim ***** válasza:

Mindkét nagymama csillagos 5-ös!

Tökéletes nagymamák, jobbat nem is kívánhatnék.

Imádja a 2 éves lànyom őket.

Anyósom napi szinten találkozik vele, 2-3 órát van náluk a lànyom, 10 percre laknak csak.

Anyukám pedig heti rendszerességgel van vele. Elviszik és egy teljes napot tölt náluk. Ők fél órára laknak. :-)

2015. márc. 31. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!