Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyenkor mi tortenik a gyereke...

Ilyenkor mi tortenik a gyerekekkel?

Figyelt kérdés
Anyuka ongyilkos lesz. Apuka meg egyedul segitseg nelkul nem tud eljarni dolgozni. Hova kerulnek a gyerekek?
2015. márc. 31. 07:54
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
Te vagy a múlt heti depis kérdező?
2015. márc. 31. 08:00
 2/32 anonim ***** válasza:
Be kell adni őket bölcsibe, oviba és akkor apuka tud járni dolgozni.
2015. márc. 31. 08:41
 3/32 anonim ***** válasza:
93%
Ha anyuka öngyi akar lenni nem méri fel a terepet előtte, nem beszél róla, hanem megteszi. Az aki érdeklődik, feltérképezi, hogy megéri e meghalni, az csak egy szánalmas lény, aki ijesztgetni akarja a többit. Forduljon inkább pszichológushoz, mindenki jobban jár. Emellett meg egyszerű, ovi, bölcsi, családtagok vagy szomszéd néni, aki segít apukának ha anyuka ilyen önző volt :)
2015. márc. 31. 09:11
 4/32 A kérdező kommentje:
Valaki tud válaszolni a kérdésre is??
2015. márc. 31. 09:14
 5/32 anonim ***** válasza:

Második vagyok, szerintem a kérdésre válaszoltam. Vagy lehet félreértettelek. Apuka azért nem tud eljárni dolgozni, mert otthon van a gyerekekkel és nincs kire hagynia őket vagy azért mert esetleg beteg?

Ha az első, akkor a gyerekeket be kell íratnia a bölcsibe-oviba és mehet dolgozni. Ha pedig azért, mert nem képes dolgozni, akkor a gyerekeket valószínűleg állami gondozásba veszik, hacsak nincs valamelyik ágon nagyszülő esetleg testvér, aki képes ellátni a gyerekeket.

2015. márc. 31. 09:28
 6/32 A kérdező kommentje:
De itt nincs bölcsi
2015. márc. 31. 09:31
 7/32 anonim ***** válasza:
100%

Velünk apám 9 éves koromban maradt egyedül, az öcsém 4 éves volt akkor. Az én anyám nem lett öngyilkos, hanem meghalt rákban 30 évesen. Apám egyedül nevelt fel minket, oviba és iskolába jártunk anyu halála után is, ahogy addig, apu meg dolgozni. Nyáron a mamák vigyáztak ránk.

Szóval technikailag megoldható.

Viszont anya nélkül felnőni maga a pokol, az ember nagyjából lóg a levegőben egész életében, a kapcsolatteremtésben mindig el van maradva, nincs önbizalma, állandóan szorong, és fájdalommal figyelui azokat a gyerekeket, akinek van anyukájuk, mert az ez teljesen más, elérjetetlen világ a számukra!

Pedig az én apukám rendes ember, mindent megpróbált,amit apaként lehet. Pedig az én anyám hosszas betegségben hunyt el, nem akart meghalni, el is búcsúzott tölünk, sőt, még levelet is írt, amit később elolvastunk, hogy mennyire sajnálja, és mennyire szeretett volna minket felnevelni... Szóval nem tudom, ha hirtelen és önszántából ment volna el, hogyan éltük volna át, mi lett volna belőlünk. De még így is kemény volt.

Az öngyilkossági gondolatokat egyébként komolyan kell venni, ezt a többi válaszolónak is írom. Az ilyen kérdezőt nem leoltani kell, hanem sürgősen szakemberhez irányítani.

2015. márc. 31. 09:37
 8/32 A kérdező kommentje:
Az anyuka nemtud menni orvoshoz mert nincs ki segitsen neki.
2015. márc. 31. 09:42
 9/32 anonim ***** válasza:

Ha nagyon kicsik a gyerekek, apuka is lehet gyed-en, gyes-en. Ha nincs a közelben bölcsi, van távolabb, bölcsi, családi napközi már mindenütt nyílt. Minden megoldható, ha apuka meg akarja oldani. Ha nem akarja megoldani, akkor a gyámügy védelembe veszi a gyerekeket és elhelyezi őket nevelőszülőkhöz.

Kérdezhetek én is? Miért tetted fel a kérdést? Anyuka vagy aki öngyilkos akar lenni, vagy ismersz valakit aki ilyet tesz/tett?

2015. márc. 31. 09:46
 10/32 A kérdező kommentje:
Falun nem nyílt csana sajnos. A 2 nagyobbik ovis a pici még itthon. Nem fogja tudni megoldani. De akkor a gyerekek intézetbe lesznek vagy nevelőszülőknél?
2015. márc. 31. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!