Ti hogy beszéltek a gyereketekről? Mintha szimbiózisban lennétek ("kijött a fogunk", "mi ezt a tápszert esszük", "vastag overált hordunk" stb. ), vagy mint különálló lényről ("már ül", "tegnap felállt", "kicsit beteg" stb. )?
9-es nekem is pont kettő hiányzik :) örülök, hogy megmosolyogtattalak.
amúgy én sosem szólok vissza, legfeljebb nevetek magamban, ha olyan a helyzet. a szomszédokban jutka és feri fiának, matyinak volt olyan orvosa, hogy magáról is többesszámban beszélt. "megmosnánk a kezünket" és hasonlók. :D mindig ő jut eszembe, mikor ilyet hallok, hogy szopiztunk, bekakiltunk.
nyilván mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, én tényleg nem szoktam visszaszólni, főleg, hogy ismerőseim körében talán egy anyuka szokta így kifejezni magát, inkább itt gyk-n jellemző a többesszámban beszélés.
bocs, ha valakit megbántottam, nem az volt a célom... a talán a kiakaszt ige használata nem volt szerencsés, mert nem idegesít, csak furcsa, és néhány szituban kifejezetten nevetséges - amibe talán bele sem gondolnak azok, akik a gyerekről mint szimbiótáról nyilatkoznak.
és igen, unatkoztam, hol ezzel a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!