Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogy beszéltek a gyereketek...

Ti hogy beszéltek a gyereketekről? Mintha szimbiózisban lennétek ("kijött a fogunk", "mi ezt a tápszert esszük", "vastag overált hordunk" stb. ), vagy mint különálló lényről ("már ül", "tegnap felállt", "kicsit beteg" stb. )?

Figyelt kérdés
Engem a szimbiózisos megoldás teljesen kiakaszt, nem tudom, miért.
2015. márc. 30. 13:31
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
19-es, hidd el, hogy van olyan aki ilyet is mondd, én már hallottam ilyet :). Bekakiltunk, büzitünk... stb.. 16-os
2015. márc. 30. 15:25
 22/24 A kérdező kommentje:

9-es nekem is pont kettő hiányzik :) örülök, hogy megmosolyogtattalak.

amúgy én sosem szólok vissza, legfeljebb nevetek magamban, ha olyan a helyzet. a szomszédokban jutka és feri fiának, matyinak volt olyan orvosa, hogy magáról is többesszámban beszélt. "megmosnánk a kezünket" és hasonlók. :D mindig ő jut eszembe, mikor ilyet hallok, hogy szopiztunk, bekakiltunk.

nyilván mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, én tényleg nem szoktam visszaszólni, főleg, hogy ismerőseim körében talán egy anyuka szokta így kifejezni magát, inkább itt gyk-n jellemző a többesszámban beszélés.

bocs, ha valakit megbántottam, nem az volt a célom... a talán a kiakaszt ige használata nem volt szerencsés, mert nem idegesít, csak furcsa, és néhány szituban kifejezetten nevetséges - amibe talán bele sem gondolnak azok, akik a gyerekről mint szimbiótáról nyilatkoznak.

és igen, unatkoztam, hol ezzel a probléma?

2015. márc. 30. 15:44
 23/24 anonim ***** válasza:
Sosem beszéltem róla egyes szám második személyben, csak ha olyasmiről volt szó, amit tényleg együtt csináltunk.
2015. márc. 30. 19:39
 24/24 anonim ***** válasza:
Amikor a kislányom nagycsoportos volt, jött egy pszichológus az óvodába az iskolaérettségről beszélni. Az egyik anyuka ilyen többes szám első személyben tette fel a kérdéseit. Pl. mi nagyon hamar elfáradunk. A pszichológus nagyon kedvesen de határozottan kérte, hogy ezt a szokást változtassa meg, mert ezzel hátráltatja a gyerek "leválását", ami ebben a korbán már szükséges része a fejlődésének.
2015. márc. 30. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!