Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogy beszéltek a gyereketek...

Ti hogy beszéltek a gyereketekről? Mintha szimbiózisban lennétek ("kijött a fogunk", "mi ezt a tápszert esszük", "vastag overált hordunk" stb. ), vagy mint különálló lényről ("már ül", "tegnap felállt", "kicsit beteg" stb. )?

Figyelt kérdés
Engem a szimbiózisos megoldás teljesen kiakaszt, nem tudom, miért.
2015. márc. 30. 13:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
Megváltoztatni nem fogod a másikat, csak kellemetlenül érzi magát. Ha ez a cél ahhoz gratulálok.
2015. márc. 30. 13:55
 12/24 anonim ***** válasza:
60%

Rám bevallom jellemző volt talán mert amikor kettesben vagyok vele többesszámot használok, nekem fel se tűnt igazán, csak később társaságban ugrattak vele és akkor kijavítottam magam tehát egy idő után én is ugyanúgy E/3 ben beszéltem róla másoknak.

A környezetem (elmondásuk alapján) inkább mulatságosnak tartotta mint idegesítőnek vagy kiakasztónak.

2015. márc. 30. 13:57
 13/24 anonim ***** válasza:
74%

Csak akkor beszélek többes számban, ha tényleg mind a ketten csinálunk valamit. Eszünk (mert én is eszem), elmegyünk a boltba (mert ketten megyünk). De nem kakálunk be, nem jön a fogunk és nem vagyunk pelusosak.

Ettől függetlenül én sem kérdeznék vissza arra, ha valaki többes számban beszél. Az ő dolga. Nekem nem tetszik, attől még ő beszélhet úgy.

2015. márc. 30. 14:00
 14/24 anonim ***** válasza:
94%
Én úgy mondtam,hogy kijött a fogunk, bár csak egyszer fordult elő, neki pont akkor bújt ki mikor nekem a bölcsességfogam. Amúgy engem is idegesít,hogy "még cicizünk" "még szopizunk" és társai...
2015. márc. 30. 14:02
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is E/3ban beszélek a kisfiamról. Engem akkor azért zavar a többesszám, ha nem egyértelmű, én ilyenkor visszakérdezek. Pl.: "betegek vagyunk", "tegnap kirándultunk az ovival" Nekem ilyenkor nem egyértelmű,h az anyuka, akivel beszélgetek, ő is beteg-e, vagy hogy ő is elkísérte-e a kirándulásra a gyerekét. Amúgy nem sokan beszélnek így a környezetemben, ezért még akkor is meghökkenek sokszor, amikor egyébként egyértelmű,h az illető csak a gyerekéről beszél.
2015. márc. 30. 14:06
 16/24 anonim ***** válasza:
73%
Nálam előfordul, hogy többes szám első személyben beszélek, de csak normális keretek között, és általában inkább akkor ha a férjem hív, vagy valamelyik nagyi. Pl. amikor a férjem felhív, akkor mondom neki, hogy "épp eszünk", akkor is ha én nem eszek, mert ugye etetem a kisfiunkat, szóval közösen csináljuk :D, de nem mondok ilyet, hogy bekakiltunk, meg jön a fogunk, meg tegnap felálltunk, főleg közvetlen családon kívüli embereknek nem.
2015. márc. 30. 14:08
 17/24 anonim ***** válasza:

Különálló lényként beszélek róluk. Viszont egyáltalán nem zavarnak a szimbióta megjegyzések sem.

Az egyetlen ember, akit ezzel piszkáltam, az az öcsém. Rendkívüli módon szórakoztatott, hogy az egyébként karakán mindenről kiforrott véleménnyel rendelkező testvérkém lement gügyögő "mamiba".

2015. márc. 30. 14:29
 18/24 anonim válasza:
100%
Miért lenne tahóság visszakérdezni, pl. betegek vagyunk. Mindketten vagy csak a gyerek?
2015. márc. 30. 14:35
 19/24 anonim ***** válasza:
16os bekakiltunk :D nézne is a férjed :D
2015. márc. 30. 15:02
 20/24 anonim ***** válasza:
36%
18-as, nem erre gondoltam, hanem amit itt az egyik válaszoló írt. Pl:Jön a fogunk. Igen a tiéd is? Ebben minden van csak jóindulat nem, és bevalottan idegesíti a többesszám, így feljogosítva érzi magát hogy bunkó legyen.
2015. márc. 30. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!