Gyermekes anyukák, jár így az első házasok kedvezménye?
Szövegértelmezés...
Tényleg kacifántosan van fogalmazva.
Szóval mint írtam nem zárja ki a kedvezményt a családi kedvezmény. Példámhoz visszatérve: attól, hogy a férj igénybe vesz családi kedvezményt, attól még a feleség lehet jogosult, és kaphat házas kedvezményt (amit megoszthatnak).
Nem értem, mit jöttök a tesóval. Azt írja pontosan, hogy "utoljára az a hónap, amelyet követően a magánszemély magzatra vagy gyermekre tekintettel családi kedvezményre válik jogosulttá." Tehát attól hogy a férjed veszi igénybe, te is jogosult vagy rá! Tehát friss házasra nem!
Kifejezetten így mondta a tanár nekünk, hogy ugyanaz nem lehet jogosult a két kedvezményre. (és a könyvelők is néha mellébeszélnek).
De ha elszámolja a könyvelő, és a NAV-nak nem tűnik fel, akkor hajrá! Vedd igénybe nyugodtan. Csak tudd, hogy jogosulatlanul teszed!
Kedves 1-es! A tanár is mondhatta rosszul, főleg ha akkor még friss volt a törvény. Amit bemásoltál sem mond ellent annak, hogy jár egyszerre a kettő:
"utoljára az a hónap, amelyet követően a magánszemély magzatra vagy gyermekre (ide nem értve a nevelt gyermeket) tekintettel családi kedvezményre válik jogosulttá." A kérdezőre ez nem vonatkozik, hiszen ő nem válik jogosulttá a családi kedvezményre, mert már most jogosult. A jogi szövegeket néha nehéz értelmezni.
Viszont valaki bemásolta a NAV hivatalos magyarázatát, annak érdemes hinni, ők is azt írják, hogy jár egyszerre a kettő.
Szerintem direkt van ez így megfogalmazva, hogy ne legyen olyan egyértelmű..
Nekem kell az a 120 ezer forint, ha van rá lehetőség, akkor hogyne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!