Ha az első gyereked meghalna, te adnád a másodiknak az első nevét?
Nem.
Mert ezzel úgy tűnne, hogy az első baba "születik újra".
De ő másik baba, másik személy.
Nagyon sajnálom, ami történt. Megkérdezhetem, mekkora volt a bab? Mert ha pl 1-2 napos, tehát kórházban halt meg, nem "viselte" sokáig a nevet, akkor előfordulhat.
Én pl tinikoromban kitaláltam, mi lesz a neve, ha fiam lesz. Ha ő meghalt volna, lehet ragaszkodtam volna a névhez, hogy mégegyszer adjam. Egyéb esetben nem.
Amúgy csak magadra, és a férjedre hallgass!
Keresztanyukám első kislánya Ildikó volt. Ő és az ikertestvére csak pár órát élhettek.
Mikor megszületett az első élő gyermeke, ő is Ildikó lett.
Jaj, sajnálom a kislányodat! A névadás a te döntésed, ne foglalkozz mások véleményével, ha szeretnéd add neki ezt a nevet. Mondjuk, ha én lennék a te helyedben, mindenképp új nevet adnék, esetleg második névként adnám a Dóra nevet is.
Ha ugyanazt a nevet kapja, nekem az kicsit olyan, mintha a meghalt gyermekedet keresnéd az újban, és ő nem lehetne önálló személyiség, már bocsi, de ezt érzem.
Inkább adnék neki új nevet és mellé másodiknak a Dórát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!