Ha az első gyereked meghalna, te adnád a másodiknak az
első nevét?
Figyelt kérdés
A kislányom meghalt, most ismét lányt várok. Ő Dóra volt és azt szeretném, ha ez a kicsi is ezt a nevet kapná, de nem tudom hogy mások ehhez mit szólnának, ezért szeretném megkérdezni a véleményetek. Köszönöm!
Nagyon sajnálom :( mi történt,ha megkérdezhetem.Egy ismerősömnek meg kellett szülnie a kislányát 20 hetesen.Már megvolt a neve is.Utána született egy kisfiúk aztán egy kislány,ő azt a nevet kapta amit az első kislány kapott volna.
2015. márc. 19. 13:37
13/29 anonim válasza:
Nem adnám, mert rossz érzéssel töltene el, de ezt nektek kell tudnotok. Ha szereted ezt a nevet, és jó szívvel tudnád adni, akkor szerintem add nyugodtan. Ehhez senkinek semmi köze, az legyen, amit ti döntötök a pároddal.
Régebben szokás volt egyébként ilyen esetben az elhunyt gyerek nevét a következőnek adni. Egyik barátom édesanyját is úgy hívják, ahogy a nővérét hívták.
Részvétem a kislányod miatt!:(
2015. márc. 19. 13:38
14/29 anonim válasza:
Borzasztóan sajnálom ami történt! Az igazság az, hogy szerintem nem adnám neki ezt a nevet. Egyrészről, mert biztosan minden egyes szólításnál felszakadnának a fájó sebek, másrészt egy életen át gyászolnám a Dórát. De csak magadra hallgass. Én nem szólnék semmit sem, ha ismerősöm lennél, a szívem szakadna meg, hogy ilyet át kell élnetek, a névválasztás a ti döntésetek! Én csak azt írtam, amit szerintem csinálnék.
2015. márc. 19. 13:38
15/29 anonim válasza:
Mi lenne ha valami hasonló nevet adnátok neki?Dorka vagy Nóra?
2015. márc. 19. 13:39
16/29 anonim válasza:
Nem. Az első gyerekem neve az első gyerekem neve. Nem a másodiké, harmadiké, akármelyiké. Egyik további gyerek sem pótolhatja az elvesztettet. Ha viszont az elhunyt gyerek nevét adnád a következőnek, azzal olyan hatást keltenél, mintha ő csak azért lenne, hogy pótolja az elvesztettet.
2015. márc. 19. 13:41
17/29 anonim válasza:
Nagyon sajnálom! :( Nem adnám, esetleg valami hasonlòt, pl. Nòra, vagy Dorina.
2015. márc. 19. 13:52
18/29 anonim válasza:
Nem.
És ha lehet ne nyomd rá a szíved fájdalmát arra a most születendő pici lányra. A kislányod mindig ott lesz a szívedben, őrá mindig emlékezni fogsz és mindig fájni fog, hogy elment, ez így természetes. De ezt a fájdalmat, ne tedd az új kislány vállára, aki nem fogja tudni pótolni az elvesztett kislányt soha.
2015. márc. 19. 13:58
19/29 anonim válasza:
én sem adnám,már leírták miért. 2 külön személyiség,gyerek. ő az első akkor is,ha nem maradt életben. nagyon sajnálom,gondolom csak emlékezni akasz rá,de azért mert születik egy másik babád, más névvel még az életed része marad ő is.
2015. márc. 19. 14:15
20/29 anonim válasza:
Én sem adnám.Dóra Ő volt, aki egy kisangyal lett.EGyszerűen nem tudnék úgy ránézni a második gyerekre, hogy ne az első jutna állandóan eszembe. Így is nehéz elviselni a kicsi hiányát, a gyászt, de egy másik Dóra csak meghosszabbítaná ezt- és újra feltépné a sebeket.
Persze neked kell tudni. ESetleg hasonló nevet adnék- amitmás is írt, pl a Nórát, vagy Dorkát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!