Meg kellett ismételni a kislányom BCG oltását 3 hete, mert a első nem pirosodott be. A másodiknak már tényleg nem muszáj bepirosodnia?
mert hallottam már több verziót,azt is,hogy ugyanúgy be kell pirosodnia, azt is, hogy nem és akkor is jó.
nagyon köszi, aki tud segíteni:)
Szia. Az én lányomnak 1 hónapja ismételték meg a BCG oltást.
Azt mondta a doki ha nem pirosodik be és nem jön ki 1 éves koráig a helye akkor már nem foglalkoznak vele.
Köszi szépen a segítséget!
másnak is ezt mondták? :)
09:59-es
6.-dik hós státusz után ismétlik a BCG-t.Lázasodás várható tőle:(
Én ezt találtam még ha vkit érdekel.
BCG-oltás; a Bacillus Calmette-Guérin elnevezés rövidítése; a két francia kutató által kitenyésztett kórokozó fertőzőképes, de annyira le van gyengítve, hogy csak védettséget hoz létre a vele való fertőződés, betegséget nem.
Az oltás célja a gyermekkori védettség mesterséges létrehozása. Magyarországon még kötelező védőoltás, sok fejlett országban már csak a veszélyeztetetteket oltják be. Az oltást még a szülészeti osztályon tartózkodó újszülöttön elvégzik, bal vállának bőrébe pici tűvel beoltják a legyengített kórokozót, néhány hét múlva pír, duzzanat, majd kiemelkedő, közepén néha elfolyósodó göbszerű elváltozás keletkezik, mely meg is nyílhat és egy ideig enyhén váladékozhat. Azután az oltási reakció meggyógyul, apró rózsaszín, később fehér heget hagyva maga után. Az oltás hatékonyságát később tuberkulin-próbával ellenőrzik, ennek eredményétől függően esetleg újraoltanak.*
A kötelező védőoltás nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon szinte eltűnt a gyermekkori gümőkór minden formája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!