Hogyan tudom rávezetni édesanyámat, hogy a 2,5 éves unokájának a kedvezőbb lehetőséget válassza, ami neki kényelmetlenebb? Többi lent.
Férjem 2 hét múlva külföldre megy dolgozni. Nagyrészt anyukámra fogok támaszkodni, mikor dolgozom. Ha nappalra megyek dolgozni, fél 5 után el kell indulnom itthonról. Én azt szerettem volna, ha anyukám eljön busszal (2 megálló), és innen viszi majd bölcsibe, de anyukám azt szeretné, hogy aludjunk ott és onnan megyek dolgozni, a kislányt pedig onnan viszi bölcsibe. Ott én sem tudok aludni, de azért nem szeretném annyira kizökkenteni a gyereket sem, hogy minden másnap ott aludjon, eddig nem aludt nála. (mikor másnap éjszakára megyek, úgyis ott kell aludnia).
Hogyan tudnám édesanyámat rávezetni, hogy ez a gyereknek jobb így, ha ő nem szeretne hajnalban eljönni hozzánk?
Remélem, érthető voltam és köszönöm a válaszokat.
Sehogy. Ha ezt anyukád magától nem látja, hogy egy két éves gyereket nem rángatunk napi szinten máshova, akkor sehogy.
Fogadj egy bébiszittert, aki hozzátok alkalmazkodik.
Mennyi időre megy a férjed?
Amikor a párom elment Bécsbe 2 hétre, mi a gyerekekkel (2,5 éves, 6 hónapos) felköltöztünk anyósékhoz. Semmi probléma nem volt. Nem voltak napi szinten ide-oda rángatva, tök jól érezték magukat.
Neked kell alkalmazkodnod, mert anyukád tesz neked szívességet, h felajánlotta, h nála aludjatok és onnan mehess munkába, ő meg elviszi a kicsit a bölcsibe.
az egy dolog, h neked ez kényelmetlen, de nehogy már elvárd az idősebb anyukádtól, h ő buszozzon hajnalban minden nap. Ti szorultok a segítségére, ti tegyetek meg mindent, h neki könnyebb legyen. Ha ez nem tetszik, keress bébiszittert és fizesd meg az idejét.
szerintem meg anyukádnak van igaza. egyrészt ő tesz neked szívességet, tehát szabhatja ő a feltételeket!
másrészt ahogy írod, a lány minden 2. nap a nagyinál alszik, így viszont minden nap, így pont ezzel a megoldással nem lenne kiszakítva a "megszokott" környezetéből, hisz ott többet lesz, az lesz a megszokott neki rövid időn belül. így mindig ott aludna, anyukádnak nem kéne jóval előbb kelni, sőt! ha jól értem, 4-nd5-felé menne hozzátok, ha nálatok aludnának akkor meg nyugodtan aludhatna 7ig a lánnyal. nekem ez logikusabb a gyerek és a segítség szemszögéből, persze érthető az is, hogy neked kevésbé kényelmes ez, de ha azt nézzük mennyi egy bébiszitter, hát talán megér ennyi kellemtlenséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!