Hogy győzzem meg édesanyámat, hogy nem azért készülök majd mosható pelenkába csomagolni a gyerekem hátsóját, mert ki akarok vele szúrni?
Esetleg mutasd meg neki, hogy ma már a mosható pelenka nem a tetrapelenka hajtogatva, rá műanyag cucc-ot jelent.
Igazából majd úgyis a baba "dönti el", hogy mi lesz a jó neki, aztán meg te, hogy mi lesz a praktikusabb. pl. ha orvoshoz mentek, kimozdultok, arra beszerzel jó minőségű eldobhatóst, hogy a műsoros cuccot ne kelljen hazavinni.
De ez tényleg a babától és tőled függ. :) A kicsi így is-úgy is végezni fogja a dolgát.
Azt hiszem tök mindegy mibe "csomagolod a gyereked hátsóját", ez legyen a te dolgod.
Ami szerintem furcsa, hogy teli vagy dühvel, és gondolom ez azért lehet, mert te is és anyukád is csak a saját magát szajkózza. Így elég nehéz lehet egymást megérteni.
Egy jó alapos, értelmes beszélgetés segítene, hogy a félreértéseket (gondolom még más területeken is) tisztázzátok. Utána szerintem könnyebben venné, hogy miért is akarsz sima pelust használni (már ha egyáltalán köze van ehhez és ezt a témát egyáltalán folytatni kellene-e).
Pár apróbb megjegyzés mielőtt belefolyok a konkrét témába:
- Akkor te fiatal lehetsz, ha már téged pampersbe csomagolt anyukád :)
- Pont azzal akartam kezdeni, hogy érthetetlen, ha pont ő ellenkezik, de ezek szerint anyukád nem is találkozott a textilpelenkával. Így a meggyőzésére nem látok sok esélyt sajnos, de próbált meg az egyik füleden be, a másikon ki módszert
Ami a lényeg: nagyon jó döntés az esetetekben a textil pelenka, hiszen írod, hogy nagyon érzékeny bőrűek vagytok. Ilyenkor ezzel nagyon sokat segítesz a babádnak. Sokan nem tudják, de az eldobható pelenkákban valóban sokkal nagyobb számban jönnek elő allergiás reakciók, kiütések és ezzel csökkented majd az esélyt erre. Talán ezzel próbálhatod magyarázni anyukádnak a dolgokat, bár ahogy írod, ezt már mondtad neki.
Hogy az orvost a mosható pelenka gyártók pénzelik? Adott a kezedbe konkrét márkával szórólapot? Ha nem, akkor biztos, hogy nem emiatt mondta. (egyébként sem feltételezném) Meg ha belegondolunk, hogy pl. a felicitas kezdőcsomagban mi van: úgy rémlik, hogy pampers minta volt benne, mosható pelusról pedig egy szó se. (állítólag amit most adnak, abban legalább már említés szintjén van, de tavaly még semmi) Így az utóbbi feltételezést is erősen cáfolnám.
Ilyen és hasonló érvekkel próbálkozhatsz, de ha nem sikerül, akkor más se nagyon. (esetleg még az anyagiakra hivatkozhatsz.) Meg hát, úgyse neki kell majd mosni, komolyan nem értem anyukád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!