Elvehetik tőlem a gyereket?
Férjemmel válunk. Elkerülhetetlen sajnos, ezzel nincs is baj. Azt is megbeszéltük, hogy a 13 hónapos kisfiunk velem marad. Más szóba sem jött.
Erre anyósom telebeszélte a fejét, hogy harcoljon a gyerekért. Arra hivatkozva hogy a gyermek lakhatása bizonytalan. Sajnos anyukámékhoz kell költöznünk, de ők albérletben laknak. Van házuk vidéken, de nem tudják eladni, annyira nincs ott értéke. Anyósomék pedig nagy kertes családi házban laknak.
A másik amit fel akarnak hozni ellenem, hogy rossz anya vagyok. Néha megesik hogy felemelem a hangom, de sosem bántom. Pedig ők ezt akarják hazudni.
13 hónapos, most tanul járni, sokat elesik. Vannak rajta ütődés nyomok. Néha a játszótéren is megüti valamilyét. Legutóbb a hinta állványt fejelte le, vérzett is egy kicsit az orra, de semmi komoly.ők viszont úgy akarják beállítani, hogy én bántalmazom a kisfiam illetve hogy a felelőtlenségem miatt esik el sokat.
Nagyon félek hogy elveszik tőlem a kicsit. Ő a mindenem . És ő is nagyon ragaszkodik hozzám. Többnyire megnyugtatni is csak én tudom.
"A magyar családjog anyapárti, nemcsak egy törvény"
Ez a nap vicce. Kérdező el ne hidd már, hogy bármelyik jogszabály az egyik szülőnek többlet jogokat ad a neme miatt. Ugyanolyan jogok illetik meg mindkét szülőt és épp annyira lehet "elvenni" az anyától a gyereket, mint az apától. A gyermekelhelyezési perek során szinte ugyanolyan arányban ítélik az apának a gyereket, mint az anyának, közel 50-50%-ban. Csak azért tűnik a gyakorlatban kevesebbnek, mert ritkán van gyermekelhelyezési per, az esetek többségében a felek megegyeznek a gyermekelhelyezés kérdésében és általában az anya neveli a gyerekeket. Ahol viszont az apa harcol a gyerekért, ott ugyanolyan esélye van neki is, mint az anyának. Úgyhogy ne dőlj hátra nyugodtan, készülj fel az ügyvéded segítségével. Az lenne neked a legjobb, ha peren kívül megegyeznétek ebben a kérdésben.
23. válaszoló!
Te mi alapján gondolod ezt, amit írtál?
Melyik részére gondolsz?
Azt, hogy önmagában a nemük alapján nem lehet megkülönböztetni a szülőket csak nem kell magyarázni.
Azt, hogy általában nincs gyermekelhelyezési per, egyrészt olvasatam ezzel kapcsolatos statisztikákat, másrészt ezt tapasztalom. Sok elvált ismerősöm van és egyiknél sem volt kérdés, hogy kinél marad a gyerek (1 kivételével mindehol az anyánál maradt.) Azt hogy, ha van gyermekelheylezési per, akkor közel 50%-ban az apánál helyezték el a gyerekeket szintén ezzel a témával kapcsolatos cikkek alapján, amiben szerepeltek statisztikai adatok. Nem emlékszem pontosan, de 48% rémlik.
Őszintén szólva kíváncsivá tettél ezzel a statisztikai dologgal... :) Én a munkám és az ismerőseim körében tapasztaltak alapján mondom, hogy igen nyomós érv kell ahhoz, hogy egy anyától elvegyék a gyermeket. Egy linket találtam, ami kb. ugyanazt írja le, mint amit én is gondolok, csak én talán nem tudom ilyen érthetően leírni. :) [link]
Azt viszont egyértelműen kijelenthetem, hogy nekem a szívem szakad meg, amikor anya és apa egymást gyilkolja hónapokon, éveken keresztül, hogy kinél legyen a gyerek, mert a legtöbb esetben szerencsétlen gyerek megy tönkre érzelmileg. :( Én minden ismerősömnek azt tanácsolom, hogy üljenek le és próbáljanak olyan megoldást találni, ami közel egyformán jó (illetve rossz, hiszen jó megoldás ritka), hogy a GYEREK a lehető legkevésbé sérüljön...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!