Elvehetik tőlem a gyereket?
Férjemmel válunk. Elkerülhetetlen sajnos, ezzel nincs is baj. Azt is megbeszéltük, hogy a 13 hónapos kisfiunk velem marad. Más szóba sem jött.
Erre anyósom telebeszélte a fejét, hogy harcoljon a gyerekért. Arra hivatkozva hogy a gyermek lakhatása bizonytalan. Sajnos anyukámékhoz kell költöznünk, de ők albérletben laknak. Van házuk vidéken, de nem tudják eladni, annyira nincs ott értéke. Anyósomék pedig nagy kertes családi házban laknak.
A másik amit fel akarnak hozni ellenem, hogy rossz anya vagyok. Néha megesik hogy felemelem a hangom, de sosem bántom. Pedig ők ezt akarják hazudni.
13 hónapos, most tanul járni, sokat elesik. Vannak rajta ütődés nyomok. Néha a játszótéren is megüti valamilyét. Legutóbb a hinta állványt fejelte le, vérzett is egy kicsit az orra, de semmi komoly.ők viszont úgy akarják beállítani, hogy én bántalmazom a kisfiam illetve hogy a felelőtlenségem miatt esik el sokat.
Nagyon félek hogy elveszik tőlem a kicsit. Ő a mindenem . És ő is nagyon ragaszkodik hozzám. Többnyire megnyugtatni is csak én tudom.
Emiatt nem fogják elvenni tőled a gyermeket! :) A gyerek még nagyon kicsi, a törvény pedig nagyon anyapárti. A lakhatásba nem tudnak belekötni, hiszen van fedél a fejetek felett (az, hogy az albérlet vagy saját, teljesen mindegy). Ha annyira nagyon-nagyon kötöszködik és bizonygatja, hogy márpedig te ütöd-vágod a gyerek, akkor a legrosszabb esetben orvosszakértőt rendelnek ki, aki megállapítja, hogy az ütései esésből származnak. A legtöbb anya tisztában van vele, hogy egy járni tanuló gyerek gyakran esik-kel (még nagyobb korában is), ebbe szintén nem tudnak belekötni.
Szóval nyugalom, ilyen indokok alapján nem fogják tőled elvenni a gyereket! :)
Egy bírósági dolgozó
Vidékre nem szeretném vinni. Sajnos az a környék nem biztonságos már. Sorra törnek be, a fizikai bántalmazások sem ritkák. Rossz az infrastruktúra, később pedig úgyis vissza kellene jönnöm, mert ott munka sincs.
Ráadásul én ott egyedül egy kisgyerekkel könnyű célpont lennék.
Annak ítélik a gyermeket, aki jobban tudja biztosítani a neveléséhez szükséges érzelmi és anyagi hátteret, biztonságot. Ez lehetsz te, de lehet a férjed is. Nem látunk bele a részletekbe.
Anyukának és apukának ugyanannyi "joga" van a gyermeket nevelni. Tudod, együtt csináltátok.
van ahol nem fűtenek a gyerekre, és teledohányozzák a lakást is, a gyámügy meg nem tesz semmit.
szóval kérdező nagyon messze állsz, hogy elvegyék.
de nem igaz 8-as
aki szerényebb körülmények között él, akkor sem veszik el az anyától.
alapvető dolgok a fontosak legyen víz a lakásban, fűtés, ilyesmi(de erre írtam, hogy van ahol patkányos putriban él a gyerek és elnézi az állam azt is!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!