Elvehetik örökre a gyereket? Ki tehetnek albérletből?
Egyik legjobb barátomnak (20/L) van egy kétéves fia. Albérletben lakott. Lakást eladták alóla, és költözni akart új tulaj. Semmi papír nem volt arról, hogy albérletben lett volna. Így el kellett jönnie. Nem talált új albérletet.
Jelenleg egy kocsiban lakik. Apjával. Ha jól értelmeztem, akkor ezt bejelentette valaki, mert a gyermekét el akarja venni a gyámhatóság.
A gond az, hogy 2 hét és költözhetne új lakásba, január 10-én pedig megkapná a milliós örökségét. De addig nincs hova mennie.
Mit lehetne tenni ez esetben? Jogos az hogy kidobták albérletből? Rendőségen azt mondták neki, hogy jogos, ha nincs papír :(
Elvehetik-e örökre a gyerekét? Én azt mondtam, hogy adja oda, és majd ha meglesz új lakás, akkor kérje vissza. Azt mondta, hogy végleges, nem adják vissza. Ez igaz lehet?
Tudna valaki segíteni? Köszönöm!
Nem végleges,de próbáljon meg jelentkezni átmeneti szállóra, családok átmeneti otthonába vagy anyaotthonba.
Vagy valami kedves ismerőshöz aki befogadja addig...
Sajnos nem tudom befogadni, mert nekem sincs saját lakásom, és családom nem engedi, hogy életeket mentsek :(
ÉS úgy vettem észre, hogy érdekes módon máshoz sem tud menni, de ha erre rákérdezek, akkor mindig felkapja a vizet. Problémái vannak, de nem engedi, hogy segítsenek neki. Ha én is el akarom magyarázni, hogy mihez van joga, mihez nem, akkor csak legyint, mint aki beletörődött a sorsába. Így végre tudom mutatni neki, hogy ne adja fel, és küzdjön. Remélem még nem késő.
Köszönöm! Főleg elsőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!