Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elvehetik tőlem a gyereket?

Elvehetik tőlem a gyereket?

Figyelt kérdés

Férjemmel válunk. Elkerülhetetlen sajnos, ezzel nincs is baj. Azt is megbeszéltük, hogy a 13 hónapos kisfiunk velem marad. Más szóba sem jött.

Erre anyósom telebeszélte a fejét, hogy harcoljon a gyerekért. Arra hivatkozva hogy a gyermek lakhatása bizonytalan. Sajnos anyukámékhoz kell költöznünk, de ők albérletben laknak. Van házuk vidéken, de nem tudják eladni, annyira nincs ott értéke. Anyósomék pedig nagy kertes családi házban laknak.

A másik amit fel akarnak hozni ellenem, hogy rossz anya vagyok. Néha megesik hogy felemelem a hangom, de sosem bántom. Pedig ők ezt akarják hazudni.

13 hónapos, most tanul járni, sokat elesik. Vannak rajta ütődés nyomok. Néha a játszótéren is megüti valamilyét. Legutóbb a hinta állványt fejelte le, vérzett is egy kicsit az orra, de semmi komoly.ők viszont úgy akarják beállítani, hogy én bántalmazom a kisfiam illetve hogy a felelőtlenségem miatt esik el sokat.

Nagyon félek hogy elveszik tőlem a kicsit. Ő a mindenem . És ő is nagyon ragaszkodik hozzám. Többnyire megnyugtatni is csak én tudom.

2015. márc. 26. 10:16
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Miért lett törölve amit írtam ??
2015. márc. 26. 11:51
 12/28 anonim ***** válasza:
BocsI nem ide ment volna :) kitartás kérdező..
2015. márc. 26. 11:52
 13/28 OlivO ***** válasza:

Anyósod akarja majd nevelni a gyerekedet? Nehéz elhinni, hogy nem veled akar csak kiszúrni.

Szerintem készülj fel előre a válaszokra, amikkel vádolnak.

És beszélj a férjeddel. A láthatás mitől lenne bizonytalan, te engeded látni a gyereket, nem? Te mennél el és a férjed maradnak a lakásban?

2015. márc. 26. 12:29
 14/28 anonim ***** válasza:
25%
Ha a férj tudja bizonyítani, h nála jobb körülmények között élne a gyerek, mert neki stabil, rendszeres jövedelme van, a nőnek meg csak a gyes+csp, meg anyuka pasizgat, apuka meg normális életet biztosít a ygereknek, nem ki-be járó férfiakat az stb, akkor a férjhez kerül.
2015. márc. 26. 12:55
 15/28 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló

Természetesen nem pasizgatok, nincs is férfi az életemben, jelenleg nem is vágyom rá. És van munkahelyem is, ahová a gyed után visszavárnak. Igaz, nem keresek sokat, de biztos állásom van.

A legszomorúbb, hogy a férjemnek eszébe sem jutott volna elvenni a kicsit. Ideje sem lenne nevelni, mert minden nap 10-12 órákat dolgozik, plusz maszek munka. Valószínűleg anyósom szeretné majd nevelni.

Pedig hozzá nem kötődik igazán. És tudom, hogy ekkora gyereknél ez nem szempont, de még szoptatom is, amit igényel még. Nem tudom hogy viselné ha nem lennék vele. Eddig mindig mellettem volt, bármi baja van, csak én tudom megvigasztalni. Teljesen el vagyok keseredve.

2015. márc. 26. 13:25
 16/28 OlivO ***** válasza:
55%
A szoptatás nagy adu, ill., hogy a férjed rengeteget dolgozik. A gyerektartással meg több bevételed lesz.
2015. márc. 26. 14:27
 17/28 anonim ***** válasza:
38%
hacsak nincs veszélyeztetve valamilyen okból a gyerek pl. ha alkoholista, akkor neked itélik. akkor is,ha másnál jobbak lennének a körülményei,pl. anyagi. szép mondhatom,hogy képesek lennének elvenni a gyereked. nem lennék a helyedben :-(
2015. márc. 26. 15:02
 18/28 anonim ***** válasza:

mármint ha te lennél alkoholista,nem a gyerek.és ahogy írták,a szoptatás jól jön most,ne is hagyd abba!

előző

2015. márc. 26. 15:03
 19/28 anonim ***** válasza:
87%

4. vagyok

Nos, pontosítok... A magyar családjog anyapárti, nemcsak egy törvény. Ez annyiban nyilvánul meg, hogy a gyerek van a középpontban, őt védi. Viszont egy kisgyerek még leginkább az anyára van rászorulva (nyilván van kivétel). Tehát elsősorban az anya körülményeit vizsgálják. Ha az alapvető feltételek megvannak (lakás a feje felett, jövedelem, gondoskodás, stb.), akkor nem veszik el az anyától még akkor sem, ha az apánál jobb körülmények vannak. Az, hogy még szopik is ráadásul, tényleg az anya oldalán jelent "pluszt". Természetesen, ha az anya olyan veszélyeztető magatartást tanúsít (alkoholista, prosti, üti-veri a kicsit, stb.), akkor nyilván inkább az apához kerül, még akkor is, ha az anyának jobb életkörülményei vannak. Tehát a lényeg, igen-igen csekély a valószínűsége, hogy elvennék tőled a gyereket! :)

2015. márc. 26. 20:47
 20/28 anonim ***** válasza:
66%
Kisgyereket súlyos esetben szoktak elvenni az anyától. Nem iszol, nem drogozol, nem vered a gyereket. (nem tudják bizonyitani mert nem bántod). Van munkahelyed ahova visszamész gyed/gyes után? Mert ha igen akkor nem látom miért is vennék el a gyereket.
2015. márc. 26. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!