Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek nem megy az agyatokra,...

Nektek nem megy az agyatokra, amikor valami problémátokra mindenki ezzel a "18 évesen már nem fogja ezt csinálni" szöveggel jön?

Figyelt kérdés
Ezt valaki viccesnek találja?
2015. márc. 26. 09:49
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Én azt értem, hogy neki nem probléma, de nem fordítva kellene gondolkozni? Ha másnak probléma, akkor segíteni, nem egy ilyen közhellyel elintézni, hogy "felejtsd el, nekem nem gond, neked sem lesz az 18 év múlva". Valószínűleg nem azért tette fel a kérdést, mert neki nem gond.
2015. márc. 26. 10:41
 12/25 anonim ***** válasza:

Én beletörődtem 3 év után, hogy a lányom még érettségire is tejitalt fog vinni, mert nem volt hajlandó semmit se megenni. Ritkán evett valami élelmet és ennyi, inkább fényevő típus volt.

Most 3,5 évesen kivették az orrmanduláját és annyit eszik, hogy nem győzöm néha leállítani.

Nem mondom, hogy a kettő összefügg, de elég érdekes, hogy addig nem volt hajlandó enni, most meg csak tömi magába a jobbnál jobb falatokat.

Nálunk a nagy általánosság sem jött be, miszerint bölcsibe/oviba jó evő lesz..

Az étkezést mi csak úgy fizettük, sosem evett semmit szinte.

Haza se hoztuk a kifizetett ételt. Volt egy rászoruló család, aki hazavitte a lányom részéről való napi ételt.

Lassan azon tűnődöm, hogy nem úszótáborba fog járni, hanem fogyi táborba :D :)

Mindemellett én mindig azt mondom magamnak, hogy már csak 10-15 év. Utána már nem az "én gondom". Ami ugye nem teljesen így van, mert amíg élek, addig a gyerekem természetesen. De 18-20 évesen, vagy idősebben már nem az én problémám lesz, hogy hogyan viselkedik, mit csinál.

Amíg nem tölti be a 18-at nyilván az én felelősségem és amennyire tudom megnevelem, elvárom tőle azokat a dolgokat, amik az életben szükségesek.

pl. rendrakás, tisztaság, tanulás, célok elérése, stb.

2015. márc. 26. 10:44
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

De ha csak Te látsz valamit problémának, akkor azon mások nem tudnak segíteni, mert a probléma egzakt értelemben véve nem létezik, csak neked, a Te világodban.

Pl ha valaki defektet kap az úton és nem tud továbbmenni, na azt nagyjából mindenki ugyan úgy észleli, és segítenek ennek megfelelően. De ha agyereket 5 hónaposan még nem beszél folyékonyan és számodra ez probléma, akkor mit tud más csinálni? Vigye el logopédushoz? Hiszen mindenki látja, hogy nincs értelme. Nem csak másokban kell keresni a hibát. Ha valamit a legtöbb ember nem lát problémának, akkor érdemes felülvizsgálni a saját álláspontodat.

Egyébként is az ember legtöbbször saját maga tudja csak megoldani a problémáit.

2015. márc. 26. 10:46
 14/25 anonim ***** válasza:
55%
Tudsz esetleg példát is mondani? Mert ez az oldal tipikusan tele van olyan "problémákkal", amiket az anyukák maguknak generálnak. Na ezeket tényleg nem tudom komolyan venni, és nem, segíteni sem tudok bennük.
2015. márc. 26. 10:49
 15/25 A kérdező kommentje:

Természetesen nem arról beszélek, hogy a gyerek nem beszél 5 hónaposan.

De mondjuk egy példa. A kétévesem nem hajlandó kanállal saját maga enni. Erre sokan elintézik, hogy mindegy, majd 18 évesen már nem kell etetni. Persze, nekik nem gond, de nekem az, hogy már 2 éve nem tudtam normálisan egyszerre enni a családdal, mert etetni kell a kicsit, habár már ennie kellene egyedül is.

Szerinetm ez olyan "gond", ami nekem igenis gond, attól, hogy mást nem érdekel, vagy az ő gyereke már eszik egyedül.

Tudom, hogy nem fogják helyettem megoldani, de lehet adni ötletet, vagy akkor ne válaszoljon, mert ezzel nullát segít.

2015. márc. 26. 10:55
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
2 évesen nem is kell egyedül ennie. Az oviban elvárás, hogy egyedül egyen, de az még egy év. Szóval ez megint tényleg csak neked probléma.
2015. márc. 26. 11:05
 17/25 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen esetben mindenki olyan közhelyeket fog csak tudni mondani, amiket biztosan te is tudsz már régóta. Legyen minta a gyerek előtt, fogd a kezét, hogy tudja a mozdulatot, egyet te tegyél a szájába, egyet ő, stb. stb. És azt is megértem, ha nálatok ez valami miatt nem működik. Az én lányom extrán rossz evő. Ő bezzeg nem is engedi, hogy én tegyem a szájába a kanalat. Az étel mennyisége minimális, és hiába mondta mindenki, a közösség sem hozott áttörést, ott sem eszik. Na erre ugyanúgy nem tudott adni érdemi tanácsot senki. Viszont most már nem idegesítem magam rajta, így sokkal nyugodtabbak a napjaink. Szerintem 2 évesen nincs lekésve semmiről a gyereked, ilyenkor nem is kötelező még egyedül enni. Ha esetleg meg bölcsibe kerül, ott segítenek majd neki.
2015. márc. 26. 11:10
 18/25 A kérdező kommentje:

Rendben, most nem is az alapproblémáról van szó, hanem erről a hozzáállásról, hogy ha nekem nem gond, akkor másnak se legyen az.

Ha az embernek gond valami, és mindenki csak leszólja, hogy mit pattog, csak még idegesebb lesz.

2015. márc. 26. 11:17
 19/25 anonim ***** válasza:
Egyrészt a te problémád a te problémád marad, senki nem éli át ugyanazt, mint te, hacsak nem kifejezetten sorstársakat keresel, de azokat a legtöbb esetben nem itt találod meg. Az oldalon nagyon sok olyan választ kapsz, amivel semmit nem tudsz kezdeni, mert az adott kérdésnél maradva az ő gyereke simán eszik, és nem is volt nehéz erre rászoktatni. Aki ezt élte át, nem fog tudni a te fejeddel gondolkodni. Mint ahogy nekem is csak olyanok írtak állandóan, akiknek evett a gyereke. Mindenféle választ kaptam, de gyakorlatilag egyik sem segített, mert egyik anyuka sem élte át azt a helyzetet, hogy nem eszik semmit a gyerek, és ebből kialakít ő valamit. De szerintem ezt nem is lehet felróni nekik. Másrészt tényleg tele van az oldal olyan kérdésekkel, ahol valójában nem is problémáról van szó, csak a kérdező éli úgy meg. Az adott gyerek egyáltalán nincs lemaradásban, bőven beleférnek az életkorba a leírt dolgok. Az anyuka ezt mégsem fogadja el, csak hajtogatja, hogy de, de itt probléma van. Minden nap jönnek ezek az agyrágó kérdések, szerintem a legtöbb válaszolónak már fel sem tűnik a normális kérdés. Harmadrészt meg azt látom, hogy ha tényleg valódi problémáról van szó (testi, lelki), akkor ott segítő válaszokat is kap a kérdező. Hová forduljon a lemaradással, betegséggel, mi állhat a háttérben, stb. stb.
2015. márc. 26. 11:33
 20/25 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor elfogadom, hogy ez van, bár továbbra is azt mondom, hogy akkor inkább ne válaszoljon, ha nincs értelmes hozzáfűznivalója. Mindenkinek egyszerűbb.
2015. márc. 26. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!