Tényleg szinte egyedül vagyok azzal a véleményemmel, hogy fel lehet nevelni egy gyereket bárminemű testi fenyítés alkalmazása nélkül is?
Frei Tamás pár napja megosztott facebookos bejegyzése kapcsán ötlött fel bennem a kérdés, elborzadva olvastam a kommenteket, tényleg alig van valaki, aki szerint más eszközök is léteznek egy jóravaló, tisztességtudó, becsületes ember felneveléséhez azon kívül, hogy pofont osztogasson, feneket csapkodjon az ember?
(Még mielőtt nekem esnétek, igen, van gyermekem. Nem, soha nem bántottam még. Sem tettlegesen, sem verbálisan, "lelki terror"-t alkalmazva).
van olyan gyerek, akit fel lehet. neked ilyen jutott, örülj neki. az én gyerekkorom évei alatt elcsattant kb. 3-4 jól megérdemelt pofon, amiért eszembe se jut neheztelni a szüleimre, akik szépen, szeretetben neveltek fel.
(külön kiemelném, hogy a pofon nem verést jelentett, nem az volt a célja hogy igazából fájjon. az erőtől, brutalitástól nagyon-nagyon-nagyon távol állt)
Nem provokációnak szántam a kérdést, bár sejtettem, hogy van rá esély, hogy vita robban ki. Viszont tényleg érdekel a szülőtársak véleménye, sőt arra is nagyon kíváncsi lennék, hogy mi az indokuk arra, hogy megüssenek egy gyereket. Miért gondolják, hogy ez hosszútávon célravezető lehet.
Kicsit úgy érzem magam a témában, mint egy űrlény, mert néha egyszerűen tényleg nem értem az embereket.
Tavaly a játszótéren az egyik kislány fejen vágta szándékosan az én gyerkőcömet, erre odajött az anyja és rácsapott kettőt a kezére. Nem értettem, a mai napig nem értem.
igen, én is tapasztalom, hogy a szülői agresszió a norma sokaknál
kezdve azzal, hogy még mindig él az a tévhit, hogy sírni hagyni, úgy önállósodik, miközben pont hogy nem
ismerős első gyerekkel terhes és nekem tanácsolja, ne rohanjak ha sír, hiába mondom, hogy ezzel tanul meg bízni az anyjában, ezzel alakul ki az önbizalma és tud majd bízni a világban, ha az anyja igenis stabilan ott van, segít, vigasztal. NEM fogja fel és még sokan mások.
Igen kérdezö, tényleg nagyon sokan, söt még mindig rengetegen tartják a testi fenyítést normális nevelésnek.
Sajnos azt gondolják, hogy ha nem testi fenyítenek, akkor képtelenek nevelni.
Az a szülö aki tud nevelni, annak nem kell testi fenyítés.
Nekem 2 lányom van, sajnos mindegyiket megütöttem már, de sokadszori provokálásra, és igen nagy felindulásból. Butaság volt tölem, és remélem többet nem kell, de bizony elfogott a düh és kaptak a kezükre. Nem mintha ért volna valamit.
De elítélem, és nem akarok többet se kézre se popora ütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!