Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apukák! Miért nem értitek meg...

Apukák! Miért nem értitek meg a gyerekeket/babákat? Anyukák, ezt hogy kezeljem?

Figyelt kérdés
Elég nagy problémával küzdök. A fiam 5 hónapos múlt. Most kezd már igazán ,,élni,,. Fordulgat,visít-hallatja magát,csapkod,stb...Szóval rendesen fejlődik. A férjem viszont kikészít mert minden apróságon kiakad. Pl egyik nap ő próbálta etetni és kb már ordított a gyerekkel,hogy milyen lesz az előke meg a ruhája.( én mosok amúgy szóval nem tudom mi ez a para ) Fürdetni néha ő szokta de egyre ritkábban ,,hagyom,,neki mert ott is mondogatja a fiamnak,hogy ne csapkodj mert akkor kiveszlek a vízből és lefogja a lábát. Erre mondtam,hogy de ő nem tudja,hogy a vizet nem szabad kicsapkodni ( bár szerintem semmi gond nincs belőle )erre ő hogy ,,éppen azért mondja neki,hogy tudja,, Sokat sikongat is meg visít,rájött mekkora hangja van. Erre meg azt mondta a férjem,hogy mindjárt megőrül,nem tud koncentrálni ( pedig csak e-mailt írt egy haverjának ) Mit tegyek ? Ő gyerek és ez egyre rosszabb lesz. Mi lesz ha kúszni-mászni fog,lever dolgokat,stb...Mit tanácsoltok ? A férjem nem érti,hogy ő még gyerek,sőt baba. Amúgy alig van velünk itthon kb este 7-re ér haza és reggel korán megy szóval még az sincs hogy besokallt volna a fiunktól.

2015. márc. 11. 10:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon hisztis a férjem,a gyerkőc előtt is az volt csak azt hittem ha saját gyereke lesz akkor ő felnő..."

Ne haragudj, hogy ezt írom, de elég naív gondolat, hogy megváltozik. És ha úgy vesszük nem is igazán várható el. Ilyen volt, ilyennek ismerted meg, így akartál tőle gyereket.... nem értelek.

Az egyik ismerősöm is fúj a férjére, hogy hogy viselkedik a gyerekkel, de ő világ életében ilyen is volt, mit várt?

Egy baba megváltoztathatja egy pár / család ritmusát, de nem a személyiségét. Ezen előbb kellett volna elgondolkozni. Bocs, de így gondolom.

2015. márc. 11. 11:33
 12/19 anonim ***** válasza:
68%

Írtad ,hogy előzőleg is hisztis volt a férjed. Azért megkérdem,hogy ez a reggeltől estig munka nem lehet ,hogy még rátesz néhány lapáttal.

Nekem nem okozott problémát a kisfiam természetes viselkedése, de azért sokkal több szabadidőm is volt mint a férjednek. Ha este fáradtan értem volna haza , akkor lehet , hogy én is "kiakadtam volna a sikongatásokra". Ezzel nem védeni akarom a férjed,és azt sem akarom sugallni, hogy ez így a jó.

Ha netán ennek az esti fáradtságnak van valami köze a dolgokhoz , akkor talán erről az oldalról is lehetne valamit kezdeni, mielőtt még nagyobb gondok lennének.

2015. márc. 11. 11:43
 13/19 anonim ***** válasza:

A férjed még nem érett meg a gyerekhez. Nincs türelme hozzá, nem való neki a gyerek, akárhány éves is. Akart egyébként gyereket?

Mi lesz később, mikor valóban hisztizni fog valamiért 2-4 éves kora között, mi lesz ha nagyon akaratos lesz? Megveri? Én úgy gondolom, sajnos igen. A férjed az a típusú ember, akinek mindig is fontosabb lesz saját maga, mert a viselkedése ezt mutatja. Lefogja a lábát fürdés közben, mert gondolom ő maga vizes lesz, ha a gyerek csapkodja a vizet. Ez nem normális dolog, ebből is látszik, hogy neki sokkal fontosabb, hogy ő maga ne legyen vizes, a gyerek inkább ne érezze jól magát. Egy gyereket igen, következetesen kell nevelni, de ezt nem 5 hónaposan kell elkezdeni, pont, hogy hagyni kellene a gyereknek, hogy felfedezze a világot, érzékelje maga körül a dolgokat. Ennél sokkal "idegesítőbb" dolgokat tud egy 2-4 éves gyerek. Nemhogy örülne neki, hogy a gyerek rendesen fejlődik, még idegesíti őt, ha pl. sikongat. Gondolom még jópár dolog zavrja. Egy biztos, több gyereket neki nem szülnék, de lehet, hogy nem is maradnék vele, a további viselkedésén múlna minden.

2015. márc. 11. 12:12
 14/19 anonim ***** válasza:

Az én párom is reggel 8-tól délután 5-ig dolgozik, mire hazaér este 6-7 óra, de sose bánt így egyik gyerekünkkel sem, pedig fizikai munkát végez. Ő nagyon családcentrikus ember. Sok múlik azon, hogy akarta is a gyereket, vagy csak terhes maradt a Kérdező és kényszerből rábólintott. Lehet, hogy sosem volt gyerekpárti, alapból idegesítik a gyerekek. Ilyen embernek viszont nem szabad gyereket vállalnia, családot alapítania vagy olyan nővel kell együtt élnie, aki szintén nem szeretne gyereket.

Vagy az is lehet, hogy féltékeny a gyerekre, hogy a gyerekkel többet törődsz, mint vele. Sok apa féltékeny így. Lehet jó lenne néha kettesben eltölteni egy hétvégét v. pár órát, addig nagyira bízni a gyereket v. valakire, akiben megbíztok. Nem kell egész nap, de lehet, hogy egy mozi kettesben jót tenne neki. Biztos fáradt, kimerült, de ha olyan dolog áll a háttérben, hogy őt alapból idegesítik a gyerekek, akkor nagyon meg kell gondolni, hogyan tovább.

Mikor újszülött volt, akkor hogy viselkedett vele, nem zavarta, hogy éjszaka sír és hasonló dolgok. Ha fájt a hasa, ő is dajkálta kicsit? Ezekből sok mindent le lehet szűrni.

2015. márc. 11. 12:18
 15/19 sandrachnologic ***** válasza:

Szerintem ez egyre rosszabb lesz es valamit lepned kell, kulonben tenyleg bantani fogja a fiatokat... Majd amikor mar visszaszol, allandoan kerdez, beszel, kiabal stb...

Nyilvan faradt, de mindenki AZ. En is meg Te is meg AZ osszes ember, ski dolgozik, nyilvan mindannyiunk parja is. Meg kell próbálni minel tobbszor leülni es megbeszélni vele ezt, hogy nem megoldas, ha hisztizik es dühöng, mert a gyerek is csak rossz példát lat. Aggresszioval semmi nem oldható meg.

Ha végképp semmi nem segítene egy kis időre elkoltoznek tole, ha van hova. Gondolkodjon el, hogy mit akar. Igenis meg tud változni egy ember, ha akar.

2015. márc. 11. 12:35
 16/19 A kérdező kommentje:
Sajnos tényleg sok a munkája,most kötelezően túlóráznia kell mert különben repül a cégtől...Fáradt szokott lenni és éppen ezért nem is terhelem a gyerekkel őt. Csak amíg én fürdök addig van vele. Meg amikor ő maga jön oda hogy ,,babázzon,, Ő is nagyon akarta a fiunkat,sőt a minap mondta,hogy milyen jó lenne majd még egy kislány ( de így ? ) Kezet biztosan nem fog rá emelni mert őt anno az apukája sokszor megverte és ezerszer mondta hogy ő még egy popsira csapást se fog mert nincs hatása,sőt. szóval ettől az egytől nem félek. Sajnos a nagyszülők vidéken. Mi meg pesten...szóval segítségünk sincs nagyon,hogy kikapcsolódhatnánk együtt. Féltékenység ? lehet. Az is lehet,hogy többet kellene rábíznom mert most úgy érzi csak az én gyerekem ? Jajj nem tudom...Válni nem akarnék se elköltözni mert szeretem és ő is szeret minket csak nagyon maximalista mindenben ( és neki a gyerek sír effektus az nem elfogadott ) Újszülött kora óta én kelek fel hozzá ( apa füldugóval alszik )
2015. márc. 11. 14:39
 17/19 anonim ***** válasza:

"neki a gyerek sír effektus az nem elfogadott ".....most ez komoly?!?!???

Ne haragudj de a férjednek porcelán borjú való, nem gyerek! Mégis mit gondolt, majd jelel a gyerek, ha nyűgje van? Ő biztos nem sírt kisbaba korában! (?) Tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy nem szülsz neki több gyereket!! Úgy gondolom nem a munka terhe nyomja az "agyát"!

2015. márc. 11. 20:43
 18/19 anonim ***** válasza:

Az utolsónak igaza van.

Maximalista? Egy kisbabával szemben elvárásai vannak? Ne sírjon? Mégis mit csináljon? Írjon levelet?

Füldugóval alszik? Már bocs, az én férjem is sokat dolgozik, de ettől még nem csinál úgy, mintha ő nem tartozna a családhoz. Nem tudom megérteni az ilyen férfit. És akkor még azzal jön, hogy jó lenne egy második gyerek... akkor majd szállodába költözik, hogy ne hallja egyiket sem?

2015. márc. 11. 21:40
 19/19 anonim ***** válasza:
Azt írod sose ütné meg, de már most lefogja a lábát fürdéskor, hogy ne csapkodjon vele. Ez egy jel. Akkor is lefogja majd a lábát mikor 1 éves lesz? Mert azt már nem fogja tolerálni a gyerek sem 1 évesen és hangot fog neki adni, kezd majd hisztizni, ha nem csinálhatja azt, amit akar. Akkor mit csinál a férjed? Vissza tudja magát tartani?
2015. márc. 11. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!