Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hivatalosan hogy veheti...

Hivatalosan hogy veheti nevére az apa a gyereket?

Figyelt kérdés
Férjemmel nem váltunk el, úgy voltunk vele, majd beadjuk. Nem számoltam egy terhességgel. A párommal úgy döntöttük megtartsuk, elvégre szerelmünk gyümölcse. Azt hittem egy apasági nyilatkozat elég lesz szülés előtt, de ma felvilágosítottak hogy elméletben még házas vagyok és a férjem nevét kapja majd. Teljesen összezavarodtam, akkor most ez hogy is van? Hogy lehet az apuka nevét adni neki?
2015. márc. 10. 18:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
csak úgy működik ha elválsz és apával összeházasodtok. vagy ha megszületett a pici, lehet bíróságra rohangálni... :(
2015. márc. 10. 21:20
 12/13 anonim ***** válasza:
Gyorsított eljárással, jó ügyvéddel megvan pár hónap alatt, ha mindenben egyetértetek az exeddel. A pároméknak 3 hónap volt, békítő tárgyalással együtt.
2015. márc. 10. 21:34
 13/13 anonim ***** válasza:

bármikor vissza veheted a lánykori nevedet, ahhoz nem kell elválni. 5000.- az okmányirodába, plusz ugye az irataid átírása.

nem kerülhet a nevedre a baba... azt még a házasságkötéskor beírtátok az anyakönyvire, hogy mi lesz a gyereketek vezetékneve. így nyilván az lesz ami a közös gyerekeiteknek is. az a baj, hogy a házasságot védi a törvény, tehát a fogantatás pillanata számít, így csak egy új házasságkötéssel úszható meg. viszont úgy tudom, ilyenkor is van békeidő ami 3 hónap, tehát min. annyi a válás intézése. de jó ügyvéddel talán...

2015. márc. 10. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!