Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hivatalosan hogy veheti...

Hivatalosan hogy veheti nevére az apa a gyereket?

Figyelt kérdés
Férjemmel nem váltunk el, úgy voltunk vele, majd beadjuk. Nem számoltam egy terhességgel. A párommal úgy döntöttük megtartsuk, elvégre szerelmünk gyümölcse. Azt hittem egy apasági nyilatkozat elég lesz szülés előtt, de ma felvilágosítottak hogy elméletben még házas vagyok és a férjem nevét kapja majd. Teljesen összezavarodtam, akkor most ez hogy is van? Hogy lehet az apuka nevét adni neki?
2015. márc. 10. 18:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
47%
Először is elválsz a férjedtől. Másodsorban ő lemond a gyerekéről (hivatalosan az ő gyereke). Ezután lehet intézni, hogy az új párod nevét kaphassa.
2015. márc. 10. 18:45
 2/13 anonim ***** válasza:
Bizony, az apasági nyilatkozathoz igazolnod kell, hogy nem vagy házas, tehát el kell válnotok, hogy a párod a nevére vehesse a bébit
2015. márc. 10. 18:46
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mennyi idő egy válás?
2015. márc. 10. 18:53
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem elég, ha elválsz, ha az új párod nem vesz feleségül szülés előtt, akkor mindenképp a volt férj nevére kerül a baba.

Mi tavaly mentünk át ezen, a párom nem vált el a volt feleségétöl, mert nem tartották fontosnak. Az ex teherbe esett, elmentek ügyvédhez, aki közölte, hogy csak akkor nem kerül a párom nevére, ha a baba vér szerinti apja elveszi az exet. Minden más esetben először a párom nevére került volna a baba, majd utána lehetett volna kérni a névváltoztatást, ami hosszú jogi marhaság lett volna.

Gyorsított eljárással elváltak, rá pár napra megvolt az esküvő, és a páromnak nem lett olyan "gyereke", akihez semmi köze.

Persze sokat számított, hogy nem haraggal váltak el, megmaradt a jó viszony, nem marakodtak semmin, maga a tárgyalás 25 perc volt.

2015. márc. 10. 19:16
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a gyorsított eljárás mennyi idő? Ezt az ügyvéd rendezi vagy nekünk kell beadni így a papírokat?
2015. márc. 10. 19:54
 6/13 anonim ***** válasza:
Van közös kiskorú gyerek a férjeddel? Ha nincs és mindenben meg tudtok egyezni, akkor nagyon egyszerű. Ha valamiben nincs egyetértés, akkor elhúzódhat a per.
2015. márc. 10. 20:18
 7/13 A kérdező kommentje:
Van egy 10 éves és egy 17. Mindenben megegyezünk, sőt támogat is!
2015. márc. 10. 20:35
 8/13 anonim ***** válasza:
Nálunk a páromnak és az exnek közös ügyvédje volt, ő intézett mindent. A gyerekfelügyelet közös (11 éves a lányuk).
2015. márc. 10. 21:03
 9/13 anonim ***** válasza:

Akkor el kell, hogy szomorítsalak, mert nem valószínű, hogy kimondják a válást a szülésig. A keresetlevél benyújtásától számítva közel egy év, mire megszületik a jogerős ítélet.

A gyerekek miatt nem lehet nagyon sürgetni. Legalábbis én így tudom. Viszont van lehetőség arra, hogy válás után peren kívül a bíróságon rendezzétek az apaság kérdését. Szóval ha mégis a férjed nevét kapja, akkor rövid időn belül át lehet írni!

2015. márc. 10. 21:04
 10/13 A kérdező kommentje:
Sajnos nagy a valószínű hogy nem lesz idő rá. Nevemet szeretném átíratni a leánykorira. Lehetséges e ha még nincs meg a válás? Esetleg a leánykori nevemet kérhetem a gyermeknek?
2015. márc. 10. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!