Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálatok is okoz gondot az...

Nálatok is okoz gondot az esti mesélés?

Figyelt kérdés

Én már félek elővenni a könyvet, mert addig minden jó, hogy megnézzük, mesélek, de aztán képtelenség abbahagyni. Egyszerűen a fiam nem akarja letenni, ha elveszem tőle, visít, így aztán pláne nem lesz alvás. Hiába mondom, hogy egyet olvasunk, és utána vége. Nálatok hogy van ez? Nincs gond a befejezéssel?

2 éves.

2015. márc. 9. 20:54
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Könyvből csak kettőt olvasok, a többi saját költemény, amit már sötétben hallgat.
2015. márc. 9. 20:57
 2/9 anonim ***** válasza:
77%

Nincs gond, mert következetes vagyok.

A kezdetektől az van nálam, hogy egy mesét olvasok, utána picit megnézegeti a könyvet, aztán a könyv is "megy aludni" .

Eleinte mondogatta, néha még most is, hogy egy másikat is mondjak, de mondom, hogy nem, egy mese van, aztán alvás.

Ennyi, ha belemennék a játékába, akkor soha nem lenne vége, előbb kettő, aztán három mese, végül már ott ülnék órákig.

Nem, ezt én alakítom, van mese délután és este alvás előtt is, de csakis egy.

2015. márc. 9. 21:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Az jó, ha nektek ilyen egyszerűen megy. Azt is te alakítod, hogy ne kezdjen el hisztizni?
2015. márc. 9. 21:05
 4/9 anonim ***** válasza:
53%
bár az enyém már nagyobb, de soha nem 1 mese volt. szerintem nagyon jó ha egy gyerek szereti a könyveket, élvezi ha olvasnak neki, én inkább ezt próbáltam mindig erősíteni. nálunk 8-tól f9-ig van mese, de napközben is olvasok neki, sokszor vetítőzünk is. ha szereti akkor olvass neki többet, csak a javára válhat
2015. márc. 9. 21:49
 5/9 anonim ***** válasza:
71%

2-3 mesét olvasok. A végén ő ís hisztizne, ha nem dobnék be valami hasonlóan jó dolgot pl menjünk apának puszit adni, oltsa le a lámpát. Ezeket nagyon élvezi. Kb 2 perc, de nem dugom egyből az ágyba. Nekünk ez vált be.

kipróbálhatnátok egy esti rituálét, ami kicsit eltereli a figyelmét, de a lefekvéssel kapcsolatos Pl alvós plüss kikiválasztása, lefektetése.

2015. márc. 9. 22:13
 6/9 anonim ***** válasza:
73%
Az én kisfiam is imádja a könyveket, nálunk mégis működik az egy mese/este rituálé: az olvasás után elköszönünk a mese szereplőitől, így olyan, mintha még egyszer átfutnánk a mesén.
2015. márc. 9. 22:26
 7/9 anonim ***** válasza:
62%

Pontozzatok csak le nyugodtan irigy anyukák, aztán meg ücsörögjetek órákig a nyávogó, követelőző gyerekeitek mellett.

Mesét nappal is lehet olvasni korlátlan mennyiségben, de az alvás előtti 1 mese szerintem igenis jó szabály, így a gyerek is nyugodtabb és én is.

De ti csak szenvedjetek és pontozzatok, attól nem lesztek szuperebb anyukák.

2015. márc. 10. 08:01
 8/9 anonim ***** válasza:
51%
Válassz rövid meséket, vannak 15-20 mondatosak is! Miért baj, ha egynél többet kell mesélni?!
2015. márc. 10. 08:52
 9/9 A kérdező kommentje:

Nem az a baj, hogy többet kell olvasni, hanem az, hogy teljesen mindegy, mennyit olvasok, nem akarja abbahagyni. Ha meg elkezd visítani érte, sosem fog elaludni. Ráadásul neki csak olyan jó, amiben autók vannak, más mese nem igazán érdekli. Az autó viszont olyan szinten, hogy nem akarja letenni.

Szuper szabály az, hogy egyet olvasol neki és mentek aludni (nem én pontoztam le a válaszokat), csak éppen nem tudom befolyásolni, hogy elkezd sírni érte. Hiába mondom el, hogy egyszer elolvassuk, aztán leteszzük a könyvet. Akkor mondja, hogy igen, de ha odáig jutunk, már elfelejtődik az egész megegyezés. Neked vagy még nem hisztis a gyereked vagy szerencséd van vele.

2015. márc. 10. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!