Panelben lakó anyukák ezt ti hogy bírjátok idegileg?
Tavaly márciusban költöztünk ide a lakásunkba (panel). A felettünk lakóktól konkrétan már idegösszeomlást kapok lassan. Ez alatt az egy év alatt nem volt olyan 2 hét, hogy ne fúrjanak, flexeljenek, kalapáljanak valamit. 60-as fickó alkoholista, egyszer sem láttam még józanon, múltkor azért áztatták be az egész konyhánkat, mert felrúgott részegen egy teli felmosó vödröt és ott hagyta...
Szóval, ami viszont totál kikészít- 9 hónapos fiam már csak napi 2szer alszik - összesen kb 3 órát. És ezek egyfolytában, de egyfolytában akkor kezdenek el fúrni. Fiam persze halálra rémülten riad fel álmából, vissza altatni már nem tudom olyan zaklatott, nyűgős, sírós utána órákig. Ha csak egyszer ilyen előfordulna egy fél évben nem lenne bajom, de az elmúlt 3 hétben 3szor keltették így föl napközben őt :(
Szólni ugye nem szólhatok, mert a házirend szerinti időintervallumban csinálják - de mégis hogy bírjátok hasonló helyzetben lévő anyukák ezt idegileg? Már gyomorgörccsel rakom be a kisfiam az ágyba aludni, hogy vajon most felkeltik e... :(
Őszinte részvétem, én megbolondulnék az tuti...
Hitellel terhelt ingatlant is el lehet adni és ha sikerül, ne panelt vegyetek legközelebb...
Mi is panelban lakunk három éve, itt is mindig fúr valaki, meg felújít. Szinte hihetetlen, hogy sosem hagyják abba. Utálom. Mi mondjuk most költözünk kertes házba, de lehet ott sem lesz sokkal jobb a helyzet. A közvetlen szomszédunkban két véreb van, akik állandóan ugatnak és ott is fűrészelhet a szomszéd alvás időben.
Alvás időben nem tudunk sétálni, mert a babakocsiban nem tud (vagy hajlandó) aludni a kisfiam. Tudom, ritka mint a fehér holló, de szerencsére nem minden gyerek egyforma :-D
Én panelban nőttem egyébként fel vidéken, imádtam ott lakni, de úgy tűnik csak mázlink volt a szomszédokkal :(
Panel kontra kertes ház :) PErsze, ez utóbbiban is vannak zajok, de szerintem teljesen más, ha az utcáról szűrődik be a kutyaugatás, vagy ne adj Isten a feletted lévő lakásból (ilyenben is laktam...:S ) LEgalábbis engem nem zavar annyira, attól még jól tudok pihenni, pedig az egyik szomszédunknak 5 kutyája is van, na, tudnak ám ugatni. AZtán szemben is minden háznál van egy... amint elmegy valaki az utcán, ugat végig az egész utca...
De számomra ez teljesen más, mint ahogy az is, ha a szomszéd fát vág, vagy pl. a szomszéd kisgyerekek az udvaron hangoskodnak. Szerintem sokkal zavaróbb, ha az ember feje fölött csapják a zajt, vagy mellett, alatta...olyan, mintha egy családi házban a szomszéd szobában zajongnának... én azt is rühelltem, hogy a szomszéd pisilését is hallottam panelban...
Sajnálom, ha nem tudtok elköltözni, esetleg olyan opció, hogy kiadni albérletbe, és ti is kiveszek máshol egyet? Legvégső esetben...
Én biztos nem bírnám, bár lehet velem vannak bajok :)
Megkérheted, csak épp nem fogja érdekelni, mert akkor iylen alapon reggel 7-kor még ne fúrjon, mert akkor még van, aki alszik, napközben 2x ne fúrjon, mert akkor a te fiad alszik, este meg azért ne, mert mindenki akkor ér haza a munkából és pihenne.
Valószínűleg azt vágná a fejedhez, h ő is hallgatta a te gyereked üvöltését/lépcsőházi visítását, most te is bírd ki a flexet/fúrást vagy költözz el, ha nem tetszik, ő nem szegett házirendet.
Ja ja, hiteles lakást is el lehet adni.
Én el nem tudnám képzelni, hogy panelban lakjak. Az igaz, hogy kertes házban is van zaj, de szerintem az közel sincs olyan idegtépő, mint amikor feletted zongoráznak, ordibálnak, futkosnak, fúrnak. Költözz el! Sok sikert!
#15-nek: reggel 7kor, meg este amúgy sem fúrhat, mert a házirend tiltja. hétköznap 8:00-18:00ig lehet zajjal járó felújítási munkát végezni.
amúgy őt a gyerekem nem igen zavarja, mivel amikor ideköltöztünk és rá 2 hónapra megszületett egész nap sírt (baromi hasfájós volt szegény) és illedelmességből kérdezte párom a nőt, hogy reméli nem zavarja őket nagyon a gyerek sírása, erre a nő elkerekedett szemekkel kérdezte, hogy miért már megszületett? egyszer sem hallotta még, hogy sírna. ezek szerint felfelé nem terjed úgy a hang.
bezzeg lefelé.. még azt is hallottam valamelyik hajnalban, ahogy kicsoszogott a papucsban és pisilt, majd lehúzta a wc-t :-D
Jó, oké, értem, de attól még odavághatja ezt neked, még akkor is, ha tudod, h nem igaz.
Meg hát értsd meg őt is, valamikor fúrni is kell, ha felújítás van. Biztos nem unalmában furkálja a falat, szóval nem fog egy örökkévalóságig tartani. Na meg te sem tudhatod, lehet még a te gyereked is lépcsőházban hangosan síró, kiabáló, futkosó, dübögő gyerek.
Hát sajnos pont erről van szó, hogy de, úgy tűnik az örökkévalóságig tart, ugyanis pár nap híjján egy éve lakunk itt, és 2 hét nem telt azóta úgy el, hogy ne fúrtak, flexeltek volna.
Nekünk tényleg kellett, mert egy igencsak felújításra szoruló lakást vettünk meg. Kb 1 hónap kellett, hogy normális legyen, ebben az egy hónapban a fúrási munkákat egy napra összeszedtük (azért is mert nincs fúrónk és apum egy napra tudott csak feljönni), és kész. De párommal is, meg több szomszéddal is egyfolytában azon agyalunk mi az istent lehet már egy éve egyfolytában fúrni, ha ők már évek óta itt laknak?
Tehát: nem azzal van a baj, hogy vesznek egy szekrényt és fel kell fúrni, hanem hogy ÖRÖKKÉ, kb hetente fúrnak. Na ez már sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!