Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Panelben lakó anyukák ezt ti...

Panelben lakó anyukák ezt ti hogy bírjátok idegileg?

Figyelt kérdés

Tavaly márciusban költöztünk ide a lakásunkba (panel). A felettünk lakóktól konkrétan már idegösszeomlást kapok lassan. Ez alatt az egy év alatt nem volt olyan 2 hét, hogy ne fúrjanak, flexeljenek, kalapáljanak valamit. 60-as fickó alkoholista, egyszer sem láttam még józanon, múltkor azért áztatták be az egész konyhánkat, mert felrúgott részegen egy teli felmosó vödröt és ott hagyta...

Szóval, ami viszont totál kikészít- 9 hónapos fiam már csak napi 2szer alszik - összesen kb 3 órát. És ezek egyfolytában, de egyfolytában akkor kezdenek el fúrni. Fiam persze halálra rémülten riad fel álmából, vissza altatni már nem tudom olyan zaklatott, nyűgős, sírós utána órákig. Ha csak egyszer ilyen előfordulna egy fél évben nem lenne bajom, de az elmúlt 3 hétben 3szor keltették így föl napközben őt :(

Szólni ugye nem szólhatok, mert a házirend szerinti időintervallumban csinálják - de mégis hogy bírjátok hasonló helyzetben lévő anyukák ezt idegileg? Már gyomorgörccsel rakom be a kisfiam az ágyba aludni, hogy vajon most felkeltik e... :(

2015. márc. 5. 15:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%

azért szólhatsz neki, ha a fiad alvása mindig fix időpontban van, akkor megkérheted, hogy abban az időpontban ne zajongjanak.

Lehet hogy én vagyok túl toleráns, de ha hozzám valaki becsöngetne és arra kérne du. 2-3 között és reggel 9-10 között ne fúrjak, akkor nem fúrnék..Próbáltál már egyáltalán vele beszélni erről? Oké hogy alkoholista, de amikor fúr vagy flexel, azért valamennyire józan gondolom :)

2015. márc. 5. 15:36
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Tudom,hogy vacak ez a helyzet,de a költözésen kívül nem sokat bírsz csinálni. Ideges meg ne legyél mert árt a kisgyereknek,ugyan is megérzi rajtad és még nyugtalanabbul alszik,hidd el ha a zajongás közben mosolyogsz és megnyugtatod,nem fog félni,és nem fogják zavarni a zajok sem. Nálunk (mellettünk)sokkal rosszabb roma család lakott,szó szerint "gyilkolták "egymást....
2015. márc. 5. 15:37
 3/20 anonim ***** válasza:
91%

Ez nemcsak panelben van így :D

Nálunk rendszeresen vágott fát motorosfűrésszel a hátsó szomszéd alvásidőben. Egész nyáron. A szomszédban is akkor volt felújítás.

Tényleg nem tudok mit mondani, minthogy kitartás, ki fogjátok bírni. Úgysem tudsz vele mit tenni. Főleg ha iszákos, azt sem tudja hogy hány óra van...

2015. márc. 5. 15:38
 4/20 anonim ***** válasza:
92%
Legalább az egyik alvás időben menjetek sétálni, te is megnyugszol egy kicsit, és a fiad sem ébred fel.
2015. márc. 5. 15:39
 5/20 anonim ***** válasza:
88%

Mi ezért költöztünk el, és ha tehetem, soha többet panel közelébe..! Méh terhesen költöztünk oda, már akkor gondom akadt a felettünk lakóval, aki szeretett éjjelente mászkálni valami kopogós fapapucsban. No meg a tv-t üvöltetni, mert nagyothalló rokonnal élt együtt... persze semmire nem voltak tekintettel "ez van, ezt kell szeretni" alapon. Miután megszületett a kisfiam, még rosszabb lett, alig bírtam pihenni. Próbáltunk szólni megint, de inkább csak rájátszottak. Ha jöttek az unokák délután, akkor - mintha direkt- ugráltak úgy, hogy nálunk berezonált az ablak. Ráadásul a fiamat éjjel is 2-3 óránként szoptattam, muszáj lett volna pihennem napközben is. (Amúgy ő nagyon csendes baba volt az elején, a mellettünk lakó meg is jegyezte, hogy egyszer sem hallotta még a hangját, nem is tudta, hogy már megszületett- szóval biztos nem azért csinálták a műsort, mert éjjel ordított volna a fiam..)

Sajnos vannak ilyen emberek, nekünk nem sikerült tisztázni, mert hiába kértük szép szóval, hajthatatlanok voltak. A tulaj nem ellenkezett, hogy idő előtt szerződést bontottunk, persze nem mondta, hogy "á, hát igen, ezért van minden évben új lakó itt, tudjuk, hogy milyenek a szomszédok" (míg ott laktunk, a normálisabb lakók elmesélték, hogy folyton cserélődnek itt a lakók..).

Ha nem sikerül letisztázni velük és jót akarsz, akkor csak a költözés marad. Én teljesen kivoltam idegieleg miattuk, hiszen éjjel is alig pihentem és nappal sem volt erre esélyem (nyugdíjasok voltak, egész nap otthon...) Nekem megváltás volt a költözés, óriási szerencsénkre kertes házat tudtunk bérelni. Persze itt is vannak zajok, de közel sem olyan, mint egy papírkockában élni!

2015. márc. 5. 15:48
 6/20 anonim ***** válasza:
24%

Én itthon vagyok táppénzen, első babánkat várjuk. Jó pár hete egyszer nagyon eldurrant az agyam (az utóbbi években gyerekeseket fogunk ki mindig, akik fölénk költöznek), de akik most vannak, egyszerűen nem normálisak.

Van egy kutyánk, anno az utcán a gyerekei mindig megrohamoztak séta közben, h megsimogathassák, már akkor is idegesítettek... Na mindegy.

Én legutóbb nem bírtam tovább, felzörögtem nekik a radiátoron, mert egyszerűen eldurrant az agyam, abbahagyták - de üvöltöttek, mint a sakál. Utána a feleségével összefutottam a lépcsőházban, kérdezte, h nem zavar-e a macskájuk.. Hát mondom az pont nem.. Elkezdtem neki ecsetelni a dolgokat, azóta nagyságrendekkel jobb a helyzet, de még mindig sokszor hallani őket, de már nyugodtabb vagyok én is.

Beszélj vele te is! Ők is alkeszok egyébként!

2015. márc. 5. 15:57
 7/20 anonim ***** válasza:
85%

Sajnos ez csak az ő belátásán múlik, ha nem érdekli, akkor nincs mit tenni. De próbálj meg vele beszélni, hátha attól normális, hogy iszik.

Én azt tenném,hogy jön a jóidő, kiköltöznék a gyerekkel a parkba egy alvásra. Már ha alszik kint. Az enyémnek nem nagyon megy.

2015. márc. 5. 16:21
 8/20 A kérdező kommentje:

Igazatok van, beszélni kellene. Egyszer már mentem fel hozzájuk, akkor is épp fúrtak a változatosság kedvéért a fiam meg már majd elájult olyan álmos volt, de ugye nem tudott a fúrástól aludni. Felmentem, tök kedvesen, mosolygósan, hogy sokáig tart e még, mert aludna a pici. Mondták, hogy már végeztek. Erre épp tenném le, csenget a feleség, hogy jaj még két lyuk kimaradt, azt gyorsan megcsinálnák. 2 lyuk, oké az semmi csinálják mondom. Erre még vagy negyed órát fúrtak és kb 10 lyukat :( :(

Na emiatt nincs kedvem újból beszélni velük, mert ekkor is láthatóan lesz*rták.. Pedig a pici a kezemben volt, láthatták, hogy nyűgös, álmos, nem kitalálom.

A költözés nem opció, 1 éve lakunk itt, még 14 év lakáshitelünk hátra van... :(

2015. márc. 5. 16:30
 9/20 anonim ***** válasza:
61%

Pech. Ez van, menjetek el stslni alvasidoben. Mast nem tehettek, az elet nem allhat meg csak azert, mert ltatnatok.

Nalunk meg allandoan zongorazik vki, tok random idopontokban, hidd el, az sem jobb, folrg, mert total bena.

2015. márc. 5. 17:26
 10/20 anonim ***** válasza:
De ha van napirendetek, tudod mikor alszik a gyereked, azt azért megmondhatod nekik... Egy próbát megér!
2015. márc. 5. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!