Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Véleményekre lennék kíváncsi?...

Véleményekre lennék kíváncsi? Aki gyereket szül, annak be kell kalkulálni, hogy bölcsiben-oviban beteg lesz, és otthon kell vele maradni pár napot vagy ti másképp gondoljátok?

Figyelt kérdés

Kis vita alakult ki baráti körben. A sztori tőlem indult, mert a gyerekeink betegsége kapcsán felkerült szóba,hogy a bölcsiben van egy kisgyerek, akinek amióta jár mindig vagy az orra folyik, de kegyetlenül (az a kategória, aki már eszik a taknyot), vagy köhög. De még sosem hiányzott. Barátnőm fia is velünk jár, ő már mondta,hogy valahogy szóvá kellene tenni a gondozóknak. Vagy legalább megkérdezni,hogy anyuka dolgozik-e, mert mindig ő hozza, és már fél 4 körül el is viszi.

Erre egy másik anyuka azt mondta,hogy biztos nem tudja megoldani a felügyeletet, mert az nem mindenkinek könnyű, stb.

Nekem annyi a meglátásom csupán, hogy ha valakinek gyerek van, annak sajnos bele kell kalkulálni,hogy lesz beteg a gyerek,ha közösségbe kerül, és igenis meg kell tudni oldani ilyenkor a felügyeletet. Mert állandóan betegen vinni, nyilván nem megoldás. Végül is én nem igazán szóltam bele, de a két anyuka között jó nagy vita keveredett.

2015. márc. 4. 14:30
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha van nagyi és nem is egyedülálló, akkor azért meg kellene tudni oldani!

Igazából nekem az a furcsa, hogy ha van segítség, aki vigyázna a gyerekre, akkor miért jobb a kicsit betegen bevinni a bölcsibe? Nem sajnálja?

Én már attól kész voltam, ha az orrfolyás nem múlt el. De ahogy láttam, szinte minden gyereknek folyik az orra a bölcsiben...

Amúgy meg sajnos sokszor tényleg nem egyszerű a gyerekfelügyelet megoldása. De egy lázas, köhögő gyereket épeszű anya nem viszi közösségbe.

2015. márc. 4. 14:51
 12/31 anonim ***** válasza:
46%

Én azt gondolom, hogy igenis erre is gondolni kell amikor gyermeket vállalunk.

A beteg kicsi veszélyezteti a többi gyerek egészségét és persze neki sem lehet egyszerű betegen a többiekkel tölteni a napot.

Nálunk 3 gyerek van. Úgy tervezzük, hogy a kicsi 4-5 éves koráig biztos itthon maradok, mert ki tudja hogy reagál az ovira. Soha nem vittem be a gyerekeimet náthásan, köhögősen, és én el is ítélem az ilyen szülőket. Így is fertőzik egymást éppen eléggé.

2015. márc. 4. 15:02
 13/31 anonim ***** válasza:

Erre azt tudom mondani, hogy a bölcsis gondozóknak kéne szólniuk, hogy ne vigye a gyereket ha beteg. Amúgy hogy folyik az orra, az ahogy a mi csoportunkat elnézem nem kifogás :) szinte mind olyan. De ha már lázas, bágyadt akkor nem kéne vinni persze.

De nyilván akinek gyereke van tisztába van vele, hogy le is betegszik és bizony meg kell oldani hogy otthon lenni vele gyógyítgatni. De szólj a bölcsödébe hogy mennyire normális hogy így jártja a gyerekét.

Én attól még viszem ha folyik az orra, ott ki is fújatják velül amúgy. De persze ha lázas, vagy bágyadt vagy bármi ami ezzel kapsolatban zavarja pl nem tud aludni rendesen nyilván orvoshoz viszem.

2015. márc. 4. 15:45
 14/31 anonim ***** válasza:
24%
Ha csak az orra folyik, én viszem. Bentről is szóltak, hogy nyugodtan menjen ilyenkor, az összes gyereknek folyik az orra. Mélységesen elítélem viszont azt, aki szerint kb. gyereket sem kellene vállalnia annak, aki nem tudja megoldani az évekig otthonmaradást. Remélem lesz szerencséje még megélni azt, hogy ne apuci tartsa el...
2015. márc. 4. 16:08
 15/31 anonim ***** válasza:
34%

Dehogy kalkulálnak! Gondolod aki rózsaszín ködben van, lesz picibabánk, dajkáljuk, ilyeneken fog őrlődni hogy mi lesz ha az oviban beteg lesz? Ezt senki se gondolja komolyan.

Sőt, még azt sem, hogy max 2-3 évig lesz velünk a pici, aztán csak ovi meg suli után látjuk mikor hazajön, kis játék, leckeírás aztán alvás. Meg 1-2 nap hétvégén.

2015. márc. 4. 16:13
 16/31 anonim ***** válasza:
26%
"Kedves" 14-es. Gondolom te az a tipikus anyuka vagy, aki lázcsillapítózva becsapja a gyereket az oviba, nehogy otthon kelljen vele maradni. Ennek ellenére én nem kívánom neked, hogy más felelőtlensége miatt a gyereked a láztól remegve, fulladozva a köhögéstől feküdjön otthon, de csak azért mert a gyerek nem érdemli. Te megérdemelnéd, hogy megtapasztald. Nyugodtan pontozz le újra. Ilyenek nevelnek gyereket ... 3-as vagyok
2015. márc. 4. 17:10
 17/31 anonim ***** válasza:
45%
Drága 16: nyugodj le, én nem pontoztalak le, viszont ezt megtették mások. Nem viszem be lázcsillapítózva a gyerekem, pontosan honnan is vetted? Írtam, akkor viszem be, ha folyik az orra, és más baja nincs. Ezt nálunk mondták is az oviban, hogy így nyugodtan be lehet vinni. A kedves agybajodat javaslom a családodon vezesd le.
2015. márc. 4. 17:18
 18/31 anonim ***** válasza:
Sokan írjátok, hogy a gondozónak kéne szólnia. Nos, a gondozó köteles bevenni a gyereket, és nem is küldheti haza, csak ha lázas, vagy hány, vagy hasmenése van, vagy kiütéses. Minden más esetben legfeljebb javasolhatja a szülőnek, hogy vigye már el orvoshoz, mert csúnyán köhög.
2015. márc. 4. 17:23
 19/31 anonim ***** válasza:
Az a baj ezzel, ha beviszi, saját magát is visszafertőzi. Míg ha otthon tartja pár napig és pl rendszeresen kiporszívózza az orrát, akkor a kicsi is hamar rendbe jönne
 20/31 anonim ***** válasza:
39%
Nincs agybajom. Viszont ha elolvastad esetleg a válaszom az eszetlen pontozás előtt (tudom nem te voltál) akkor talán eljuthatott volna az agyadig, hogy miért nem tanúsítok semmiféle toleranciát a magadfajta szülőkkel szemben. Nem érdekel senki egyéni problémája, ha direkt megbetegíti a gyerekemet. Amit én megteszek (nevezetesen, hogy nem viszem a gyereket betegen közösségbe) azt mástól is elvárom. Beteg gyereket közösségbe vinni felelőtlenség, és felelőtlen embernek valóban nem kellene gyerek. Sajnos az ilyenek miatt, mint te, nem lehet megállítani a betegségek terjedését a kicsik között.
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!