Nincs onbizalmam a noverem mellet. Kismamak, kaphatok egy kis biztatast?
talán nem a gyik előtt ül :)
amúgy ha össze kéne hasonlítani engem meg a nővérem, neki ugyan még nincs gyereke, nekem is csak egy, de hasonló a különbség, én nem bírom a kupit és magamra is sokkal igényesebb vagyok. ő sokat olvas, tanultam, nekem a külcsíny fontosabb. nyilván össze is függ, a nővérednek minden tiptop kell legyen, és erre áldozza a szabadidejét. anyósom meg még szent esre is takarít, az nyugtatja meg. a nővéred nem ufó csak szereti a rendet. szerintem ne akarj ra hasonlitani, ennyi idosen mar nem fogsz megvaltozni. inkabb tanuld meg elvezni igy az eletet es elfogadni magad ilyennek. mindenkinek mas az ertekrendje :) van aki hajnalba felkel futni van aki meg szeret 11-ig aludni. a lenyeg h ha 89 evesen visszagondolsz, azt mondhasd hogy elted az eleted kedved szerint...most ha te 89 evesen arra gondolnal h vagy 40 evnyi idot takaritottal boldog lennel? nem :)
Hát, ez tény, hogy nem vagyunk egyformák. Vannak ilyen forgószél típusok, akik hajnaltól késő estig képesek folyamatosan pörögni, mindenre figyelnek, mindent megcsinálnak, meg eleve szeretnek is nyüzsögni és rendet tartani maguk körül. Én is így nőttem fel 2 húgommal, nálunk mindig tökéletes volt minden, ragyogott a lakás, finom étel volt, értünk jöttek az iskolába, tanultunk, játszottunk, és anyukám ugyanúgy megőrizte a csinos fiatalos formáját, ahogy a te nővéred is. Megjegyzem ezek a dolgok nála azóta sem változtak, pedig eltelt 20 év... ehhez képest hármunk közül egyikünk sem örökölte ezt a tulajdonságot. A húgaim megközelítik az életképtelenség fogalmát, én dolgozom, de az egyéb dolgaimmal rendszeresen elmaradok, és akárhogy próbálkozom, egyszerűen nem tudok úgy pörögni és annyi mindenre figyelni. És tehernek is érzem, ha valamit meg kell csinálnom, kb. mintha a világ összes feladata szakadna rám. Pedig nem is... Kosz vagy ilyesmi mondjuk nincs, mert arra az egyre én is háklis vagyok, de tény, hogy sokkal több mindent meg tudnék csinálni 1 nap. Viszont pár évig én tartottam el a húgaimat, nálam laktak, akkor én is "mintaanyuka" voltam... az ideg kettévágott hogy állandóan nekem kell főzni és mosogatni rájuk, pénzt adni nekik, stb, de közben mégis jól éreztem magam, hogy felelősséggel lehetek értük, ellátom őket, és én vagyok az okos felnőtt, aki mindent meg tud csinálni. Próbáld te is így felfogni, de sokat nem fog változni ez a dolog, mert erre a pörgésre születni kell. :D De ettől ne érezd magad rosszul.
Esetleg még szerezz egy naptárat, írd bele hogy pl. kedden kitakarítod a konyhát, szerdán megmosod a hajad, csütörtökön tornázol egyet, pénteken kivasalsz, szombaton megcsinálod a körmeidet, stb. Ami megvan, pipáld ki, és írj egy következő programot. Naponta csak fél vagy 1 órát kell szánnod arra az egy dologra, és akkor rengeteg mindent meg tudsz csinálni 1 hét alatt. :)
Rosszul osztod be az idődet. Lehet, h korábban kellene kelned. Írhatnál egy listát, mait aznap szeretnél megcsinálni, elintézni. Később már nem lesz szükség a listára, ha belejöttél.
A gyerekeket meg úgy kell szokatni, nevelni, h pakoljanak el maguk után, ha ettek, játszottak, tanultak. Tudom, ez macerás, meg fárasztó, de megéri. Légy egy kicsit összeszedettebb.
:) Én egész délután aludtam. Mentségemre kismama vagyok (ha ez tényleg mentség). A ház olyan, amilyen. Nincs még gyerekem. Van súlyfeleslegem bőven. A hajam sose érdekelt, van és kész. Van vasalóm is kb. 5 éve, már vasaltam vele kb kétszer.
Ha nagy nehezen kitakarítok, fél nap múlva semmi sem látszik belőle. Akkor minek túlzásba vinni? :)
Szóval szerintem nálam ügyesebb vagy.
nekem 1 lányom van,de elmondom neked,nem vagyok én sem egy tisztaságmániás,rendmániás,még a nővérem nagyon.neki 2 gyereke van.
6kor felkelek,gyors bolt reggeliért.2 km rögtön a reggeli torna gyalog.néha elviszem a lányomat ha felébred.
utána hazajövök gyorsan összepakolok mosógép mos,gyerek játszik stb.délben ebéd,neki alvás utána megint elmosogatok.ruhákat elpakolom,és ilyenkor jövök én ha alszik a lány,beveszem magam a fürdőszobába és összekapom magam mire apa hazaér a melóból kinézzek valahogy.eltelik a nap.Hál'isten akkora már a gyerek h a nappaliból elrakja a szobájába a játékokat.az este az eltelik.Másnap minden előlről.de már csak 1 hónapig.utána munka.vége a lazsálásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!