Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mennyi pénzt kezdtetek el...

Ti mennyi pénzt kezdtetek el félretenni, mikor babát terveztetek?

Figyelt kérdés
Decemberben kezdtük a babaprojektet, azóta havonta 40-50 ezer forintot teszek félre. Szerintetek ez elég? Kb mindent meg kell majd venni, bebútorozni a babaszobát, sokmindent nem hiszem, hogy kapni fogunk.
2015. márc. 2. 16:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"új telefonokra, laptopra, memóriamatracra"

Azért ezek nem mind a "feltétlenül szükséges" kategória. Ha ilyen szemlélettel költekeztek, soha nem lesz tartósan félretett pénzetek. Több lesz a bevétel, többet fogtok költeni. Húzzatok egy vonalat, hogy maximum mennyit költötök el egy hónapban és azt tényleg csak abban az esetben lépjétek át, ha elkerülhetetlen. A memóriamatrac nem az, a gyógyszer az.

2015. márc. 2. 17:39
 12/18 A kérdező kommentje:
Ha netalántán veszélyeztetett terhes lennék, akkor is tudnék kb ennyit félretenni. Mert így, hogy ennyit félreteszek, még marad bőven szórakozásra, ruházkodásra, fodrászra, kozmetikusra, szóval akkor ezek a költségek esnének. Szóval szerintem még ha most teherbe is esnék, kb 500 ezret biztos meg tudnék spórolni szülésig.
2015. márc. 2. 17:40
 13/18 anonim ***** válasza:

Nekünk félretéve 2-3 millió lehetett akkor, ebből kb. 500 ezer ment el a babavárásra. Ebben benne volt a szoba elkészítése, bútor, kelengye, szülési "díja" stb. Egyedül a babakocsi nem, mert az ajándékba kaptuk a szüleimtől.

DE! Ettől természetesen kevesebből is ki lehet hozni. Mivel szerencsére tudtam,hogy megtehetjük, így nem a legolcsóbb bútort vettem meg. De a feladatát nyilván az is ellátta volna. Így volt ez több mindennel.

2015. márc. 2. 17:45
 14/18 A kérdező kommentje:

ma 17:39

De igen, létszükség volt a mamóriamatrac, mert a régi matracunk tiszta hepehupás volt már, és mindketten szörnyű hátfájássla küzdöttünk. Mindketten napi 8-10 órát dolgozunk gép előtt, a minimum, hogy jó matracon alszunk. Mai napig is azt mondom, hogy ez volt a legjobb befektetésünk, azóta nem fáj a hátunk, kipihentebbek vagyunk.

Mivel a laptopom elromlott, igen, kellett egy új, hiszen erről töltönk filmeket, zenét, így lényegesen sokat spórolunk rajta. A telefonjaink is régiek voltak, kellettek újak. Azt sem tartanám normélisnak, hogy gyüjtögetjük a bankban a milliókat, közben meg szra matracon alszunk, nincs számítógépünk meg telefonunk, és egész nap kuksolunk itthon a tvt bámulva. Pont, hogy addig kell megvenni ezeket a dolgokat, amíg nincs gyerek, mert lehet később már az ő szükségletei lesznek a legfontosabbak.

2015. márc. 2. 17:45
 15/18 anonim ***** válasza:

OFF

Én is most szeretnék venni egy jó minőségű matracot. Mégkérdezhetem milyet vettetek? Akár priviben is jöhet a válasz.

2015. márc. 2. 17:48
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb apránként megvenni mindent. Ha már vagy 100ezred, abból gyönyörű kiságyat és pelenkázót tudsz venni, de azt elég akár a 30. hét után megvenni, addig meg beszerzed az apróbb cuccokat, illetve még ugye babakocsi, autós hordozó, ülés később, vagy hordozókendő, kenguru. De jól nézd majd meg a kelengye listát is, mert sokszor olyat is bele írnak ami még csak fél év múlva esedékes, például vakdugó meg a hozzátápláláshoz kanál tányér ilyenek...
2015. márc. 2. 17:48
 17/18 A kérdező kommentje:
Hideghab (12 vagy 14 centi, már nem emlékszem), 6 centis memóriaréteggel. Nekünk nagyon bevált. De kell próbálgatni az üzletben, érzed, hogy melyik a kényelmesebb.
2015. márc. 2. 17:55
 18/18 anonim ***** válasza:
Fél év alatt sikerült félretennünk 300 ezret, mert akkor éppen volt némi extra bevételünk. Úgy voltunk vele, hogy egy részét majd a babaholmikra költjük, ha összejön. Közben kellett másra is, de eleve úgy terveztük, hogy csak egy része megy erre, de aztán közbe jött a férjem részéről két hónap jövedelemkiesés, így sajnos fel kellett élnünk azt is, ami megmaradt. Baba meg még mindig sehol, pedig már egy éve próbálkozunk. Valahogy mostanában nem jön össze semmi :(
2015. márc. 2. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!