Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mennyi pénzt kezdtetek el...

Ti mennyi pénzt kezdtetek el félretenni, mikor babát terveztetek?

Figyelt kérdés
Decemberben kezdtük a babaprojektet, azóta havonta 40-50 ezer forintot teszek félre. Szerintetek ez elég? Kb mindent meg kell majd venni, bebútorozni a babaszobát, sokmindent nem hiszem, hogy kapni fogunk.
2015. márc. 2. 16:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem ababával összefüggésben teszünk/tettünk félre pénzt.

6 havi vésztartalék kell, ha bármi váratlan történne, illetve a tartalék szerintem nem azt a célt szolgálja, hogy előre eltervezett dolgokra költse el az ember.

Azóta teszünk félre, mióta dolgozunk, tehát mióta van miből - ez nem változott a gyerekvállalással.

2015. márc. 2. 16:25
 2/18 anonim ***** válasza:
Mire megfogant a babánk kb. 600 000 forintunk volt félretéve. Változó volt, hogy havonta mennyit tettünk félre.
2015. márc. 2. 16:31
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

nekunk nem volt osszefuggésben a sporolt pénz és a baba.

én ugy érzem magamban biztonságban ha minimum van félre téve 2 millio forint, ha bármi torténik legyen mihez nyulni.

2015. márc. 2. 16:34
 4/18 anonim ***** válasza:
76%
utolso vagyok, amiota pedig megszuletett a babánk, azota pluszba neki teszunk félre havi 20 ezer forintot.
2015. márc. 2. 16:35
 5/18 anonim ***** válasza:
Kifejezetten a babára soha sem gyűjtöttünk, de megnyugtató volt hogy volt 1 milliónk félrerakva. A terhesség alatt rendesen bele is nyúltunk, mert semmit nem kaptunk sem ajándékba sem kölcsön ezért mindent újonnan kellett megvennünk, na nem a komplikációk miatt fogadott orvosom volt, neki is húzós összeget fizettünk ki a végére, de mire megszületett a lányunk még maradt bőven a spórolt pénzből.
2015. márc. 2. 17:05
 6/18 A kérdező kommentje:
Nemrég alakult úgy, hogy jobban kezdtünk keresni, eddig nem nagyon tudtunk félretenni, ami volt félretéve az elment nyaralásra, felújjításra, új telefonokra, laptopra, memóriamatracra, bútorra, mindig kellett valamire. Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy kb mennyibe fog kerülni mindent megvenni ami pici babához szükséges, kiságytól elkezdve kisruhákig, minden. Ha ilyen ütemben teszek félre, az elég lesz?
2015. márc. 2. 17:12
 7/18 A kérdező kommentje:
Persze, én is nagyobb biztonságban érezném magam, ha lenne 2 millió forint a bankban, de sajnos nem megy midnenkinek így. Eleinte lagzira ment el a pénz, aztán lakásfelújjításra, és nem is vagyunk valami spórolósak, legalábbis eddig nem voltunk. Én csak egy éve kezdtem el a szakmámban dolgozni, adidg keveset kerestem, mellette egyetemre jártam. Én annak is nagyon örültem, hogy ennyit félre tudunk tenni, kicsit elszomorítanak a válaszok, hogy mindenkinek ilyen milliós összegek vannak félretéve. Amúgy, biztos a munkahelyünk mindkettőnknek, nekem főleg. Ráadásul, ha megszorulunk, bármikor lehet kamatmentes kölcsönt felvenni a cégtől, ahol dolgozom, 1.5 millió értékben, szóval erre mindig számíthatunk.
2015. márc. 2. 17:23
 8/18 anonim ***** válasza:
76%

Minden az igényeitektől függ. Mert ugye meg lehet venni az olcsóbb (esetleg használt) babaholmikat is meg mindenből a legdrágább, legmárkásabbat (pl babakocsit vehetsz használtan 20 ezerért, újonnan meg vannak 2-300 ezerért is szóval elég tág az intervallum).

Az meg hogy elég lesz e attól is függ, hogy mikor jön össze a baba és esetleg állományba kerülsz amikortól már mem tudtok félretenni.

Ha decemberben kezdtétek a gyűjtögetést és mondjuk márciusban kiderül, hogy terhes vagy esetlegesen áprilisban veszélyeztetett leszel akkor összesen a legjobb esetben is 200 ezer lesz a félretett pénzetek ami eléggé csücskös.

Szóval a sztk alapon jársz terhesgondozásra és szülsz, mindenből a legolcsóbbat veszitek (esetleg használtan) akkor akár 60-70-80 ezerből kifuttok.

De olvastam már olyat is hogy 2 millió volt mindenestől a babakelengye és a magándoki.

Mi kb. 400ezret költöttünk, ebből 200 volt az orvos (10 ezer terhesgondozásonként és 100 ezer a szülésért).

A babaholmikból jó, minőségi darabokat vettünk, valamit újonnan és valamit használtan. (Semmit nem kaptunk kölcsön sem ajándékba.)

2015. márc. 2. 17:27
 9/18 anonim ***** válasza:
3. válaszolo vagyok, mi nem mentunk nyaralni csak belfoldre, nem vettunk spéci matracot, megteszi egy 40-50 ezres matrac is, nem veszunk addig mobilt, mig ki nem purcan a régi, ugyanugy a régi butorok is megfelelnek nekunk..és sporolosak vagyunk.
2015. márc. 2. 17:31
 10/18 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem mindenkinek van milliós összeg félretéve :-) nekünk 100ezer volt, amihez hozzákellett nyúlni így 50 maradt. Igaz, mi kapni fogunk sok mindent, de úgy terveztem minden hónapban veszünk majd valamit. Egyik hónapban textilpelust meg ruhát másikban mellszívót cumis üveget stb, nem mindent egyszerre. Meg aztán jól szét kell nézni hogy hol veszel milyetmennyiért. Sok boldogságot! :-)
2015. márc. 2. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!