Ti mennyi pénzt kezdtetek el félretenni, mikor babát terveztetek?
Nem ababával összefüggésben teszünk/tettünk félre pénzt.
6 havi vésztartalék kell, ha bármi váratlan történne, illetve a tartalék szerintem nem azt a célt szolgálja, hogy előre eltervezett dolgokra költse el az ember.
Azóta teszünk félre, mióta dolgozunk, tehát mióta van miből - ez nem változott a gyerekvállalással.
nekunk nem volt osszefuggésben a sporolt pénz és a baba.
én ugy érzem magamban biztonságban ha minimum van félre téve 2 millio forint, ha bármi torténik legyen mihez nyulni.
Minden az igényeitektől függ. Mert ugye meg lehet venni az olcsóbb (esetleg használt) babaholmikat is meg mindenből a legdrágább, legmárkásabbat (pl babakocsit vehetsz használtan 20 ezerért, újonnan meg vannak 2-300 ezerért is szóval elég tág az intervallum).
Az meg hogy elég lesz e attól is függ, hogy mikor jön össze a baba és esetleg állományba kerülsz amikortól már mem tudtok félretenni.
Ha decemberben kezdtétek a gyűjtögetést és mondjuk márciusban kiderül, hogy terhes vagy esetlegesen áprilisban veszélyeztetett leszel akkor összesen a legjobb esetben is 200 ezer lesz a félretett pénzetek ami eléggé csücskös.
Szóval a sztk alapon jársz terhesgondozásra és szülsz, mindenből a legolcsóbbat veszitek (esetleg használtan) akkor akár 60-70-80 ezerből kifuttok.
De olvastam már olyat is hogy 2 millió volt mindenestől a babakelengye és a magándoki.
Mi kb. 400ezret költöttünk, ebből 200 volt az orvos (10 ezer terhesgondozásonként és 100 ezer a szülésért).
A babaholmikból jó, minőségi darabokat vettünk, valamit újonnan és valamit használtan. (Semmit nem kaptunk kölcsön sem ajándékba.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!