Mennyit tudtok havonta félretenni a gyermekeiteknek?
Szerintetek hova érdemes?
Én havonta Százezret teszek félre fejenként mindhárom gyerekemnek. Nem túl sok, de alapnak jó lesz.
2014. okt. 25. 14:15
2/14 A kérdező kommentje:
De jó nekik : ) Egyszer én is szeretnék annyit :) Azt megkérdezhetem, hogy mennyi összbevételből?
Az igen 300.000 csak a gyerekek megtakarítása.
Míg másoknak annyi a havi bevétele vagy még annyi se.
Mi is kb. havi 10.000 tudunk félretenni ezt itthon gyűjtjük míg nagyobb összeg nem lesz belőle. Utána bankba tesszük.
2014. okt. 25. 14:42
miért lett első lepontozva??tök jó neki,ill.a gyerekeknek :)
mi is egy 10est teszünk félre, lekötve, de arra törekszünk,hogy a családit fejenként félre tudjuk tenni.2 gyerek van
2014. okt. 25. 14:58
5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Én is úgy gondoltam, hogy fejenként megy félre a családi, mindenkinet a sajátja :) Utolsó megkérdezhetem, hogy hol van lekötve, hol érdemes? Én nem pontoztam le senki.
Az első azért lehet lepontozva, mert a fejenként havi 100 ezerre odaírja, hogy nem túl sok...
Én is a családit tervezem félretenni nekik, külön számlára.
2014. okt. 25. 15:10
Mi nem takarítunk meg külön a gyereknek, vagyis úgy nem, hogy az ő nevén legyen. Babakotveny éppen ezért kiesik. Nem bízok benne, és ha bármi.baj van, nem.likvid, nem férünk hozzá. Életbiztosítást sem kötöttünk, mert túl magas a költsége és ehhez képest keveset tud. Lakástakarékot majd később kötünk neki, azt sem érdemes túl hamar. A többi megtakarítást pedig költséghatékonyságból tartjuk egy helyen, és mert így ha bármi történik egyikünkkel, a másik megkap mindent, nem kell a hagyatékkal, gyámhivatallal sszórakozni. Sajnos kis megtakarításokat nem érdemes porlasztani, mert az egyes számlák, konstrukciók díja elviszi a hozamot.
2014. okt. 25. 15:41
Le lehet pontozni, de mi nem tudunk semennyit félretenni. 2 gyerekünk van (4-6), férjem is és én is dolgozunk (minimálbér)
2014. okt. 25. 15:50
9/14 A kérdező kommentje:
Miért pontoznánk le? Gondolom nem azért nem raksz félre, mert nem akarsz
Utolsó mondjuk ne is csodálkozz,ha lepontoznak mert egyáltalán nem kérdésre válaszoltál.
Babakötvénybe én sem bízok, szerintem mindegy melyik bank csak nem babakötvénybe tedd,magán nyugdíjszámlát is elvették egyik percről a másikra.
2014. okt. 25. 15:53
Kapcsolódó kérdések: