Anyukák! Akiknél a első baba könnyen összejött, de a másik váratott, nem volt rossz, hogy nagyobb lesz a korkülönbség, mint terveztétek?
Nem mert minden korkülönbségnek megvan a maga előnye, és ez lebegett a szemem előtt.
Hátrányokat nem mérlegeltem, mert tök jó, hogy vannak egymásnak, és nem a kor fogja meghatározni a szeretetüket, és egymáshoz állásukat.
Ugyan minálunk a kistesó egyéb okok miatt váratott magára, de mi is kisebb korkülönbséget akartunk. 2 évet akartunk, de 4.5 év lett belőle. Először tulajdonképpen miattam nem lehetett volna csak majd 3 év közöttük. Aztán sajnos elvetéltem kétszer is. Így lett 4.5 év. Rossz volt akkor is, mikor nem lehetett próbálkozni, és rossz volt, mikor hiába próbálkoztunk. Nagyon könnyen estem mind a négyszer teherbe. Rossz volt a mi részünkről, mikor nem jött a kistesó, mert már vágytunk volna a babára, és rossz volt nézni, ahogy a kislányunk várja, várja a kistesót, de hiába. Sajnos a második vetéléskor már kislányom elég idős volt és értette, hogy mi történik velünk. (Még emlékszik rá, a minap említette).De mikor végre megmaradt a baba, olyan boldogok voltunk mindhárman, és mikor végre megérkezett a lányom teljesen kész volt rá, hogy nagytesó legyen. Imádja és azt hiszem a kistesó is nagyon szereti őt, olyan áhitattal néz rá, figyeli mit csinál, de látszik rajta, hogy szereti a nővérkéjét, pedig még csak most lesz 4 hónapos.
Azt hiszem jó ez így, hogy van közöttük pár év, még tudnak majd együtt játszani, viszont a nagylányom már ezt-azt megért-óvatosak vagyunk a kistesóval, stb. Ráadásul úgy látom, a nagylányom örökölte tőlem a kis tyúkanyóságot:D Én mindig vigyáztam a két évvel fiatalabb öcsémre, mintha 4-8 év lett volna közöttünk, majd még jobban előjött ez nálam, mikor 11 éves koromban kaptam egy kishugit. Jóformán csak én játszottam vele-a másik két tesóm szintes semmit. De állandóan babusgattam, imádtam vele játszani, vigyázni rá, tanítani, óvni. És most valami ilyet látok a lányomon. Sír, ő pedig odahajol hozzá, megöleli, megpuszilja, próbálja nyugtatgatni. Csak reméltem, hogy így fogja szeretni a kishugát:D Legyen a korkülönbség vagy kicsi, nem ezen múlik a jó testvérség. Tudnak akkor is együtt játszani. Remélem azért hamar összejön nektek a kistesó, mert szörnyű a várakozás. De bármekkora is legyen a korkülönbség, meg fogod találni az előnyöket-és néha a hátrányokat is, ahogy a tesók is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!