Nem gondolja senki, hogy bölcsikben, ovikban azért annyi vírus, mert nem tartják be a higiéniai szabályokat a gondozók, ill a szülők, hogy beadják betegen is?
nem lesz muszáj, ha kirúgnak nyugi, simán otthon leszek vele ha köhög...
és nem köhögne, ha nem ez lenne a norma az intézményekben.
Kérdező, nagyon el vagy tévedve ezzel a gondolkodással, hogy mindent fertőtlenítesz.
Valószinüleg ezért fog méginkább betegeskedni a gyereked.
Csak egy kicsit utána kellene olvasni, mitől (is) fejlődik a kicsi immunrendszere és miért jó, ha találkozik egy-egy baktériummal/vírussal kicsinek, vagy ha nem folyton a sterilizált földön játszik.
Nem véletlen vannak ÁNTSZ előírások, azokat betartják, de nem steril szobát kell nekik biztosítani, mert nem gyógyíthatatlan betegek járnak oda gyógyulni könyörgöm...
És csak úgy mellesleg, az én fiam pont 1 éve jár bölcsibe, most 26 hónapos, 14 hónaposan kezdte, azóta átesett a rota víruson, 2 magas lázas betegségen és kétszer volt még hasmenéssel otthon, egyszer pedig köhögéssel. Ezt mind tavalyi évben.
Most november óta nem volt olyan beteg, hogy itthon kellett volna maradnia.
De arra fel kell készülnöd, hogy amikor beadod, napokon belül megbetegszik.
Az ovikban, bölcsikben százszor jobban odafigyelnek a takarításra és a higiéniára, mint te otthon.
Nem ecettel pamacsolnak, hanem antibakteriális fertőtlenítőt használnak, domestost, hipót, 90 fokon mossák a gyerekek törölközőit.
Ahová 30 gyerek jár egy csoportba, szerinted hogy a bánatba lehet minden használt után minden játékot fertőtleníteni? Főleg az oviban! Rád bíznám az ezer darabos legókészlet fertőtlenítését!
Vagy a bölcsiben megfog valamit a kicsi, a szájába veszi, nem állhat mögötte a gondozónő, hogy rögtön higikendővel maszatolja....
Hidd el, a kisgyermekkor többek között erről is szól, meg kell ismernie a szervezetnek a vírusokat, bacikat, hogy megtanuljon küzdeni ellenük.
30 éve, amikor én voltam ovis, mi is átestünk az ovis betegségen. 10 évvel fiatalabb öcsém van, ő is éppen úgy átesett minden közösségi betegségen, pedig addigra mi már elég sok mindent hazahordtunk neki az iskolából.
A fiam tavaly szeptemberben kezdte az ovit, eddig volt egy kisebb köhögős betegsége, az apja cégénél kapott el valamit nagyon csúnyán az ottani gyerekektől (nem is a saját ovijában!) és januárban lett torokgyulladása, amikor a 30 gyerekből a végén 8-an voltak, mert járványos időszak volt/van.
Adj a gyerekednek több gyümölcsöt, c vitamin, multivitamint, immunerősítőt és reménykedj, hogy jó immunrendszerrel rendelkezik alapból. Ha gyenge az immunrendszere, fröcskölhetsz te bármit ecettel, meg fertőtleníthetsz, elég ha a boltba vagy a postára beviszed, mert ott is el fog kapni bármit.
Ja, igen... és a kórház. Ott nem kapnak el betegséget? Dehogynem! Két barátnőm is van, akik rendszeresen járnak más okkal a Heim Pálba, utána azonnal betegek lesznek, mert ott kapnak el valamit, ahol rendszerint még az oviknál is jobban fertőtlenítenek!
A túlzott sterilizálással sem érsz el semmit.
Egy kisgyerek otthon általában kevésbé betegeskedik, főleg, ha nincs mondjuk olyan nagyobb tesója, aki már bölcsis-ovis.
Ettől függetlenül ahogy közösségbe kerül elkerülhetetlen a betegeskedés.
Az hogy mindent fertőtlenítsenek az oviba-bölcsibe ezzel nem értek egyet, azzal sem, hogy nem takarítanak megfelelően.
Azzal viszont tökéletesen egyetértek veled, hogy sajnos sokan viszik betegen a gyerekeket oviba-bölcsibe, ami szerintem sem lenne megengedhető. Így nyilván sokkal hamarabb betegszik meg más egészséges kisgyerek is.
Mivel én otthon vagyok gyesen, a gyerkeket én is csak általában több nap ráhagyással viszem oviba, hogy biztos gyógyultan menjenek, és volt már úgy, hogy két hét után visszament, és pénteken már lázas volt. Akkor azért én is totál ki voltam akadva. Mi is - pár másik anyukával - szóvá tettük. Azóta reggelente azt a gyereket, akinek lóg a zöld ta...ny a orrából, vagy köhög mint a gyárkémény, azokat nem veszik be. ÉN még soha nem vittem ilyen állapotban egyik gyerekemet sem oviba, és azért ez mástól is nagyon bosszantó. Volt olyan eset is, hogy beadták a gyereket az oviba, fél óra mulva már hívták a szülőket, hogy lázas a gyerek. Anyuka mondta, hogy reggel is az volt, de adott neki kúpot, mert úgy tűnt más baja nincs. Hát az ilyen szerintem sem normális- ez alap lenne, hogy lázas gyereket otthon hagyok.
Sok ilyen szülő van sajnos- inkább őket okolnám a sok betegeskedésért.
Az ocsem kb. masfel es ket eves kora kozott ket pofara tomte a sarga homokot. Anyum erre annyit mondott, hogy "Ha nem igenyelne a szervezete,ami benne van, nem izlene neki, nem enné." Három évesen az én felugyeletem mellett fel napokat toltott a jatszoteren nyaron, egy merő kosz volt a gyerek, és a slagból ivott az udvaron, mert ha bement a hazba, akkor apum leultette enni.:D
Most nyolcadikos, nyolc ev alatt ha osszesen egy hetet beteg volt, lehet, hogy sokat mondok. Nagyon strapabíró.:)
Nem azt mondom, hogy hempergessuk koszban a gyereket, mert az jo, de ezt a steril kornyezetet, amit kovetelsz, Kerdezo, tulzasnak tartom. Tudom, hogy felted a gyereked, de neki artasz, az allergiak taptalaja az ilyen feltes. Persze legyen tisztasag, meg fertotlenits, de nyugodj meg egy kicsit.:)
Kérdező, akármennyire is pattogsz emiatt, a gyerekbetegségek a kisgyerekkor velejárói. Olyan nincs, hogy egy bölcsiben, oviban nem fertőzik meg egymást a gyerekek. Nyilván ennek senki sem örül, én se örültem neki (jelzem, én is egyedül neveltem a fiam bölcsis-ovis korában), voltam én is mérges, mert egy-egy szülő bevitte a gyerekét betegen, sőt, kellett otthon maradnunk tetű miatt is, amit a bölcsiben szedett össze a gyerek. De ezzel egyszerűen nem tudsz mit csinálni. Hiába takarítanak, fertőtlenítenek naponta többször, ha a gyerekek a szájukba veszik a játékokat vagy a kezüket, ha egymást puszilgatják, ölelgetik. Ezeket nem lehet kivédeni. És bizony fertőzhet egy gyerek olyankor is, amikor a szülőnek még sejtelme sincs róla, hogy beteg.
Ezt vagy képes vagy megérteni, vagy nem, de változtatni ezen úgysem fogsz tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!