Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Te az alapján választasz a...

Te az alapján választasz a gyerekednek nevet, hogy milyen gyakori, vagy hogy mi tettszik?

Figyelt kérdés

Egyre többször olvasom, hogy szinte "kitétel", hogy ritka neve legyen a gyereknek. Még ha ez néha borzalmas is...

Te mi alapján döntöttél?

2015. febr. 16. 15:03
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Gyanítom, hogy ezt a kérdést az én kérdésem generálta. Azért válaszolok rá.

Az, hogy lehetőleg ritka legyen, csak egy szempont volt a sok közül, ti. a férjemmel mindketten tucatnevet viselünk, szerettük volna ettől megkímélni a gyerekünket.

Az elsődleges szempont természetesen az volt, hogy tetsszen mindkettőnknek, és számomra az is, hogy bírjon valamiféle jelentéssel a számomra. A családom szláv-magyar gyökerű, a név is az, amit választottunk, és amikor a jelentését olvastam, bizonyos értelemben megszólított. Elsősorban ezért választottam, az csak külön öröm volt, hogy ritka is.

2015. febr. 16. 23:02
 22/23 anonim ***** válasza:

A ritka nevek nem minden esetben borzalmasak!

EGyébként milyen névre gondoltál, ami szerinted borzalmas?

Nálunk szempont volt, hogy ne legyen gyakroi a gyerkek neve, szerintem nem lett borzalmas a nevük! :)

2015. febr. 17. 22:45
 23/23 anonim ***** válasza:

Még nincs gyerekünk, nem döntöttünk. Érdekes, mi is elgondolkodtunk a Szabolcs néven, mint itt két válaszoló is, hasonló okokból.

Nekünk az a fontos, hogy tetszik-e a név. A nevek ritkasága és népszerűsége változó. Annak idején, a nyolcvanas években az én nevem sem volt túl felkapott a sok Krisztina, Mónika és Szilvia között. Most meg évek óta keményen tartja magát az első tíz-tizenöt legnépszerűbb női név között.

A hangzás nekem fontos, na meg az is, hogy ne valami nagyon üntyüli-püntyüli sikít-róla-hogy-önállósult-becenév legyen, hanem lehetőleg valami komolyabb, amit lehet becézni is. Nekem kisebb bánatom volt gyerekkoromban, hogy nem igazán lehetett becézni a nevemet, azaz elvileg lehet, de nekem elég izzadtságszagúak ezek az elnevezések.

2015. febr. 18. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!