Te adnád a gyerekednek a saját keresztnevedet? Válaszodat indokold!
Nem. Elég egy a családban, mindenkit megillet egy "saját" név. Számomra olyan fantáziatlanság:)
Mónika a nevem.
Legfeljebb második névek (egyébként Ágota vagyok).
Szerencsére ebben egyetértünk a férjemmel, a fiunk sem az ő nevét kapta.
Judit vagyok.
Anyám Rékának, vagy Ágotának akart elnevezni, de a kórházban voltak ilyen nevű babák. Mivel ennyiben ki is merült a fantáziája, az anyám nevét kaptam.
Nem beszélünk, sosem voltunk jóban. Semmiképp nem adtam volna a lányomnak ezt a nevet!
(egyébként a nevemmel nincs gondom, annyira nem gáz, nem ezért nem adtam)
Viszont a férjem dédnagymamája nevét kapta harmadik névként, ezt ő ajánlotta, mivel nagyon szerette a mamáját és elmondása szerint a legtürelmesebb ember volt a világon... Nem akartam megbántani, rábólintottam. Szerencsére nagyon szép név az is, egyáltalán nem ciki, sőt inkább most divatos és ritka.
Nem adnám. Zsófi vagyok.
Egyrészt mostanában Dunát lehetne rekeszteni az ilyen nevű kislányokkal. Másik oka, hogy utáltam, hogy mindig csúfoltak, hogy én igazából nem is vagyok lány (hanem a Zsó fia!). Harmadrészt elég csúnya név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!