Te adnád a gyerekednek a saját keresztnevedet? Válaszodat indokold!
Nem, nem adnám. Andrea vagyok, gyerekkoromban is utáltam már, 3 Andrea is volt az osztályban, a lányomnak mást képzeltem el, a Szonja nevet kapta, nagyon illik rá, és a környezetünkben nem ismerünk senkit akit így hívnak.
Továbbmegyek, van fiunk is, anyósék nagyon erősködtek, hogy a férjem nevét örökölje, apósomat is így hívják, István, ezt mi nagyon-nagyon nem akartuk, a fiunk sem lett Pistike, más nevet kapott, ami nekünk tetszett.
Krisztina vagyok, nagyon szeretem a nevem, és ha kislányom lett volna, Őt is annak hívtuk volna.
Kisfiúnk lett, apuka után Ferenc lett. Fantasztikus, az oviban csak Ő van, mint Feri, az ovi tele van Noel-okkal, Ármin-okkal és Bencékkel :):):)
Nem bántam meg, hogy Ő is Feri, SOHA nem tévesszük össze az apukával....Az Apa Feri, Ő meg Fecó. Sőt a nagypapa is Feri, Ő meg Feribá. :):)
Margit vagyok és tetszik a nevem, de nem jutott volna eszembe, hogy adjam a lányomnak. Inkább a Margaréta.
A férjem viszont szeretné, hogy ha lányunk lesz, az legyen a második neve. Részemről rendben.
Éva vagyok. Már gyerekkoromban sem tetszett ez a "névöröklődés". Akkor kijelentettem, hogy az én gyerekem nem lesz Éva. Erre anyám: - Hát megfosztanád a gyerekedet a nevedtől?
Erre nem tudok mit mondani. Ha már egyszer gyermekem születik had döntsem el én, milyen néven szólítom, ne más...
A családban is én vagyok a Kis Éva... 26 évesen és nagyon zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!