Te adnád a gyerekednek a saját keresztnevedet? Válaszodat indokold!
Nem adnám, mert én is örültem, hogy senkit nem hívnak úgy a családban ahogy engem.
Apámat az apjáról nevezték el és a keresztapám is a saját nevét adta a fiának volt is keveredés.
Egyébként Zsuzsa vagyok és nagyon szeretem, bár néha elírják és hozzátoldanak pár betű, az esküvőmön is Zsuzsannának szólítottak:P
Szóval nekem ráadásul a rövidített és becenevek sem jönnek be.
Nálunk divat a családban hogy a lányok az anyjuk, a fiúk az apjuk nevét kapják.
Engem úgy hívnak mint anyámat (Mária)
Nem adnám a lányomnak mert nem tetszik.. De fiam született és őt sem az apjáról neveztük el (József)
Sokat piszkáltak a tesóim emiatt, de nem érdekel. Az én gyerekem és a férjemmel más nevet adtunk neki. Szóval nekem nem teszik hogy a szülők nevét kapja a gyerek mert nálunk a családba ez megszokott. Én törtem meg a hagyományt :)
Judit vagyok. Anyám nevét kaptam. Mindig én voltam a kis Jutka, ő meg a nagy Jutka. Utáltam mindig.
Keresztanyámnál is így van, az iker lánya az ő nevét kapta, az iker fia pedig az apuka nevét. Náluk is kicsi és nagy volt... Falnak tudnék menni ettől.
A pároméknál is így van. A párom az első szülött fiú, így ő az apja nevét kapta, aki anno szintén... Így minden első szülött fiú Ferenc. Na most... Ezért az egy dologért nem vettem fel a párom nevét férjes névként, mert egy helyen dolgozunk anyóssal, és a párommal is, így nem akartam én lenni az ifj. X Ferencné....
Én ettől is meg akartam kímélni a fiamat, hogy ő legyen az ifjabb ifjabb.... meg az apja sem szerette volna, hogy az ő nevét kapja. Így lett Szabolcs.
Nálunk nem egyező nevet kapott, viszont a születése után szembesültünk azzal, hogy hasonlóan hangzik a lányunk neve, mint a férjem nevének a becézett alakja. Kb mintha ő Gyula lenne és Gyulinak becéznénk, a gyerek meg Joli lenne. Ha nem artikulálok megfelelően, mindkettő kérdően néz :)
Ráadásul hangzásra még a szüleim kutyájának a nevére is hasonlít. Eleinte apukám mondta büszkén, hogy aznap csak négyszer szólította kutyanéven a gyereket, vagy fordítva :) De tény, hogy ha a gyereknek szólunk, jön a kutya is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!