Te adnád a gyerekednek a saját keresztnevedet? Válaszodat indokold!
Soha nem adnám a lányomnak a nevemet. Magdolna vagyok. Egyszerűen gusztustalan név szerintem. Már akkor régiesnek számított, mikor én kaptam majdnem 34 éve.
Anyut is így hívják, gyűlöljük egymást.
Nálunk nagypapám családjában volt szokás, hogy az első lánygyerek mindig Mária lesz. így lett anyuból Mária, és van kb. 3-4 Mária nevű unokatestvére is (Papámék 9-en voltak testvérek).
Na anyu szakított a hagyománnyal, én Mariann lettem.
Hát ez sem sokkal szebb név, kiskoromban utáltam, mostanra megbékéltem vele.
Lányomnak nem adnám.
Férjem nevét sem adnám a kisfiamnak, náluk a keresztapját is ugyanúgy hívják, szóval a 3. azonos nevű pasi lenne.
Van nagy Csabi (a keresztapja) és kis Csabi (a férjem)
Nem adnám,mert nem szeretem ha egy családban ugyanazok a nevek szerepelnek és a gyerekem egy külön ember akinek úgymond új név "jár".
Anna vagyok!
Köszönöm a válaszokat! Úgy látszik, hogy egyöntetűen a nevek továbbörökítése ellen vagytok.
(A lepontozókat pedig csókoltatom...)
Off: Szerintem gyönyörű név a Magdolna, én ezt szerettem volna adni a lányomnak, párom is örült volna neki (a rég elhunyt anyukáját is így hívták, nagyon szerette őt), de a sógornőmék megelőztek.
Én sem adnám a lányomnak a saját nevem. Számomra fura lenne a saját nevemen őt szólítanom.
Nem adnám, mert nem szeretem ezt a nevet. Zsuzsanna...őszintén mondom, hogy az egyik legutálatosabb név, pedig az anyukámat is így hívják.
Ettől még a Zsuzska is szebb, de ne menjünk bele :)
A saját nevemet azért nem adnám, mert nagyon rosszul hangzana a vezetéknévhez. Dóra vagyok amúgy, szeretem a nevem, de szerintem sokkal szebb kislány nevet választottunk.
A férjem nevét én adnám a fiúnknak. Férjemnek nagyon ritka neve van, ő is szereti a nevét, de nem szeretné, hogy a gyerekünket úgy hívják azért, mert legyen saját neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!