A tökéletes fiú nevet keresem. Ötletek?
Vannak nevek amik nagyon tetszenek ,de van amit ismerősök miatt nem adhatok, van ami a páromnak nem tetszik és igazából egyik sem az a tökéletes. Mindig fiú gyermeket akartam , Istennek hála itt van a pocakomban, mindig eltervezettem mi lesz majd a neve. De valahogy nem érzem már olyan "igazinak" azokat a neveket amik tetszenek.
Ha lánykám lenne az sima dolog lenne , csúnyán hangzik, de arra nem görcsölnék rá így .
Egyébként amik tetszenek ; Áron, Alex, Mátyás, Gergő, Hunor , Robin, Damián, Dávid, Kamil
Az általad felsoroltakból nekem a Mátyás és a Hunor tetszik, a Hunor valamivel jobban.
A 3-as válaszból meg a Bercel és a Merse fogott meg.
Azt meg, hogy mennyire tökéletes egy név, nem most fogod megtudni. Kiválasztod, beleszeretsz, aztán jön az első próbatétel. Tudod-e jóízűen a nevén szólítani a babádat, vagy mindenféle becézést ragasztasz-e rá inkább? A következő állomás a többi szülő, óvoda, majd iskola.
De a legfontosabb, hogy tizenpár év múlva mit szól hozzá a saját gyereked. Ha ő szereti (akár mert megszerettetted vele), akkor találtad meg a tökéleteset. Nekem sikerült:-)
Áron, Dávid tetszenek.
Esetleg Ádám?
Ezek közül mindenképpen a Mátyást választanám. Felénk méltatlanul ritka, pedig nagyon szép.
Esetleg ilyen kategória még az Ábel, a Szabolcs és a Csaba.
Nekem a Hunor az egy nagy kedvencem, de tetszik még a Lázár,Richárd,Solt, Noel bár az mostanában elég felkapott név lett és a Tamás is de az is gyakori név.
Jó babavárást és egészséget nektek!
A felsorolásból az Áron tetszik a legjobban, illetve amúgy is esélyes lenne nálam.
Én azt gondolom, hogy névválasztásnál nézni kell a csak rátok jellemző, de lényeges dolgokat. Nálunk például csak nemzetközi, vagyis Magyarországon és külföldön egyaránt viselhető nevek jöhetnek szóba. A mai világban soha nem lehet tudni, hogy ki hol köt ki, párommal még mi is lehet megjárunk egy pár országot, mire letelepszünk Isten tudja hol. Külföldön azért egy echte magyar név nem túl szerencsés.
Nálam fontos az is, hogy egyértelmű legyen. Engem Fanninak hívnak, egy 3-4 alkalommal azért "lepanniznak" mire rendesen megtanulják a nevem, pedig valljuk be, nem annyira bonyolult. Ezek alapján az Áron jó választás lenne.
De szeretném kihangsúlyozni, hogy ez csak az én személyes véleményem, amit a kérdés automatikusan maga után von! Ilyen kérdéseknél nincs hasznos és kevésbé hasznos válasz, én sem pontozok le senkit, mert valakinek a Hunor tetszik vagy Damián, kérem a kedves válaszolókat ők se tegyék azért, mert nem az ő favorit nevüket írtam! Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!