Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mikor döntötték el a...

Ti mikor döntötték el a babátok nevét?

Figyelt kérdés
2015. febr. 11. 20:00
 1/10 anonim ***** válasza:
lány nevet mind a ketten nagyon nagyon régről elhatároztuk. még nem is ismertük egymást :) tehát nem lett volna kérdés. a fiú nevet meg talán 12-14hetesen beszéltünk, de 16hetesen tudtuk meg hogy tényleg fiú akkor határozottan kijelentettük, igaz hogy utána még ízlelgettünk néhány nevet, de maradtunk az elsőnél :)
2015. febr. 11. 20:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Mi mar azelott, hogy megfogant, mikor meg csak almodoztunk rola :)))
2015. febr. 11. 20:20
 3/10 anonim ***** válasza:
15 évesen. Bencét szerettem volna, aki 33 éves koromban született meg.
2015. febr. 11. 20:26
 4/10 anonim ***** válasza:

Rettenetesen tetszett a Hunor név, kb 14éves korom óta,mikor először hallottam.:) És mikor a párommal- későbbi férjemmel összejöttünk, és egyszercsak szóba került a téma, mondta, hogy régóta tetszik neki a Hunor név- szóval nem kellett rajta gondolkodnunk. :)) Mikor még terhes voltam Hunorral, találtunk még egy tuti fiunevet és a második fiunknak az lett a neve két évre rá. A harmadik terhességnél pedig nagyon lányra készültünk, mert mindenki mondta, hogy már biztos lány lesz. Nem találtunk egy olyan lánynevet sem, ami tetszene, ellenben egy cikkben megakadt a szemem egy fiunéven, és mintha átsuhant volna rajtam egy pillanatnyi érzés, hogy ő lakik odabent. Onnantól 100%ra biztos voltam benne, hogy fiunk lesz- az is lett és a neve is az lett, amit megéreztem, vagy mintha ő üzente volna. :))

Lányneven végül nemigen kellett gondolkodnunk. :))

2015. febr. 11. 20:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Kamasz korom óta tudtam, hogy mi lesz a kislányom neve.

Kisfiam nevében nagyon későn jutottunk közös nevezőre, szinte csak a szülőszoba ajtajában.

A 3. babánk nevében nem tudtunk dűlőre jutni, így mind a kettőnk adott neki 1-1 nevet.

Szerencsére nem lesz több gyerekünk, mert neki lehet nem lenne neve. :))

2015. febr. 11. 20:31
 6/10 anonim ***** válasza:
96%
Amikor a szülésznő ráírta a karszalagra. Mondtam, hogy apát megvárjuk és jóváhagyatjuk, mert még aznap reggel is 3 másikat mondott az én kiszemeltem helyett. Végül az lett amit én szerettem volna, ráadásul ma már állítja, hogy azt ő választotta...
2015. febr. 11. 20:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem úgy 3-4 hónapja lehettünk együtt, amikor már eldöntöttük, hogy mi lesz a gyerekeink neve :D Szóval még jóval azelőtt, hogy egyáltalán tervben lett volna a babavállalás. Ez évekkel ezelőtt volt, most lett aktuális a dolog, de a kiválasztott nevek azóta sem változtak, igazából egy-egy fiú és lánynév volt, ami mindkettőnknek tetszett, úgyhogy maradtak ezek, és szerintem nagyon jó választás mindkettő.
2015. febr. 11. 21:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Még mielőtt megfogant. Aztán amikor terhes lettem, fölmerült egy másik név is, mire anyukám azt mondta, szó sem lehet róla, csak az első nevet adhatjuk, ha nem, ő akkor is úgy fogja hívni, sőt, akkor is, ha fiú lesz (lányt vártunk.:)

Én megköszöntem anyukámnak a lelkes közreműködést, és kértem, hadd döntsük el mi, sőt, mondtam, én biztos vagyok benne, hogy a baba majd tudatni fogja velem, melyiket szeretné(erről egyébként nem voltam meggyőződve). Aztán pár nap múlva egy korábbi égési foltomban teljesen tisztán kivehetően megjelent az első keresztnevünk kezdőbetűje, anyukám legnagyobb örömére. Hát így. :)

2015. febr. 12. 00:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Mindkét lánynál kb. a 27-28. héten konkretizáltuk, addig beceneveken, vicces megszólításokkal neveztük őket, ha róluk beszéltünk. A 12. hét után már keresgéltük a neveket, de csak a 28. hét körül lett tuti, mivel ekkor lett tuti a nemük is. Az első takargatta magát, a másodiknál pedig mi nem hittük el, de természetesen a dokinak lett igaza. :)
2015. febr. 12. 13:53
 10/10 porcukormókus ***** válasza:
Mindket gyerkocnel vegigvarialtuk a terhesseget, meg a szuloszoban is... Sot a lanyomnal meg harmadnap az anyakonyvezesnel is elokerult a hibajavito, ugy kb 2x........ :'D alig neztek hibbantnak minket...
2015. febr. 12. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!