Nektek mennyit cumizik a babátok? Hogyan szoktattátok le
róla?
Figyelt kérdés
Én itt a játszó cumira gondolok. Nem akartam hogy cumis legyen a babám de így alakult. Most már a nap nagy részében cumizik. Most 11 hónapos.
2015. jan. 20. 07:42
1/6 anonim válasza:
Én kínáltam, 3 hónapig, rendszeresen, nem akarta elfogadni. Nem tudom, ez min múlik.
2015. jan. 20. 07:44
2/6 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz tőle.
Én kb. 6 éves koromig cumiztam, de még csak nem is lettek ferdék a fogaim, meg semmi.
2015. jan. 20. 07:56
3/6 anonim válasza:
az elso felevben ujjszopos lett hiaba kinaltam cumival. mondtak h ne adjam fel mindig legyen keze ugyebe.
igazuk is volt mert 6 honaposan vegre hasznalja setahoz alvashoz. setanal kulonosen jo h nem sir amiert nem fer hozza az ujjahoz.
szerintem korai leszoktatnod, valami kelleni fog helyette ezert nem is sikerul. es ez még mimdig jobb mint ha az ujjat szopja. 1,5-2 eves koraig engedd cumizni.
2015. jan. 20. 07:56
4/6 anonim válasza:
Egyszerűen elvettem tőle és azt mondtam elvitték a manócskák. Pár nap nehéz volt, sokszor kérdezte hol van a "bábi", de próbáltam elterelni a figyelmét és viszonylag gyorsan leszokott. 2 éves kora előtt volt ez picivel, mert a fogorvos azt mondta már látszik egy enyhe ív a fogsorában a cumizás miatt.
A nagylánynál ugyanez volt, tőle 2 éves kora után vettük el azért, mert egy nap alatt 4 cumit is kirágott. Nem szerettem volna, ha szilikont eszik a gyerek, így szintén elvitték a manócskák.
2015. jan. 20. 09:37
5/6 anonim válasza:
Mindkét gyerekem nagy cumis. Én egyformán csináltam mindkettőnél. Kb. 1 éves korukig hagytam, hogy annyit legyen a szájukba, amennyit csak szeretnék. Aztán szépen lassan elkezdtem a leszoktatást. Amikor játszottak, mindig eltettem. Egy idő után már csak síráskor kellett. Majd átszoktak arra is, hogy cumi nélkül is megnyugodjanak. 15-18 hónaps korukig eljutottunkodáig, hogy csak alváshoz kel a cumi. A lányom már nagy, 3,5 éves, de sajnos éjjel még mindig cumizik. Erről nem tudom lesoktatni pedig már mindenfélét próbáltunk. Drasztikusat nem zerenék, mert félek, hogy ujjszopós lesz, azt me még lehet, hogy az iskolában is csinálni fogja... 4 éves koráig mindenképpen hagyom még neki, aztán majd megint elővesem a témát.
2015. jan. 20. 10:43
6/6 anonim válasza:
Kisfiam 2 eves elmult, mikor a bolcsiben kiragta a cumijat, es a nevelo levagta, hogy nehogy lenyelje a darabot. Azota nem cumizik. Aznap, meg masnap 1x mondta h cumikam, mondtam hogy K. Neni levagta, itt van ez a kek helyette. Az nem kell. Ennyi volt. (Csak az Aventos 0-6 honapos cumija volt jo neki, abbol is csak a feher). Amugy nagyon nagy cumis volt 0-24ben a szajaban volt, es meg is lepodtem h ilyen konnyen lemondott rola.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!